جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

رسانه اهل فن

وزن هامر برقی نشان می دهد جی ام هدف از گذار از بنزینی به برقی را درک نکرده است

به گزارش قطعات خودرو به نقل از سایپانیوز، هدف از گذار از بنزینی به برقی، مصرف کمتر منابع و پیمایش بیشتر به ازای مصرف انرژی است. تقریباً همه محصولات و مدل های خودروهای برقی جدید همین هدف را دنبال می کنند به جز هامر برقی جی ام سی. از هر زاویه که به موضوع نگاه شود، خودرویی با این اندازه و وزن چنین هدفی را محقق نمی سازد.

فکرش را بکنید برای رساندن سرعت یک خودروی ۴,۱۰۳‌ کیلویی از صفر به ۱۰۰ ظرف ۳ ثانیه به چه میزان انرژی نیاز است. خود باتری این خودرو ۱۳۲۶ کیلوگرم وزن دارد و ظرفیت این باتری ۲۱۲.۷ کیلووات ساعت است. مجله کار اند درایور ظرفیت ناخالص این باتری را ۲۴۶.۸ کیلووات ساعت محاسبه کرده است. فقط جهت مقایسه یک خودروی پرطرفدار و معمولی در بازار آمریکا مثل تویوتا کرولا ۱,۲۹۵ کیلوگرم وزن دارد و گنجایش موتور آن ۲ لیتر است. یا هیوندایی الانترا ۱,۲۳۶ کیلوگرم وزن دارد.

باز هم جهت مقایسه با پک باتری هامر جی ام سی می توان دو دستگاه خودرو مثل مرسدس بنز ای.کیو.اس EQS، لوسید ایر، تسلا مدل اس پلید و ریویان مدل R1T‌ تولید کرد.

در مقایسه با خودروهای جمع و جور اروپایی حتی می توان به هر پک باتری هامر، ۴ دستگاه خودروی پژوی برقی e-208 یا ۵ دستگاه فیات ۵۰۰ برقی تولید کرد. شاید حتی اگر ظرفیت ناخالص اندازه گیری شود ۵ پژو ۲۰۸ برقی و ۶ فیات ۵۰۰ برقی تولید کرد.

ظرفیت سرنشین همه این خودروهایی که نامبرده شد، همان ۵ نفر است. جی ام حتی نمی تواند ادعا کند که فضای بار هامر نسبت به این خودروها خیلی قابل توجه است چون میزان بار مجاز برای هامر برقی فقط ۵۹۰ کیلوگرم است. در مقایسه R1T‌ ریویان ظرفیت بار ۷۹۸ کیلوگرم دارد.

پس اگر تعداد سرنشین یا ظرفیت بار آن خیلی تفاوت زیادی ندارد شاید پیمایش به ازای هر بار شارژ آن این پک باتری را توجیه می کند؟ در حالی که این هم نیست چون پیمایش هامر برقی به ازای هر بار شارژ ۵۳۰‌ کیلومتر است و در مقایسه هیوندایی سوناتای هیبریدی یا هوندا آکورد هیبریدی همین میزان پیمایش را ایجاد می کنند. حتی تویوتا پیریوس هم پیمایش بهتری به ازای هر بار شارژ با برق ایجاد می کند. ریویان R1T‌ دوبرابر هامر برقی پیمایش به ازای هر بار شارژ دارد.

بگذارید دقیق بگوییم: جی ام یک خودروی پیکاپ برقی با ۴,۱۰۳ وزن را به قیمت ۱۱۰,۲۹۵ دلار می فروشد که فقط گنجایش ۵ سرنشین دارد و ۵۹۰ کیلوگرم بار حداکثر ظرفیت بار آن است و پیمایش آن به ازای هر بار شارژ فقط ۵۳۰ کیلومتر است. چون ظرفیت باتری آن ۲۱۲‌ کیلووات ساعت است دو برابر خودروهای عادی هم وقت برای شارژ شدن لازم دارد.

شاید تنها دلیلی که باقی می ماند مشتری این پیکاپ با این مشخصات را ترجیح دهد، «باحال بودن» a “cool” vehicle آن است. می تواند خرچنگی یا اوریب حرکت کند. و صفر تا ۱۰۰ این غول بی شاخ و دم، ۳ ثانیه است.

با این اوصاف، هدف از ساخت هامر برقی، هدف مشترک گذار خودروها از بنزینی به برقی نمی تواند باشد. بیشتر هدف این است که حتی می توان یک پیکاپ عظیم الجثه برقی با عملکرد [قدرت، سرعت و شتاب] بالا هم داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار