قطعات خودرو

جک J4 برقی در شرکت مپنا رؤیت شد؛ برنامه تولید برای سال آینده

به گزارش قطعات خودرو به نقل از پدال، در جریان بازدید علیرضا زاکانی شهردار تهران و رئیس سازمان استاندارد از کارخانه‌های گروه مپنا در استان البرز، تصاویری از یک دستگاه خودروی جک J4 الکتریکی منتشر شد.

این خودرو به همراه مدل دیگر برند جک یعنی هاچ‌بک برقی E-JS1، در مرکز توسعه خودرو برقی و زیرساخت‌های گروه مپنا (مکو) مراحل پایانی طراحی قوای محرکه و تست محصول را پشت سر می‌گذارند.

دو سال پیش بود که شرکت کرمان موتور با گروه مپنا قرارداد همکاری برای طراحی و تولید پیشرانه برقی امضا نمود.

از همان زمان هلدینگ خودروسازی کرمان به فکر تولید یک خودرو با مالکیت معنوی خود بود و به همین منظور حق تولید و مالکیت پلت فرم J4 را از برند مادر یعنی جی‌ای سی چین خریداری  نموده و نام آن را PS1 گذاشته است. از سال گذشته پروژه داخلی سازی جی فور با هدف دستیابی به داخلی سازی بالای ۸۰ درصد آغاز شده و هم‌اکنون نیز ادامه دارد.

ازآنجاکه پلت فرم J4 امکان برقی سازی را نیز دارا است، چند سال قبل شرکت جک خودرویی برقی را بر مبنای همین اتاق بنام iEV7 روانه بازار نمود.

با توجه به اینکه خودروسازی کرمان دانش کامل این پلت فرم را دارا است، قرار است تا با همکاری شرکت مپنا نمونه ای الکتریکی بر مبنای جک J4 را با نامی جدید و ظاهری فیس لیفت شده روانه بازار نماید.

مشخصات احتمالی سدان برقی کرمان موتور

طبق اعلام مدیران کرمان موتور خودروی برقی PS1 با مصرف ۴۱ کیلووات انرژی در هر بار شارژ و قدرتی معادل ۱۶۷ اسب بخار میتواند تا ۳۰۰ کیلومتر پیمایش استاندارد داشته باشد. همچنین می‌توان از طریق شارژرهای خانگی در کمتر از ۵.۵ ساعت و با استفاده از ایستگاه‌های شارژ سریع مپنا در ۴۵ دقیقه باتری این خودرو را شارژ کرد.

نمونه چینی این خودرو یعنی iEV7 از یک موتور الکتریکی با توان ۵۰ کیلووات بهره برده که میتواند ۲۱۵ نیوتون متر گشتاور تولید کند. باتری های این خودرو به خاطر فضای خوب پلت فرم در کف اتاق قرار گرفتند و با ظرفیت ۳۵ کیلووات ساعتی خود در عرض ۴۰ دقیقه از ۰ تا ۸۰ درصد شارژ میشوند. iEV7 قادر است تا با هر بار شارژ کامل مسافتی ۳۰۰ کیلومتری را بر اساس استاندارد NEDC طی کند. حداکثر سرعت این خودرو ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت و شتاب ۰ تا ۵۰ آن ۵.۵ ثانیه می باشد.

رقبا و قیمت احتمالی جک جی ۴ برقی

این خودرو قرار است تا در سال آینده به بازار عرضه شود. ایران خودرو نیز قول داده تا تارای برقی را در سال آینده به بازار عرضه کند. با این اوصاف بایستی منتظر رقابتی داغ بین اولین خودروهای برقی ساخت داخل باشیم.

iEV7 در بازار چین قیمتی در حدود ۹۰ هزار یوان معادل ۵۵۰ میلیون تومان دارد. نمونه بنزینی جک جی فور یا همان جک A30 نیز حدود ۶۵ هزار یوان است که با تبدیل به ریال و در نظر گرفتن هزینه‌های قانونی، تقریباً همان ۴۶۰ میلیون تومان اعلامی از سوی کرمان موتور به دست می‌آید. نسخه برقی جک J4 در چین ۴۰ تا ۵۰ درصد از نمونه بنزینی گران‌تر است؛ پس برای نمونه برقی مونتاژ ایران نیز می‌توان قیمتی حدود ۸۰۰ میلیون تومان را پیش‌بینی کرد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *