جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

خودرویی‌ها جایگزین پالایشگاهی‌ها در بورس شدند

به گزارش قطعات خودرو به نقل از خبرگزاری فارس، بورس برای پنجمین روز روند صعودی خود را حفظ کرده است. بازگشت شاخص کل به کانال 1.3 میلیون واحدی خبر خوشی است که در پایان معاملات امروز، بورس بازان دیدند و شنیدند.

البته نکته قابل توجه در بازار سهام در روزهای گذشته خروج پول از بورس بوده است. امروز بر خلاف روزهای قبل برخی از نمادهای پالایشی و پتروشیمی افت قیمت داشتند و شاهد صف ‌های فروش و خروج پول حقیقی از این دو گروه بزرگ بودیم و در مقابل نمادهای خودرویی و بانکی بازار که به سهم ‌های ریالی موسوم هستند، با تقاضای بالا و ورود نقدینگی حقیقی مواجه بودند.

* کدام گروه ها بورس را سبز نگه داشتند؟

برخی از کارشناسان علت رغبت سهامداران به سهم‌های ریالی را افت قیمت دلار می‌دانند؛ برخی نیز معتقدند گزارش ‌های مالی خودروسازی‌ها و بازگشایی آنها پس از برگزاری مجمع را موجب افزایش تقاضا در معاملات امروز می ‌دانند.

به عبارت دیگر، امروز قیمت سهام اغلب نمادهای بانکی و معدنی بازار سهام افزایش یافت و دو گروه بانک ‌ها و مؤسسات اعتباری و استخراج کانه ‌های فلزی سبزترین گروه‌ های بازار بود. در کنار این دو گروه، رشد قیمت سهام نمادهای بزرگ خودرویی نیز در رشد شاخص بورس مؤثر بود.

* تغییر لیدر بازار سهام

به گفته کارشناسان بازار سهام، علت این صعود حمایت رئیس جمهور و ابلاغ مصوبه 10 بندی بازار سرمایه است. اغلب کارشناسان انتظار دارند که بورس تا پایان هفته صعودی باقی بماند. در صورتی که این روند ادامه دار باشد، می توان امیدوار بود که اعتماد به تالار شیشه ای بازگردد و بورس روند متعادل به خود بگیرد.

با روندی که طی روزهای گذشته شاهد آن بودیم، بازار سرمایه می تواند روند متعادل و رو به رشدی را تجربه کند. لیدری بازار از پالایشی ها به خودرویی ها انتقال پیدا کرده است. اگرچه سابقه نشان داده، خودرویی ها لیدرهای خوبی برای بازار نیستند.

* رشد شاخص های بورس

شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با رشد 6 هزار و 680 واحدی به عدد یک میلیون و 301 هزار و 299 واحد رسید. بازدهی شاخص کل در معاملات امروز مثبت 0.52 درصد بوده است.

شاخص کل هموزن نیز امروز بازدهی مثبت 0.77 را به ثبت رساند و با رشد دو هزار و 555 واحدی به عدد 333 هزار و 248 واحدی رسید. شاخص فرابورس نیز با رشد 66 واحد در شاخص 17 هزار و 682 واحدی قرار گرفت.

* افزایش خروج پول حقیقی‌ها

امروز نیز برای سومین روز متوالی تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی در بازار سهام رخ داد و رقم 342 میلیارد تومان پول از بورس خارج شد که نسبت به معاملات روز گذشته رشد 58 درصدی داشته است.

نمادهای فولاد (فولاد مبارکه اصفهان)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و شبندر (پالایش نفت بندرعباس) بیشترین میزان خروج پول و سهم های وبملت (بانک ملت)، دتماد (تولید مواد اولیه ‌داروپخش‌) و خساپا (سایپا) نیز بیشترین پول حقیقی را به ثبت رساندند.

* کاهش ارزش معاملات و رشد معاملات خرد

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 6 هزار و 525 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 265 میلیارد تومان بود که 4 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات خرد سهام نیز رشد 7 درصدی داشت و به رقم 3 هزار و 532 میلیارد تومان رسید که 57 درصد از کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل می ‌دهد.  

* افت مازاد تقاضا در بورس

در پایان معاملات ‌روز سه‌شنبه، 156 نماد کاهش قیمت داشتند که 109 نماد بورسی و 47 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 31 درصد بازار افت قیمت داشتند و 6 نماد نیز در صف فروش قرار داشتند.

در پایان معاملات امروز ارزش صف ‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز دوشنبه 44 درصد افزایش یافت و 72 میلیارد تومان شد.

بیشترین صف فروش به سهم های وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان)، غدشت (شرکت دشت مرغاب) و وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری استان خراسان رضوی) تعلق داشت.

در پایان معاملات ‌روز سه‌شنبه، 316 نماد رشد قیمت داشتند که 228 نماد بورسی و 88 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 63 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 48 نماد نیز در صف خرید قرار داشتند.

در پایان معاملات امروز، ارزش صف ‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 43 درصد افت کرد و در رقم 319 میلیارد تومان ایستاد. بدین ترتیب مازاد تقاضای پایانی بازار نسبت به روز گذشته 51 درصد کاهش یافته است.

امروز نمادهای وتجارت (بانک تجارت)، وبملت (بانک ملت) و تجلی (شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات) بیشترین صف خرید را داشتند.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار