به گزارش قطعات خودرو تلگرام در حمله ای جدید، رقیب خود، سیگنال را به ارتباط با سازمانهای اطلاعاتی آمریکا متهم کرده است. البته همه این جنجال ها خود به محبوبیت بیشتر این شبکه ها دامن می زند.
هردوپیامرسان، خود را امنتر از دیگری میدانند. آنچه در این میان برای همه ضرورت دارد، حفظ حریمخصوصی است. هرچند در سالهای اخیر، این مهم کمی خدشهدار شدهاست. حالا برای همه کاربران اهمیت دارد که دادههای آنها چگونه مدیریت شود. همچنین امنیت هرپیام رسانی، بیش از گذشته مورد توجه کاربران قرارگرفته است.
پاول دوروف، مدیر عامل تلگرام، به تازگی در کانال تلگرام خود، سیگنال را متهم کرده است امن نیست و با سازمانهای اطلاعاتی آمریکا ارتباط دارد و رمزنگاری نقطه به نقطه خود را مورد تردید قرار داد و مدعی عدم وجود شفافیت نرم افزاری شد. با این حال، هیچ شواهدی از این که سیگنال آن طور که دوروف توصیف کرده است با دولت آمریکا ارتباط دارد، وجود ندارد.
گزارش سیتی ژورنال؛ آغازدعوا
به نظر میرسد این اظهارات تحت تاثیر گزارش سیتی ژورنال مطرح شده که به شرح منشا سیگنال پرداخته که با کمک سه میلیون دلاری صندوق فناوری باز دولت آمریکا، آغاز به کار کرد. این مقاله، احتمال ارتباط نزدیک سیگنال و سیستم اطلاعاتی آمریکا را مطرح کرد و به کاترین ماهر، رئیس فعلی بنیاد سیگنال اشاره کرد که از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱، برای موسسه دموکراتیک ملی کار کرد که یک سازمان غیرانتفاعی مورد حمایت دولت آمریکا است.
طبق این گزارش، ماهر، «عامل تغییر رژیم» در طول بهار عربی بود و با مخالفان در خاورمیانه و شمال آفریقا ارتباط داشت. ماهر موقعیتهای قابل توجه دیگری هم داشته است که شامل فعالیت به عنوان مدیر ارزش بازرگانی در ویکیمدیا از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ و سپس مدیرعامل آن از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ بود و از سال ۲۰۲۲ تا ژانویه گذشته، در هیات سیاست امور خارجه، یک کرسی در اختیار داشت و دو پست مدیرعامل و رئیس شبکه رادیویی آمریکا (ان پی آر) را در مارس گذشته داشت.
به نظر میرسد دوروف از مقاله سیتی ژورنال، برای نقطه شروع انتقاد خود از سیگنال استفاده کرده و گفته است: دولت آمریکا، سه میلیون دلار برای ساخت رمزنگاری سیگنال هزینه کرده است و اکنون، همان رمزنگاری در واتساپ، مسنجر فیسبوک، گوگل مسیج و حتی اسکایپ، پیاده شده است. به نظر میرسد غول فناوری در آمریکا اجازه ندارد پروتکلهای رمزنگاری خاص خود را بسازد که مستقل از مداخله دولت باشد.
مدیرعامل تلگرام همچنین مدعی شده است پیامهای سیگنال در پروندههای دادگاه یا در رسانهها مطرح شده است که نشان میدهد رمزنگاری این اپلیکیشن کاملا امن نیست. با این حال، دوروف به اظهارات افراد مهمی که با آنها صحبت کرده است، اشاره کرد و به مورد خاصی از این اتفاق اشاره ای نکرد.
بر اساس گزارش رجیستر، شاید منظور دوروف، «سم بنکمن فراید» باشد که پیامهایش در سیگنال، بخش مهمی از محاکمه او بود و باعث مجرم شدن مدیرعامل سابق صرافی «اف تی ایکس» شد. با این حال، ممکن است دریافتکنندگان این پیام که دو شامل دو شاهد محاکمه بوده اند، آنها را به دادستانهای فدرال داده باشند.
اظهارات دوروف درست چند ماه پس از آن مطرح شد که او، احتمال عرضه اولیه عمومی تلگرام را مطرح کرد که به او و شرکتش، انگیزه مالی مهمی برای انتقاد از خدمات رقیب میدهد.
ایلان ماسک هم آمد
جنگ حریم خصوصی بین تلگرام و سیگنال، اظهارنظر ایلان ماسک را به دنبال داشت. وی که پیش از این، علنا از سیگنال برای حمایتهای حریم خصوصی کاربر، حمایت کرده بود، اکنون به نظر میرسد نظر خود را تغییر داده و میگوید آسیب پذیریهای شناخته شده ای درون سیگنال وجود دارد که مورد رسیدگی مدیریت آن قرار نگرفته است.
با توجه به نفوذ ایلان ماسک در فضای فناوری، اظهارنظر ماسک درباره سیگنال، در بحثهای فعلی در خصوص رمزنگاری، تاثیرگذار است و به گفته یک کارشناس، رمزنگاری، کاربران را به سوی گزینههای دیگر سوق میدهد.
ماسک درباره این آسیب پذیریها توضیح نداد اما اظهارات او، واکنش مردیت ویتاکر، رئیس سیگنال را به دنبال داشت که به توضیح درباره کد متن باز این اپلیکیشن پرداخت و بر پایبندی این شرکت به حریم خصوصی کاربران، تاکید کرد. ویتاکر نوشت: ما از رمزنگاری استفاده میکنیم تا دادهها دور از دسترس همه و خود سیگنال باشد. پروتکل سیگنال، استاندارد طلایی در صنعت است و بیش از یک دهه است که هدف حمله قرار گرفته و همچنان در برابر آزمون زمان، ایستاده است.
رئیس سیگنال گفت: ما شواهدی از گستردگی آسیب پذیریها نداریم و از چیزی مطلع نشدهایم. سیگنال، شیوههای افشای مسئولانه را دنبال کرده و به دقت امنیت را رصد میکند.