به گزارش قطعات خودرو به نقل از صمت، بررسی آمارهای منتشر شده سامانه کدال حاکی از تولید ۷۶۰ هزار و ۵۲۷ دستگاه خودرو توسط خودروسازان بزرگ کشور یعنی ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو از ابتدای امسال تا پایان دیماه است. این میزان تولید در مقایسه با آمار مدت مشابه سال قبل (تولید ۷۳۰ هزار و ۴۷۷ دستگاه خودرو) رشد ۴.۱ درصدی نشان می دهد. البته این آمارها در حالی منتشر می شود که خودروسازان با زیان انباشته بسیاری رو به رو هستند.
صورتهای مالی میاندورهای ۹ ماهه شرکتهای خودروساز منتهی به ۳۰ آذرماه سالجاری که در سایت کدال سازمان بورس منتشر شد، نشان میدهد خودروسازان حدود ۶۸هزار و ۷۰۰میلیارد تومان زیان انباشته را در صورتهای مالی خود ثبت کردند.
همچنین در کنار این زیان انباشته نکته مهم دیگر ناراضیتی بخش مهمی از خریداران خودرو از کیفیت تولیدات شرکت های بزرگ خودروساز ایرانی است موضوعی که البته شرکت های خودروساز معتقدند به دلیل قیمت گذاری دستوری در سال های گذشته ایجاد شده است.
برپایه این گزارش، در ۱۰ ماهه امسال گروه صنعتی ایران خودرو موفق به تولید ۳۸۱ هزار و ۳۲۱ دستگاه خودرو شد و همچون ماههای گذشته عنوان بزرگ ترین خودروسازان کشور را از آنِ خود کرد.
این گروه صنعتی توانست در این مدت ۲۵۴ هزار و ۸۷۵ دستگاه در گروه پژو، ۴۱ هزار و ۹۴۰ دستگاه در گروه سمند، ۴۲ هزار و ۴۹۹ دستگاه دنا، ۲۹ هزار و ۳۶۶ دستگاه رانا، ۱۳ دستگاه آریسان، پنج هزار و ۴۶۶ دستگاه هایما، هفتهزار و ۵۹ دستگاه تارا و ۱۰۳ دستگاه پژو ۲۰۰۸ تولید کند. برپایه این گزارش، جمع تولیدات این خودروساز در ۱۰ ماهه امسال در همسنجی با پارسال (۳۸۸ هزار و ۹۴ دستگاه) افت ۱.۷۴ درصدی داشته است. آبیپوشان جاده مخصوص در دیماه امسال ۵۵ هزار و ۷۶۴ دستگاه خودرو تولید کردند.
همچنین سامانه کدال نشان می دهد در این مدت گروه سایپا به عنوان دومین خودروساز بزرگ کشور موفق به تولید ۲۷۹ هزار و ۵۵ دستگاه خودرو شد که شامل ۲۳۸ هزار و ۵۸۸ دستگاه خودرو در خانواده تیبا، ۲۰ هزار و ۳۷۹ دستگاه سایپا ۱۵۱ (وانت پراید)، ۱۸ هزار و ۳۱۵ دستگاه شاهین، ۱۳۰ دستگاه آریو و همچنین ۲۸۳ دستگاه خودروی صادراتی کامل (CBU) و یکهزار و ۳۶۰ دستگاه اس. کی. دی SKD یا (قطعات نیمهکامل) بود. این میزان تولید در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۹ (تولید ۲۶۱ هزار و ۷۲۸ دستگاه خودرو) رشد ۶۰۶ درصدی نشان میدهد.
تا پایان دیماه امسال همچنین پارسخودروییها موفق به تولید ۱۰۰ هزار و ۱۵۱ دستگاه خودرو شامل ۵۲ هزار و ۱۵۳ دستگاه در گروه کوئیک (کیو ۲۰۰)، ۲۹ هزار و ۵۲۰ دستگاه کوئیک معمولی، ۱۷ هزار و ۸۸۴ دستگاه در گروه ساینا (اس۲۰۰) و ۵۹۴ دستگاه در گروه برلیانس شدند.
این میزان تولید در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۹ رشد ۲۴.۱ درصدی نشان میدهد. جمع تولیدات این خودروسازان در دیماه امسال ۹هزار و ۹۷۲ دستگاه به ثبت رسید.
برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۴۰۰ تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه انواع خودروی سواری و وانت است. با توجه به تولید ۹۸۴ هزار و ۲۰۰ دستگاه انواع سواری و وانت در سال ۹۹، رشد ۲۱.۹ درصدی در این بخش پیشبینی شده است.