خودروهای پرنده تا ۲۰۲۴ می‌آیند

آرچر، کمپانی سازنده وسیله نقلیه هوایی دونفره عمود پرواز یا به اختصار  eVTOL از سال آینده جابه‌جایی مسافر را شروع می‌کند.

خودروی هوایی در۸ دقیقه مسافر را از وسط شهر لس آنجلس به کنار سواحل آن هم با کرایه یک اوبر می‌رساند.

قوای محرکه این محصول، تمام برقی است و به سرعت ۱۵۰ مایل در ساعت می‌رسد و در شعاع ۶۰ مایلی به فعالیت می‌پردازد. ملخ‌های این تاکسی هوایی ۱۲ عدد است که با یک قوای محرکه به گردش در‌می‌آیند. تیغه‌های کوچک‌تر آن زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند که در آسمان حالت متوقف به خود می‌گیرد و حرکت رو به جلو یا عقب ندارد. وقتی در حال طی مسیر است شباهت به هواپیما با بال‌های ثابت را پیدا می‌کند.

هزینه هر پرواز این وسیله نقلیه برای مسافران ۳ تا ۴ دلار به ازای هر مایل

برت ادکاک (Brett Adcock) یکی از بنیان‌گذاران آرچر می‌گوید:آیا کسی هست که در ترافیک سنگین گیر افتاده و آرزو نکرده باشد ای کاش این خودرو بال درمی‌آورد و ما را از بین این همه خودرو بیرون می‌کشید؟ در حال حاضر کمپانی آرچر مدل میکر (Maker‌)را فقط به عنوان نمایش توانایی ساخته است اما قرار است این وسیله هوایی تا ۵ صندلی داشته باشد و تا سال ۲۰۲۴ در شهرهای میامی و لس‌آنجلس به مسافرکشی بپردازد.

تست‌های میکر تا پایان امسال انجام خواهد شد. آدام گولدستاین یکی دیگر از بنیان‌گذاران آرچر می‌گوید هزینه هر پرواز این وسیله نقلیه برای مسافران بین ۳ تا ۴ دلار به ازای هر مایل برآورد شده است که تقریبا شبیه به تاکسی‌های اینترنتی اوبر در آمریکا است. یک سفر از لس‌آنجلس به سانتا مونیکا حدود ۱۵ مایل است و با تاکسی‌های اوبر حداقل یک ساعت زمان می‌برد در حالی که با eVTOL فقط ۸ دقیقه طول می‌کشد. یک پرواز از سان فرانسیسکو تا سن خوزه حدود ۱۷ دقیقه طول می‌کشد.

مسافرکشی تنها کاربرد eVTOL نیست

از مزایای دیگر این تاکسی‌های هوایی قوای محرکه برقی بی‌سر و صدای آن آست. صدای eVTOL فقط ۴۵ دسیبل است یعنی مثل صدای یک یخچال. مسافرکشی تنها کاربرد eVTOL نیست چون می‌تواند برای حمل بار و مسافر به نقاط صعب‌العبور و کوهستانی هم مورد استفاده قرار گیرد. خیلی از رستوران‌ها در نقاط خوش آب و هوا هستند و رساندن برخی از مواد و وسایل مورد نیازشان با خودرو بسیار دشوار است در حالی که eVTOL به راحتی می‌تواند کالا و مواد مورد نیاز این رستوران‌ها را در سریع‌ترین زمان ممکن به آنها برساند.

اما چه کسی قرار است از این وسیله نقلیه هوایی استفاده کند؟ پاسخ بنیان‌گذاران آن این است که هیچ محدودیتی ندارد. شرکت آرچر این اواخر با شرکت سرمایه‌گذاری اطلس کِرست ادغام شده و باعث شده است ارزش آرچر به ۸/ ۳ میلیارد دلار برسد. در بازار سهام نیویورک این شرکت با علامت اختصاری ACIC شناخته می‌شود.

منبع: سایپانیوز

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *