رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

دسترسی به داده‌های شخصی از راه تلفن‌های وصل به خودرو

گوشی‌های هوشمند حالا دیگر بخشی از خود خودرو به حساب می‌آیند چون در اکثر خودرو‌هایی که امروزه تولید می‌شوند این تلفن‌ها یا با کارپلی اَپل یا با اندروید اتو به خودرو وصل می‌شوند و امکان تبادل داده‌ها بین آن‌ها فراهم شده است. حتی خودرو‌های تجاری مثل مرسدس و اسکانیا هم از اوایل سال 2017 به این فناوری‌ها مجهز شده‌اند. تا قبل از یکپارچه شدن تلفن‌های هوشمند با داشبورد خودرو‌ها، فناوری‌هایی مثل بلوتوث و پورت یواس‌بی‌هم باعث شده است که اطلاعات پردازشگر‌ها و کامپیوتر‌های کوچک نصب روی قطعات خودرو هم برای متخصصان قابل دسترسی باشد. همین موضوع هم باعث شده است که حریم خصوصی مردم، خیلی بیش از گذشته در معرض دید قرار بگیرد و به راحتی نقض شود.

بر اساس اطلاعاتی که اینترسپت The Intercept منتشر کرده سازمان گمرک و محافظت از مرز‌های ایالات متحده US Customs and Border Protection (CBP) به شرکت برلا Berla «کیت پزشکی قانونی خودرویی» سفارش داده که نام آن iVe است و برای تولید آن 456،073 دلار پرداخته کرده و «برلا» هم برای ساخت این کیت با شرکت سوئدی MSAB قرارداد دارد. این شرکت سوئدی هم متخصص در استخراج داده‌ها است.

حالا این کیت به چه دردی می‌خورد؟ این کیت در حقیقت یک سخت‌افزار کوچک است که به درد کارآگاه‌ها و بازرس‌ها می‌خورد و به کمک آن می‌توانند نه‌تنها تمام داده‌های ذخیره‌شده در کامپیوتر‌های و پردازشگر‌های نصب‌شده در قطعات خودرو را استخراج کنند، بلکه به تمامی داده‌های روی گوشی همراه متصل به این خودرو‌ها هم دسترسی پیدا می‌کنند.

زمانی که شما تلفن همراه خود را به کارپلی یا اندروید اتوی خودرو متصل می‌کنید تا بدون نیاز به سیم و اتصال موبایل به پورت‌های روی داشبورد به موسیقی گوش بدهید، تقریباً تمام اطلاعات روی گوشی شما قابل دسترس برای این کیت خواهد بود.

به بیان خیلی ساده‌تر، تمامی کسانی که با شما در حین رانندگی در تماس بوده‌اند و شما در حال صحبت کردن با آن‌ها بوده‌اید، برای این کیت قابل دسترسی است. در گزارش اینترسپت هم آمده است که «بن لمیر» Ben Lemere، بنیان‌گذار شرکت برلا به یک مورد خاص استخراج اطلاعات از یک فورد اکسپلورر اشاره می‌کند و می‌گوید: «تمام اطلاعات تماس، اسامی مخاطبین، تاریخچه‌ای از تمامی پیام‌های کوتاه رد و بدل شده با تمامی جزئیات آن، موسیقی‌های پخش شده، ترانه‌های ذخیره شده روی گوشی، و حتی برخی از پیام‌های رد و بدل شده در فیسبوک و توییتر گوشی قابل رؤیت و استخراج بودند.»

در حقیقت با کمک این کیت پزشکی قانونی خودرویی، متخصصان می‌توانند به راحتی به شما بگویند که هنگام تصادف، راننده در حال گوش دادن به چه موسیقی بوده و در حال انجام چه کاری بوده است.

اگر قرار باشد کسی گوشی تلفن همراه شما را مورد بازرسی قرار بدهد، نیاز به حکم دادستانی دارد و بدون اجازه از قوه قضایی، تفتیش گوشی همراه مردم جرم است و هیچ پلیسی حق چنین کاری را ندارد. اما زمانی که شما گوش همراه خود را از طریق کارپلی یا اندروید اتو به خودرو وصل می‌کنید، بدون آن که حتی متوجه باشید، حریم خصوصی خود را در معرض دید متخصصان قرار داده‌اید و آن‌ها هم برای دیدن حریم شما احتیاج به هیچ مجوزی ندارند.

این روز‌ها حفظ حریم خصوصی به یک نگرانی جدی تبدیل شده است و با وجود تلفن‌های همراه هوشمند، حفظ آن دشوارتر می‌شود. مخصوصاً هر چقدر که خودرو‌ها پیشرفته‌تر می‌شوند، اتصال آن‌ها به اینترنت بیشتر شده و ارسال اطلاعات از خودرو به شبکه‌های اینترنتی رو به افزایش است. قانونگذاری هم پا به پای پیشرفت‌های دنیای فناوری و دنیای خودرو پیشرفت نمی‌کند و از این رو پیش از آن که قانون به کمک مردم بیاید، خودشان باید مراقب حریم خصوصی خودشان باشند. شاید هم وقت آن رسیده است که خودروسازان هم به فکر چاره باشند.

منبع: سایپا نیوز

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *