جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

زیاندهی صنعت لاستیک از قیمت گذاری دستوری

به گزارش قطعات خودرو به نقل از بازار، محمدحسین زینلی، با بیان اینکه صنعت لاستیک نیاز به پشتیبانی سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده دارد، گفت: در وزارت صمت سازمانی تحت عنوان سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده داریم که این سازمان در برخی موارد مددرسان صنایع بوده، اما عمدتا کاری انجام نداده که مصرف کننده و تولیدکننده راضی باشد.

 

وی در ادامه افزود: صنعت تایر مرتبط با صنعت حمل و نقل است و در اصل ۸۴ درصد جابجایی انسان و کالا را انجام می‌دهد، اما متاسفانه تاکنون توجه‌ها به این صنعت بسیار کم بوده است برای نمونه در حوزه نرخ گذاری این صنعت، ناعادلانه برخورد شده است.

 

زینلی تشریح کرد: در یک سال و نیم گذشته، سهم انواع مواد در قیمت محصول ۶۵ درصد بوده که اکنون به ۸۲ تا ۸۵ درصد رسیده، یعنی مواد به طور مداوم در حال گران شدن است، اما قیمت تایر ثابت مانده است.

 

عضو انجمن صنعت تولیدکنندگان تایر گفت: ده‌ها مواد را باید در تولید تایر ترکیب کنیم که با قیمت آزاد آن‌ها را خریداری می‌کنیم، اما باید با قیمت گذاری دستوری تایر را بفروشیم این شیوه مدیریت در هیج جای دنیا تایید نشده و باعث زیان تایرسازان شد.

 

زینلی با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری زیان تایرسازان را افزایش داد، گفت: هم اکنون انگیزه سرمایه گذاری کم شده و در مقابل بانک‌ها هم به تولیدکنندگان به دلیل این زیان وام نمی‌دهند؛ این در حالیست که در طی سال‌های گذشته تلاش کردیم به خودکفایی در تولید تایر برسیم و موفق شدیم در حوزه فناوری، ساخت ماشین آلات و تجهیزات و تامین ناوگان حمل و نقل سبک سنگین سربلند بیرون آییم.

 

به گفته عضو انجمن صنعت تولیدکنندگان تایر، قیمت گذاری دستوری که تاکنون روی تایر اعمال شد باعث سرکوب قیمت ها، سرکوب استعدادها و سرکوب توسعه شد؛ در سال گذشته صدها میلیارد تومان شرکت‌های تولیدی با قیمت گذاری دستوری ضرر کردند؛ اگر تولیدکنندگان تقویت نشوند باید سالی ۱۰۰ هزار تن تایر وارد کنیم که ۴۵۰ میلیون دلار ارز نیاز دارد، در حقیقت ما برای کارگر خارجی اشتغال ایجاد کرده ایم.

 

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار