به گزارش BBC، فقیه‌زاده خودرو‌های آواتار را در استودیویی در شهر مونیخ آلمان طراحی کرده است. این شرکت دو محصول دارد: شاسی‌بلندی به نام «یک‌یک» که از پارسال در چین عرضه شده و یک سدان به نام «یک‌دو» که به‌تازگی در نمایشگاه خودروی مونیخ رونمایی شده است. آواتار در سال ۲۰۱۸ توسط هواوی تولید‌کننده محصولات الکترونیکی چینی، CATL بزرگ‌ترین تولیدکننده باتری خودرو در جهان و شرکت خودروسازی دولتی چانگان تاسیس شد.

 

 

این شرکت اعلام کرده که تا سال ۲۰۲۵ چهار مدل به بازار عرضه خواهد کرد. نادر فقیه‌زاده که سابقه طراحی ب‌ام‌و سری شش و سری هفت را در کارنامه‌اش دارد، آواتار را ساده، شیک و اسپرت طراحی کرده است. او می‌گوید هدفش طراحی خودرویی بوده که «بیرونش جسورانه، ناب و محکم به نظر برسد و داخلش حسی گرم و مهربان به سرنشینان القا کند».

 

آواتار «یک‌دو» شیشه عقب ندارد و راننده برای دیدن عقب خودرو از دوربین استفاده می‌کند. به جای آینه‌های بغل هم دوربین گذاشته‌اند. در فاصله کاپوت تا شیشه جلو یک نمایشگر قرار دارد که راننده می‌تواند روی آن پیام‌هایی بنویسد.

 

اتاق خودرو به خاطر سقف تمام‌شیشه‌ای پرنور است. سقف را می‌توان با فشار دکمه‌ای مات کرد تا جلوی نور شدید خورشید گرفته شود. علاوه بر نمایشگر بزرگی که وسط داشبورد است، یک نمایشگر ۳۵اینچی هم پشت داشبورد و پایین شیشه جلو قرار دارد که راننده می‌تواند اطلاعات مختلف را به‌دلخواه روی آن نمایش دهد.

 

سیستم صوتی با ۲۷ بلندگو، سیستم تهویه مطبوع با سه عطر که ویژه آواتار ساخته شده و امکان انتخاب نور اتاق با ۶۴ رنگ از جمله امکانات دیگر خودرو است.

 

جزئیات فنی مدل «یک‌دو» هنوز اعلام نشده است، اما پیش‌بینی شده خودرو از باتری‌های جدید شرکت CATL استفاده خواهد کرد که می‌تواند در ده دقیقه به اندازه ۴۰۰ کیلومتر حرکت شارژ شود. مدل شاسی‌بلند «یک‌یک» را می‌توان با یک یا دو موتور الکتریکی سفارش داد.

 

قوی‌ترین مدل ۵۷۰ اسب بخار نیرو دارد و شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعتش کمتر از ۴ ثانیه است. آواتار می‌گوید گران‌ترین مدل «یک‌یک» با هر بار شارژ تا ۷۱۰کیلومتر حرکت می‌کند.

 

 

قیمت خودرو، پیش از انتخاب امکانات سفارشی، بین ۵۰ تا ۵۷هزار دلار است. یک مدل گران‌تر از این شاسی‌بلند هم ساخته شده که توسط بوتیک فرانسوی ژیوانشی تزیین شده و تنها ۵۰۰ دستگاه از آن تولید شده است. قیمت این مدل ۸۶ هزار دلار است.