جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

علت افزایش قیمت های خودروهای خارجی چیست؟

به گزارش قطعات خودرو به نقل از خبرآنلاین، طبق خبرهای گزارش شده از سمت وزارت صنعت، معدن و تجارت، افزایش قیمت خودروهای خارجی با قیمت دلار رابطه مستقیم دارد.

تحریم‌ها نیز بر افزایش قیمت خودروهای خارجی تأثیر مستقیم دارد و با لغو تحریم‌ها، قیمت خودروهای وارداتی نیز کاهش پیدا می‌کند. در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که چرا قیمت خودرو خارجی همیشه در حال افزایش است. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

دلایل افزایش قیمت خودرو خارجی

همانطور که در قسمت فوق بیان کردیم، طبق گفته‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت، افزایش قیمت روز خودرو خارجی به مواردی نظیر افزایش و کاهش نرخ دلار، تحریم‌ها و هزینه‌های مربوط به گمرک مانند هزینه‌های ترخیص خودرو از گمرک که شامل هزینه بیمه محموله در گمرک، حقوق گمرکی و سود بازرگانی بستگی دارد.

این عوامل موجب افزایش هر روزه قیمت خودروهای خارجی در کشور شده است که در ادامه به بررسی این عوامل تأثیرگذار در افزایش قیمت ماشین خارجی می‌پردازیم.

 

علت افزایش قیمت های خودروهای خارجی چیست؟

۱. اولین فاکتور مؤثر در افزایش قیمت ماشین خارجی، توجه به مواردی نظیر ارزش قیمت خودرو، بیمه خودرو و اجاره خودرو تا بندر مقصد بوده که این قیمت‌ها در کشور، توسط اداره گمرک تعیین می‌شود. بنابراین در قسمت هزینه‌های خرید خودرو خارجی و حمل خودرو از مبدأ تا گمرک ایران باید به شاخص‌هایی نظیر قیمت پایه خودرو، قیمت آپشن‌های خودرو، هزینه‌های حمل در خاک کشور تولیدکننده خودرو، هزینه‌های حمل تا گمرک ایران و هزینه‌ بیمه را در نظر گرفت.

۲. دومین فاکتور اصلی تأثیرگذار در افزایش قیمت خودرو خارجی، حقوق گمرکی و سود بازرگانی است. به این صورت که بعد از ورود خودروی خارجی به بندر، واردکننده خودرو باید هزینه‌های ترخیص خودرو از گمرک را که شامل مواردی مانند هزینه بیمه محموله، حقوق گمرکی و سود بازرگانی را بپردازد.

۳. سومین مؤلفه اثرگذار بر افزایش قیمت ماشین خارجی، هزینه انبارداری خودرو وارداتی، تخلیه خودروهای خارجی، بارگیری و عوارض بندری است. به این صورت که واردکننده خودرو خارجی باید عوارضی نظیر عوارض هلال احمر، عوارض ثبت شده در بودجه سنواتی، هزینه ثبت سفارش، هزینه استاندارد، عوارض وزارت راه و شهرسازی در صورت حمل با ناوگان خارجی، هزینه اسقاط خودروهای فرسوده، هزینه بانکی شامل کارمزد بدون احتساب سود و خسارت تأخیر تأدیه دیون را بپردازد. این هزینه‌ها حدوداً ۶۰ درصد به قیمت خودرو خارجی وارد شده، اضافه می‌کند.

۴. در مرحله بعدی واردکننده خودرو خارجی باید هزینه‌های خودرو را از قبل تحویل خودرو به مشتریان پرداخت کند. این هزینه‌ها شامل مواردی از قبیل هزینه خدمات پس از فروش، هزینه‌های انبارداری داخل شرکت و هزینه‌های بازرسی قبل از تحویل خودرو به مشتری است.

۵. یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت ماشین خارجی در ایران، پرداخت ۹ درصد مالیات ارزش افزوده خودروهای وارداتی توسط واردکنندگان خودرو خارجی به خزانه دولت بوده که این هزینه بعد از فروش خودرو در ایران از مشتری دریافت می‌شود.

بررسی وضعیت قیمت خودرو خارجی پس از نوسانات نرخ ارز

علت افزایش قیمت های خودروهای خارجی چیست؟

یکی از فاکتورهای مهم و اصلی در افزایش قیمت روز ماشین خارجی در ایران، افزایش و کاهش قیمت دلار و نوسانات مربوط به ارز است. بنابراین با افزایش قیمت دلار، نرخ خودروهای خارجی نیز افزایش می‌یابد.

 

بنابر آنچه در اقتصاد نیوز گزارش شد، افزایش قیمت دلار طی روزهای اخیر، موجب افزایش قیمت خودروهای خارجی در بازار خودروهای وارداتی شده، به همین سبب با نوساناتی که در بازار خودروهای وارداتی دیده می‌شود، خرید و فروش ماشین‌های خارجی کاهش یافته است.

همچنین با توجه به گزارش تجارت ‌نیوز، طی یک سال گذشته خودروهای خارجی به دلیل نوسان و افزایش قیمت دلار، افزایش قیمت زیادی داشتنه‌اند. برای نمونه، برخی از ماشین‌های خارجی با افزایش قیمت ۹۰ درصدی در بازار خودرو ثبت شده‌اند.

بررسی ممنوعیت واردات خودو خارجی به ایران

علت افزایش قیمت های خودروهای خارجی چیست؟

با افزایش قیمت خودروهای خارجی پس از صعودی شدن نرخ ارز، مشتریان به خرید خودروهای خارجی قدیمی، مدل پایین‌ با قیمت مناسب‌ و ارزان‌ روی آورده‌اند.

خرید و فروش خودروهای خارجی مدل پایین در ایران رونق گرفته و با توجه به شرایط اقتصادی ایران، مشتریان متقاضی خرید خودرو خارجی قدیمی در محدوده قیمتی ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومان هستند.

همچنین بنابر موارد گزارش شده در بازار اقتصاد واردات خودروهای خارجی در ایران، ممنوع شدن واردات خودرو برای مدیریت ارزی کشور بوده و برای حمایت از صنعت خودرو داخلی نیست. با توجه به بیانات وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردات خودرو در سال ۱۳۹۷ برای تراز ارزی کشور ممنوع شد زیرا تحریم‌ها فشرده‌تر و فروش نفت کاهش پیدا کرد.

بنابراین برای مدیریت مصارف ارزی، واردات خودروهای خارجی ممنوع شد. این مصوبه تا آخر اردیبهشت ماه فرصت دارد و دولت قصد تمدید این مصوبه را ندارد، بنابراین از اواخر اردیبهشت ماه واردات خودرو خارجی آزاد خواهد شد.

کلام آخر

در این مقاله به بررسی عوامل تأثیرگذار و مهم در افزایش قیمت خودروهای خارجی در ایران پرداختیم. بنابراین با توجه به بیانیه نایب رئیس کمسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، تنها راهکار تنظیم قیمت خودرو در بازار، واردات خودروهای خارجی به ایران است.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار