به گزارش قطعات خودرو به نقل از تجارتنیوز، سید احمد حسینی، رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی در نشست خبری با بیان اینکه یکی از مشکلات این صنف مربوط به درگاه ملی مجوزها است، اظهار کرد: ما مخالف تکنولوژی نیستیم، اما استفاده از این درگاه برای صدور پروانههای صنفی مشکلاتی برای اصناف ایجاد کرده و باعث شده خروجی سامانه نوین اصناف به یک دهم کاهش پیدا کرده است. از طرف دیگر به نظر میرسد متولیان بدون توجه به قانون نظام صنفی درگاه را راهاندازی کردهاند.
به گفته وی مشکل دیگر صنف قطعات یدکی خودرو، ورود خودروهای دست دوم است که احتمالا مسائل و مشکلاتی به همراه خواهد داشت که اگر دیده نشود، اتحادیه در مظان اتهام قرار میگیرد. طبق قانون خودروسازان باید خدمات پس از فروش ارائه بدهند که این شامل عرضه قطعات هم هست. در حال حاضر یکی از چالشهای صنف این است برخی خودروسازان، به ویژه مونتاژیها به تکالیف قانونی خود عمل نمیکنند و ضعفهایی دارند که باعث شده مصرف کننده با کمبود قطعات مواجه باشد. حالا در شرایطی که اعلام شده امکان واردات خودروهای دست دوم با کارت بازرگانی وجود دارد، پیشبینی میشود به دلیل نبود نمایندگی برخی خودروها، مصرف کننده برای تامین قطعات با مشکلات عدیده مواجه شود.
علت گرانی قطعات یدکی خودرو
حسینی با بیان اینکه صادرات قطعات یدکی خودرو پنهانی انجام نمیشود، اما امروز به صورت غیرکارشناسی و به خاطر نبود زیرساختها، مقرر شده دستورالعمل تبصره ۴ ماده ۱۸ آیین نامه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای لوازم یدکی تصویب شود، گفت: این منجر به کمبود کالا، بالا رفتن قیمت و افزایش شوتیها خواهد شد.
۸۰ درصد قطعاتیدکی خودرو، وارداتی است
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات صنف لوازم یدکی، تخصیص ارز است، تصریح کرد: حدود ۸۰ درصد قطعات یدکی خودرو، وارداتی هستند و خیلی از قطعات تولیدی هم مواد اولیه وارداتی دارند. بنابراین تسریع در تخصیص ارز اهمیت زیادی دارد. از طرف دیگر قطعات برخی از ماشینهای خارجی و ماشینهای سنگین معدنی، راهسازی و صنعتی فقط در چند کشور دنیا انجام میشود و واردات آنها فرآیند پیچیدهای دارد.