به گزارش قطعات خودرو به نقل از اقتصادآنلاین ، «مهدی دادفر» در گفتوگویی، افزود: در چهار سال گذشته یک بازار مهندسی شده در خودرو را شاهد بودیم که اعتراضات مردم از گرانی و کمبود عرضه را به دنبال داشت. فراموش نکردهایم، پیش از ممنوعیت واردات میتوانستیم خودرویی نظیر پراید را با قیمت کمتر از ۳۰ میلیون تومان و بدون قرعهکشی خریداری کنیم، اما نتیجه ممنوع شدن واردات، حرکت کردن به سمت قرعهکشی و خرید محصولات خودروسازان با استفاده از چاشنی شانس و با قیمتهای بسیار بالاتر است.
وی ادامه داد: پس از آن شاهد بودی عدهای به اسم حمایت از تولید داخلی، به دنبال ایجاد انحصار قانونی برای صنعت خودروسازی بودند؛ این در حالی است که بنده با هرگونه قوانین و مقررات انحصاری مخالفم و واردات باید آزاد و برای همه اقشار جامعه باشد.
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو گفت: درحالیکه نارضایتیها از نحوه و میزان عرضه و قیمت خودروها وجود دارد، اما عدهای عامدانه توپ را به زمین واردات و واردکنندگان انداختند و با ایجاد پویشهایی به دنبال فرافکنی بوده و هستند.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: امروز حتی مدیران دو خودروسازی بزرگ کشور با موضوع واردات موافقاند و طرحها و ایدههایی برای استفاده از این ظرفیت به نفع بازار خودرو دارند.
وی تصریح کرد: امروز پویشی ایجاد شده تا منافع افراد برخوردار جامعه را به طبقات ضعیفتر و کمتر برخوردار جامعه گره بزنند تا اجازه ندهند واردات انجام شود؛ این موضوع سبب میشود شکاف طبقاتی عمیقتر شده و تضاد طبقاتی ایجاد شود.
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو تاکید کرد: قانونگذاران باید به نحوی عمل کنند که افراد طبقات متوسط و حتی ضعیف جامعه نیز بتوانند به خودروهای مناسب دسترسی داشته باشند که این مهم موافق خواستههای رهبر معظم انقلاب و مطابق سیاستهای کلی نظام است.
وی، دلیل عدم علاقهمندی این طیف خاص به واردات خودرو را منافع گروهی، سازماندهی شده و ساختاری بشمرد که منفعت خود را به تولیدات دو خودروساز بزرگ کشور گره زدهاند، پشت خودروسازان بزرگ پنهان شده و منافع شخصیشان را دنبال میکنند.
دادفر ابراز امیدواری کرد که در این فضا بتوانیم هوشمندانه عمل کرده و به همان شرایط چند سال پیش و انجام واردات خودرو بازگردیم تا بازار متعادلی را شاهد باشیم.
چگونه واردات خودرو به تظیم بازار میانجامد؟
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در ادامه گفت: با نرخ فعلی تعرفهها و عوارض گمرکی، نحوه محاسبه ارز گمرکی و غیره، دستیابی به خودروی ارزانقیمت خارجی که آحاد مردم توان خرید آن را داشته و منجر به تنظیم بازار شود، ممکن نیست و باید موارد یاد شده دستخوش تغییر شده و کاهش یابند.
وی افزود: همچنین اعطای مشوقهای خاص برای کسانی که بیشترین واردات خودرو را به کشور میتوانند داشته باشند و آنها را به دست اقشار متوسط و کمتر برخوردار برسانند، انتظار میرود.
دادفر تصریح کرد: موضوع مهم این است که نباید واردات را به صادرات خودروی داخلی که تقریباً امکانی برای آن وجود ندارد، گره زد. این در حالی است که سایر کالاها از جمله قطعات خودرویی تولید داخل را میتوان صادر و در قبال آن خودرو وارد کرد.
وی بیان داشت: امروز ۱۳ قلم محدودیت برای واردات خودرو به کشور وجود دارد که از آن جمله تعرفه ورودی ۵۵ درصدی برای خودروهای با حجم موتور تا ۱۵۰۰ سیسی، تعرفه ۷۵ درصدی برای خودروهای با حجم موتور ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیسی و تعرفه ۹۵ درصدی برای واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰ سیسی، ۹ درصد مالیات بر ارزشافزوده، اسقاط چهار تا هشت دستگاه خودروی فرسوده (بسته به حجم موتور خودروی وارداتی)، عوارض و حقوق گمرکی و غیره قابل اشاره است.
وی تاکید کرد: اگر واردات خودرو بخواهد مطابق با همان شرایط و تعرفههای پیشین باشد، ارزانترین خودروی وارداتی بین ۷۰۰ میلیون تا ۱.۳ میلیارد تومان برای مصرفکنندگان تمام خواهد شد و نیاز است تا این عوارض کاهش یابند.