به گزارش قطعات خودرو به نقل از دنیای اقتصاد : منحنی قیمت خودرو در نیمه نخست امسال روند نزولی طی کرده است؛ بهطوریکه میانگین قیمت ۱۰خودروی پرفروش در بازه زمانی مذکور افت ۳۱درصدی به خود میبیند.بررسیهای «دنیایاقتصاد» نشان میدهد بیشترین ریزش ماهانه در خردادماه با نرخ ۵/ ۱۳درصدی رقم خورده است. سه فاکتور «آرامش نسبی بازار ارز»، «فروش گسترده خودرو در سامانه یکپارچه» و «اخبار و اتفاقات مربوط به واردات خودرو» از مولفههای اصلی اثرگذار در بازار به شمار میروند. بهنظر میرسد در ادامه سال همراه با تحقق اهداف واردات، میتوان به تداوم افت قیمتها امیدوار بود.
محاسبات «دنیای اقتصاد» نشان میدهد منحنی قیمت خودرو در نیمه نخست امسال نزولی بوده، به نحوی که ماه به ماه از میانگین قیمت در بازار کاسته شده است. با این حساب، بلندترین ارتفاع قیمت در انتهای فروردین به ثبت رسیده است و کمترین آن نیز طبعا در اواخر شهریور.
با توجه به نتایج این محاسبات، بازار خودرو در نیمه نخست امسال (منهای انتهای فروردین) با تلاطم قیمتی خاصی مواجه نبوده است و علاوه بر این، قیمتها سیر نزولی (در پایان هر ماه) داشتهاند. در باب اینکه چرا بازار خودرو در نیمه نخست امسال روزهای نسبتا آرامی را پشت سر گذاشته، دلایل مختلفی مطرح میشود و در این بین، سه فاکتور «آرامش نسبی بازار ارز»، «فروش گسترده خودرو در سامانه یکپارچه» و «اخبار و اتفاقات مربوط به واردات خودرو» سه مولفه اصلی اثرگذار در بازار به شمار میروند. هرچند سیاستگذار اصرار دارد که آرامش نسبی در بازار خودرو و افت قیمتها به دلیل عملیات اختصاصی و ویژه در این بازار بوده، بااینحال با توجه به عوامل مذکور، نمیتوان این اتفاق را تمامو کمال به نام سیاستگذار ثبت کرد.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، عامل اصلی در ثبات نسبی بازار و افت قیمتها، ریشه در انتظارات تورمی و بازار ارز دارد. در نیمه نخست امسال، دولت توانسته قیمت ارز را در بازار بهنوعی تثبیت کرده و از تلاطم در این بازار جلوگیری کند. جدا از اینکه این اقدام مصنوعی بوده یا طبیعی و آیا آرامش بازار ارز برای مدتها پایدار خواهد بود یا نه، مساله مهم دیگر این است که نوسان ارزی تاثیر مستقیم بر منحنی قیمت خودرو گذاشته و میگذارد. بهویژه طی پنج سال گذشته که کشور در تحریم قرار گرفته، بازار خودرو متاثر از بازار ارز با افتوخیز قیمتی مواجه شده است. هرگاه قیمت ارز افزایش یافته، منحنی قیمت خودرو هم معمولا به پیروی از آن، رشد کرده است. هرگاه نیز بازار ارز توفانی شده، قیمت خودرو هم به تبع آن صعود کرده است. از همین رو آرامش نسبی در بازار خودرو و افت قیمتها را بسیاری از کارشناسان ناشی از ثبات نسبی در بازار ارز میدانند که خود ریشه در افت انتظارات تورمی دارد. طبعا اگر انتظارات تورمی رشد کرده و آرامش بازار ارز بر هم بخورد، قیمت خودرو نیز بالا خواهد رفت و از آن سو نزولیتر شدن قیمت ارز و پایینتر آمدن انتظارات تورمی میتواند منحنی قیمت را سربهزیرتر کند.