به گزارش قطعات خودرو به نقل از خودروتک، سخنگوی گمرک گفت: تا به این لحظه هیچ مشخصاتی اعم از اظهارنامه، مدارک واردات، اطلاعات مربوط به ثبت سفارش و… خودروهای وارداتی به گمرک اظهار نشده است. در صورتی که این اقدامات انجام شود گمرک به صورت رسمی در مورد جزئیات واردات اطلاع رسانی خواهد کرد.
سخنگوی گمرک ادامه داد: بر همین اساس در حال حاضر گمرک نمیتواند در مورد جزئیات واردات خودرو اظهار نظری کند و توپ در زمین وزارت صمت است و صمت باید اعلام کند که آیا واردات انجام شده است یا خیر.
وی افزود: حتی اگر خودروها به صورت فیزیکی به گمرک برسند و حتی اعلام شود که در کشتی هستند و در حال رسیدن به گمرک، تا زمانی که مشخصات واردات به گمرک اظهار نشود، نمیتوانیم اعلام کنیم که خودروهای خارجی وارد جغرافیای گمرک شده است.
پیشتر وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به انجام ثبت سفارش واردات خودرو که مقرر شده توسط چهار مجموعه انجام شود، از واردات اولین محموله خودروهای وارداتی در این هفته به گمرک خبر داده بود. (منبع: تسنیم )
واردات خودرو پس از یک سال ابهام و پشت سر گذاشتن پستیها و بلندیهای فراوان، گویا به مرحله اجرا رسیده است. گرچه به گفته مسئولان خودروهای وارداتی به پشت مرزهای کشور رسیده و بیلبوردهای تبلیغاتی آنها در سطح شهر نصب شده است، اما همچنان ابهاماتی در رابطه با برند خودروهای وارداتی به کشور وجود دارد.
پیش از نهاییشدن بحث واردات، گمانهزنیهایی در رابطه با واردات خودروهای هندی به کشور وجود داشت. اما پس از اینکه کارشناسان و مردم نسبت به ورود خودروهای هندی واکنش منفی نشان دادند، وزارت صمت این موضوع را تکذیب کرد.
چنانکه شهریور سال جاری امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت، در آخرین نشست خبری خود اعلام کرد: خودروهای هندی و برزیلی وارد کشور نمیشوند. شرکتهای ایرانی با برندهای خوب اروپایی وارد مذاکره شدند و برخی از خودروهای کرهای باکیفیت که در رده خودروهای اقتصادی کره قرار گرفتهاند، وارد کشور میشوند.
پس از گذشت سه ماه، این صحبت وزارت صمت نیز رنگ و بوی واقعیت به خود گرفت. اکنون صدیف بدری، نایبرئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با دنیای خودرو گفت: «با سازوکاری که برای واردات خودرو پیشبینی شده است زمینه واردات خودروهای چینی و هندی فراهم میشود. این امر نمیتواند تاثیری بر کیفیسازی و ایمنسازی خودروهای داخلی داشته باشد.».
ایران بازار مناسب خودروهای هندی
برخلاف تصور عموم مردم مبنی بر بیکیفیت بودن خودروهای هندی، باید به این نکته توجه کرد که صنعت خودروسازی این کشور در سالهای گذشته با پیشرفتهای چشمگیری همراه شده و اکنون به یکی از کشورهای صادرکننده خودرو در جهان تبدیل شده است.
کارشناسان معتقدند با توجه به قدرت خرید شهروندان هندی و تولید محصولات کراس اوور در این کشور، بازار هند شباهت زیادی به بازار ایران دارد. به همین دلیل خودروهای هندی گزینه مناسبی برای واردات خودرو به نظر میرسند.
در این میان باید این نکته را یادآور شد که گرچه هندیها خودروهای اقتصادی زیادی تولید و به بازارهای جهانی عرضه میکنند، اما هیچ خودرو وارداتی نخواهد بود که با قیمت اقتصادی به بازار ایران برسد.