به گزارش قطعات خودرو به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، در سفر دو روزه رئیس سازمان ملی استاندارد ایران به استان فارس و کلانشهر شیراز، وی با صنعتگران و فعالین اقتصادی این استان دیدار و گفتوگو کرد و در حاشیه جلسه شورای استاندارد پاسخگوی سؤالات خبرنگاران بود.
مهدی اسلام پناه در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم در خصوص دستاوردهای این سفر، اظهارداشت: در این سفر دو روزه به استان ضمن بازدید از منطقه ویژه اقتصادی و در جریان قرار گرفتن نظام استانداردسازی و تأیید صلاحیت، انطباق و اوزان مقیاسهایی که در استان شکل گرفته بود ضمن رصد توسعه اقتصادی استان، اختیارات قانونی برای تسهیل و تسریع فعالیتها به مسئولین و شورایعالی استاندارد استان تفویض شد.
وی اظهار کرد: هدف از این تفویض رضایتمندی به جهت بالا بردن کیفیت زندگی مطلوب برای مردم است چرا که ما به عنوان وکیل مردم حق داریم آنچه که به نفع مردم و ایمنی آنها و ادای حقوق اجتماعی و اقتصادی آنها است، رقم بزنیم.
اسلام پناه ادامه داد: در مجموع بازدید و دیدارهایی که با فعالین اقتصادی و صنعتگران و تولید کنندگان صورت گرفت مطالبی در خصوص آزمایشگاهها، عدم انطباقها و تسهیل فرآیندهای صادراتی و شرایط واردات و تولیدات داخل مباحثی مطرح و گفتوگو شد.
این مقام مسئول گفت: بنای ما این است که مؤلفهها و ابزارهای توسعه اقتصادی پایدار را تقویت کنیم و باتوجه به اینکه در برخی حوزهها نیاز به دستور کتبی و برطرف کردن برخی آیین نامهها و دستورالعملها بود، دستور داده شد تا کمیته تنقیح شکل بگیرد.
اسلام پناه با بیان اینکه در مجموع سفر به استان فارس بسیار خوب بود و این استان، بسیار باکشش و پرظرفیت است، گفت: طی این سفر دفتر اداره استاندارد ویژه منطقه اقتصادی شیراز که با کیفیت بسیار خوبی ایجاد شده بود، افتتاح شد و بسیاری از حوزهها به ویژه رنکینگ کردن استانداردهای چند صنعت به صورت نمونه و پایلوت به استان فارس واگذار شد.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد کشور گفت: برآورد ما این است که فارس میتواند نمونهای از یک استان با مؤلفه توسعههای صنعتی و اقتصادی استاندارد باشد. استان فارس زیست بوم نوآورانه خوبی دارد و میتواند مبنایی برای توسعه منطقهای و پیشرفت رشد و نمو ملی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: استان فارس زمینه جهش کیفی و تبدیل شدن به یک نمونه استانی خوب در حوزه استاندارد را دارد و استان این قابلیت را دارد که استانداردهای بومی خدمات و تعیین الزامات و ویژگیها را به سقف خود برساند. لذا بسیاری از موارد مطالبه کشور را درخواست کردیم تا نخبگان و دانشگاهیان کشور در استان فارس تدوین کنند و برای وضع سلسله مراتب قانونی به تهران ارجاع دهند تا بتوانیم آنها را ابلاغ کنیم.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم در خصوص کمبودهای اداره کل استاندارد استان، پاسخ داد: اداره کل استاندارد استان فارس در حوزه توسعه انسانی و ساختاری گرفتار وضعیت مدیریتی بانیان وضع موجود است و شرایطی که بایستی در برابر دامنه قلمرو وسیعی که داشته و باید در آن رشد میکرده است، مطلوب نبوده است.
اسلام پناه گفت: از سوی دیگر یک انباشت از گرفتاریها را امروز این اداره کل دارد و استاندار فارس این قول را داده است که در این خصوص حداکثر مشارکت و همدلی را داشته باشد و ما نیز این قول را میدهیم تا به همان اندازه مشارکت داشته باشیم و گرهگشایی کنیم.
وی همچنین در این نشست در پاسخ سؤال خبرنگاران در خصوص استانداردسازی لوازم یدکی خودرو، گفت: وزارت صمت نظارت بر کف بازار در قالب سامانه تجارت را انجام میدهد و کمیتههایی تشکیل داده که ما هم در این کمیتهها عضو هستیم چراکه ما یک بنیه در ماده 42 قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد داریم که وزارت صمت میخواهد از ظرفیت این ماده استفاده کنند.
اسلام پناه ادامه داد: بالای 500 قطعه استانداردسازی شده که از نظر ما بسیار کم است و آنچه از قطعات که در کف بازار و خردهفروشیها دیده میشود تقلبی و قاچاق هستند که با سامانهای که اخیرا صمت مطابق با قانون در حال راهاندازی آن است میتوانیم بسیاری از این تخلفات را کنترل کرد؛ در واقع مرغوبیت، کیفیت و ایمنی قطعات را میتوان در سامانه تجارت کنترل کرد.
اسلام پناه تأکید کرد: تا امروز حتی یک مورد منافع ملت را فدای چیزی نکردهایم و هیچگاه به مردم خیانت نکردهایم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در پایان خاطر نشان کرد: با دیالوگ تحول در نظام مدیریتی استاندارد و انطباق و تأیید صلاحیت طعم شیرین رضایت را در آینده نصیب مردم خواهیم کرد.