قطعات خودرو

ماشین پیکاپ آمیکو آسنا

بررسی پیکاپ آمیکو آسنا

در کنار خودروهای خارجی فعال در کشور، گروه خودروسازی ارس با نام تجاری آمیکو فعالیت دارد که طی سال های گذشته یک خودروی پیکاپ جدید با نام آسنا به بازار عرضه کرده و توانسته لقب بزرگ ترین خودروی پیکاپ تولید داخلی را با خود یدک بکشد و همچنین اختلاف قیمت آن با خودروهای مطرح آسیایی، باعث شده تا مورد توجه طبیعت گردها یا آفرودرها قرار گیرد. عرضه خودروی پیکاپ آسنا به خوبی نشان داد که بازار کشور به خودروهای پیکاپ جذاب و زیبا هم نیاز دارد و فقط مسائل کاری و تجاری نیست که مشتریان را برای خرید یک خودروی پیکاپ ترغیب می کند و بعد از سال ها تولید و عرضه خودروهای وانت ساده و ابتدایی، بلاخره شاهد عرضه یک خودروی پیکاپ درست و حسابی توسط خودروسازان داخلی بودیم.

داخل پیکاپ آمیکو آسنا

یکی از مزایای آمیکو آسنا نسبت به چینی‌ های رقیب، فضای کابین بسیار خوب آن است که حتی برای سرنشینان عقب هم راحتی خیلی خوبی فراهم می کند. درب های اتومبیل به خوبی عایق بندی شده و شما را حتی برای عبور از رودخانه های عمیق دلگرم می کند. ویژگی دیگر خودرو طول بسیار زیاد آن است که هم می تواند یک مزیت و هم می تواند یک عیب برای آمیکو آسنا به شمار آید. مزیت آن را می توان فضای بار بزرگ و کابین جادار آن معرفی کرد، اما خودروی بزرگ باعث رانندگی سخت تر آن در استفاده های شهری یا حتی مسیرهای آفرودی و فضاهای کوچک قابل عبور می شود که قطعا در استفاده های شهری شما را اذیت می کند. طراحی داشبورد این خودرو ساده و بدون تزئینات خودروها امروزی است اما برای استفاده های آفرودی که معمولاً راننده ها با دستکش راننده می کنند، ارگونومی است و براحتی قابل استفاده است.

طراحی پیکاپ آمیکو آسنا

شاید بتوان پیکاپ آمیکو آسنا را یک کپی قابل قبول از فورد سری F نسل قبل حساب کرد و با توجه به اینکه چینی ‌ها در کپی کاری شهرت دارند، نتیجه کار نسبتا خوب درآمده و جسارت و قدرت را می ‌توان در ظاهر آمیکو آسنا به خوبی مشاهده کرد. نکته مهم قابل ذکر این است که خودروی آمیکو آسنا به طور 100 درصدی یک خودروی پیکاپ تولید داخل نیست و در واقع همان خودروی Huanghai کشور چین است که آمیکو با خرید پلتفرم و تغییراتی که روی آن در خط تولید ایجاد کرده است، توانسته آن را با نام آمیکو به بازار عرضه کرده کند. در واقع شاسی، تعلیق و کابین آمیکو آسنا فورد F150 مدل 2008 است. اما هر آنچه باشد، چهره ساده و البته درشت و پسرانه آن باعث شده تا سوژه خوبی برای تیونرها و آفرودرها باشد و این روزها نسخه های اصلاح شده این پیکاپ بیش از نمونه های استاندارد آن در جاده ها دیده می شود که جذابیت بیشتری هم دارند. طول خیلی زیاد 5.5 متری خودرو هم باعث شده تا زاویه شکست نامناسبی داشته باشد و در چنین شرایطی امکان گیر کردن کف خودرو هنگام عبور از تپه‌ ها، موانع و بلندی ‌ها وجود داشته باشد. با این حال طول زیاد آمیکو آسنا می تواند برای استفاده های سازمانی بسیار کاربردی باشد.

مشخصات پیکاپ آمیکو آسنا

آمیکو آسنا بعد از دو خودروی کاپرا 2 و فوتون تونلند، به سومین پیکاپ چینی مونتاژ داخل تبدیل می ‌شود که از پیشرانه سری 4G69S4N کمپانی میتسوبیشی استفاده می کند که طی سال های 2003 تا 2008 توسط این شرکت مورد استفاده قرار گرفته است. اکنون حق امتیاز این پیشرانه به بسیاری از شرکت‌ های چینی فروخته شده تا شاهد استفاده گسترده از این موتور 2.4 لیتری بر روی بسیاری از خودروهای چینی باشیم که با توجه به تکنولوژی تقریبا قدیمی این پیشرانه، انتظار قدرت و گشتاور خیلی زیادی را هم نباید از این پیشرانه داشت. در زیر کاپون خودروی پیکاپ آمیکو آسنا پیشرانه ای 2.4 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی قرار گرفته است که در محدوده 6000 دور بر دقیقه می تواند خروجی قدرت 143 اسب بخاری و در محدوده 4400 دور بر دقیقه نیز می تواند خروجی گشتاور 210 نیوتن متری تولید کند. این میزان خروجی قدرت توسط یک جعبه دنده 6 سرعته دستی به همراه دنده کمکی دریافت شده و به تمامی چرخ های خودرو در صورت نیاز ارسال می شود. در شرایط استاندارد استفاده، آمیکو آسنا با وزن تقریبا 2 تن می تواند مصرف سوخت 10.7 لیتری به ازای کارکرد 100 کیلومتری خود داشته باشد.

مشخصات فنی پیکاپ آمیکو آسنا

نام خودرو
پیکاپ آمیکو آسنا
کشور سازنده
ایران
سال (طراحی)
2017
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
2378 سی سی
تنفس موتور
تنفس طبیعی
انتقال نیرو
دو دیفرانسیل
حداکثر قدرت
143 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
210 نیوتن متر در 4400 دور در دقیقه
جعبه دنده
5+1 دنده دستی
شتاب 0 تا 100
حداکثر سرعت
130 کیلومتر در ساعت
وزن
1880 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
5560 طول – 1840 عرض – 1840 ارتفاع
فاصله بین دو محور
3405 میلیمتر

 

امکانات و تجهیزات پیکاپ آمیکو آسنا

در بحث ایمنی و امکانات رفاهی نیز خودروی پیکاپ آمیکو آسنا سطح امکانات نسبتا خوبی دارد که در بحث امکانات رفاهی می توان به مواردی همچون صندلی چرمی، گارد ایمنی اتاق، رکاب، دوربین دید عقب، فرمان هیدرولیک، کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان، صفحه نمایش لمسی سیستم سرگرمی، شیشه‌ های برقی و سیستم تهویه مطبوع اتاق اشاره کرد. در زمینه امکانات ایمنی هم پیکاپ آمیکو آسنا به دو کیسه هوا و سیستم ‌های ترمز ABS به همراه EBD و DRP مجهز شده است که شاید چندان چشمگیر نباشند، این درحالیست خودروی فوتون ایران خودرو دیزل یا کاپرا 2 از سیستم کنترل کشش و کنترل پایداری بهره مند هستند و شرکت آمیکو تمایلی برای گنجاندن این سیستم‌ ها در آمیکو آسنا نداشته است، اما مزیت آمیکو آسنا می تواند ترمزهای 4 پیستونه و شاسی ضربه گیر 4 مرحله ‌ای باشد که سطح ایمنی اتومبیل را افزایش داده است.

امکانات پیکاپ آمیکو آسنا

کیسه هوا
کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
سیستم صوتی
صفحه نمایش 7 اینچی لمسی و بلوتوث و پورت USB
ترمز و پایداری
ABS – EBD
دیگر امکانات
(GPS)مسیریاب مجهز به نقشه کامل ایران – چراغ های نور روز – صندلی های چرمی – درب های تقویت شده – دوربین عقب – تنظیم برقی نور چراغها – خروجی 12 ولت مجزا – کنسول وسط

رقبای پیکاپ آمیکو آسنا در بازار

در شرایط کنونی بازار کشور، قطعا پیکاپ آمیکو آسنا صفر کیلومتر می تواند از تمام پیکاپ‌ های تولید داخل وضعیت بهتری داشته باشد و قابلیت‌ های آفرودی آن بالاتر از رقبای موجود خواهد بود، اما شاید بعضی از خریداران بین آمیکو و هایلوکس دست دوم دچار تردید شوند که در این خصوص باید گفت با توجه به تولید داخل بودن این خودرو، هزینه‌ های نگهداری و قطعات آن به مراتب پایین تر از رقبای وارداتی آن خواهد بود.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *