رئیس اتاق کرج با اشاره به نارضایتی صنعتگران از قطعی برق، گفت: قطعی مدتدار برق در سطح استان البرز بهویژه در شهرکهای صنعتی سبب توقف تولید و ضربه به واحدهای صنعتی و تولیدی استان شده و متولی پرداخت خسارت به این واحدهای صنعتی نیز مشخص نیست.
پرهام رضایی در هفتاد و نهمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز که در محل اتاق کرج برگزار شد، افزود: در این مورد طی نشست هفتاد و هشتم شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی البرز، خواسته صنعتگران و فعالان اقتصادی در مورد زیان وارده در اثر قطعی برق را مطرح کردیم اما این مسئله همچنان برای بسیاری از صنعتگران گرفتاریهای بزرگی ایجاد میکند.
رئیس اتاق کرج تصریح کرد: یکی از اصلیترین مشکلات امروز در کشور بهویژه البرز با بیش از ۴ هزار واحد صنعتی گرفتاریهای ایجاد شده به دنبال اعمال خاموشهای مدتدار است.
او توضیح داد: در نشست استاندار با وزارت نیرو برای رفع بخشی از این مشکلات تلاش شده است اما هنوز قطعی برق به مدت ۷ تا ۸ ساعت در روز سبب خسارتهای بالا به واحدهای صنعتی استان شده است.
رضایی ادامه داد: طبق ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر فضای کسبوکار اگر خسارتی ناشی از بروز مشکل در زیرساختهایی مانند برق به واحدهای صنعتی وارد شود باید این خسارتها از جانب دولت جبران شود، در حال حاضر که حجم بالایی از مواد اولیه واحدهای تولیدی در اثر خاموشیهای طولانیمدت از بین رفته است این سؤال اساسی مطرح میشود که متولی پرداخت خسارت به این واحدهای صنعتی کیست؟
او با تأکید بر اینکه قطعی مدتدار برق سبب موجی از نارضایتی در شهرکهای صنعتی شده است، افزود: مکاتبات متعددی از سوی تولیدکنندگان و صنعتگران استان به اتاق بازرگانی ارسال شده و ملاقات حضوری زیادی در این مورد با صنعتگران داشتهایم.
رئیس اتاق کرج با اشاره به اینکه استاندار و معاون اقتصادی استانداری برای رفع خاموشی در شهرکهای استان پیگیرهای لازم را داشتهاند، گفت: در این زمینه باید به راهکار مناسبی دست پیدا کنیم و به نحوی برنامهریزی شود که سالهای آینده در چنین روزهایی دچار این مشکلات نشویم.
او ادامه داد: البرز قطب صنعتی است و واحدهای بزرگ صنعتی زیادی در این استان فعالیت دارد که باید در تمامی زمینهها از جمله تأمین زیرساختهایی مانند تأمین برق حمایت شوند.
رضایی با بیان اینکه در استان البرز پتانسیل سرمایهگذاری بالایی در زمینه تولید برق با استفاده از انرژیهای تجدید پذیر وجود دارد، افزود: با توجه به وسعت زمین در البرز نیاز است که طبق یک تصمیم ضربالاجلی در این حوزه ورود کرده و برای استفاده از ظرفیت انرژیهای تجدید پذیر اقدام کنیم.
در بخش دیگری از این نشست، عزیزالله شهبازی استاندار البرز نیز بیان کرد: بر اساس مصوبه ستاد کرونا محدودیتهای ترددی بین استانها اجرایی شده است.
او افزود: فعالیتهای صنعتی و تولید در کشور علیرغم محدودیتهای موجود متوقف نشده و همچنان کار و تلاش صنعتگران ادامه دارد.
استاندار البرز با قدردانی از تلاشهای تولیدکنندگان، صنعتگران و کارآفرینان در شرایط سخت تحریمی بیان کرد: در سه سال اخیر علیرغم همه مشکلات اقتصادی با فعالیتهای مستمر آنها از بروز گرفتاریهای بزرگ برای استان جلوگیری شد.
شهبازی با بیان اینکه این همکاری سبب شد که در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا نسبت به دورههای گذشته رشد داشته باشیم، تصریح کرد: بخشی از این دستاوردها مرهون همکاری خوب صنعتگران و تولیدکنندگان است.
او ادامه داد: کاهش نرخ بیکاری البرز، افزایش نرخ بیمهشدگان استان و بالا رفتن حجم صادرات البرز از جمله مواردی است که سبب تمایز استان البرز از دیگر نقاط کشور شده است.
شهبازی در مورد مشکلات حادث شده برای صنعتگران استان البرز به دلیل قطعی طولانیمدت برق عنوان کرد: جلسات مکرر پیرامون مدیریت مصرف برق در استان تشکیل شده است و با مسئولان وزارتخانه در نشستهای برگزار شده بر این مهم تأکید کردهایم که البرز صنعتگران بزرگ و مطرح در سطح ملی و فراملی دارد و نباید در بحث تأمین برق دچار مشکل شوند.
او با اشاره به ایجاد پست برق ۴۰۰ کیلوولتی استان البرز در باغستان کرج عنوان کرد: انتظار ما این است که با مسئولان وزارت نیرو برای بهرهبرداری هرچه سریعتر این پست برق هماهنگی شود.
استاندار البرز با بیان اینکه اقدامات مؤثری در حال حاضر برای مدیریت مصرف برق در کشور انجام شده و به سمت بهبود شرایط و کاهش خاموشیها پیش میرویم، افزود: تا دهم شهریورماه امسال اوضاع کشور در این مورد بهتر میشود.
شهبازی با این توضیح که وزارت نیرو برای جبران خسارتهای وارده به صنعتگران تحت تأثیر خاموشیهای اخیر برنامهای خواهد داشت، تصریح کرد: در ستاد ملی هم بدین منظور مصوباتی پیگیری شده است.
او در ادامه تأکید کرد: با توجه به صدور مصوبه منطقه ویژه اقتصادی ساوجبلاغ که قرار است هاب دارویی کشور باشد، کارگروهی بدین منظور تشکیل شود، در آن کارگروه ضمن بررسی تأمین زیرساختها با حضور نماینده شورای عالی مناطق آزاد محدوده این منطقه اقتصادی تعیین تکلیف شده و درنهایت برای تأیید به دبیرخانه نهاد مربوطه ارسال شود.
استاندار البرز با اشاره به فرامین مقام معظم رهبری در سال تولید، پشتیبانیها، مانع زداییها متذکر شد: باید نسبت به گذشته قدمهای محکمتری برداریم و دستگاههای اجرایی استان بیشتر از گذشته همکاری کنند تا موانع پیش روی سرمایهگذاران برداشته شود.
او با بیان اینکه صنعتگر نباید گرفتار بروکراسی اداری باشد، گفت: در شرایط سخت تحریمی حمایت همهجانبه از بخش تولید و صنعت ضرورت دارد.
شهبازی در بخش دیگری در مورد اقدامات انجام شده برای شهرک صنعتی زیبادشت گفت: امکانات استان برای این بخش تجمیع شد تا در بحث راه، جدول کاری و دیگر زیرساختها کارهای اساسی در آنجا انجام شود، پروانه شهرک صنعتی زیبادشت باید هرچه سریعتر صادر شود تا با توجه به پیشبینی ایجاد سه هزار فرصت شغلی در این شهرک با ۴۵ واحد صنعتی زمینه کار آنها فراهم شود.
او با اشاره به مشکلات جاده قزلحصار و لزوم ساماندهی این جاده ادامه داد: معاونت عمرانی استانداری البرز اقدامات لازم در مورد این جاده را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری میکند.
استاندار البرز تصریح کرد: در زمینه تأمین برق از طریق انرژیهای خورشیدی در شهرستان اشتهارد بالغبر ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین بدین منظور تعیین شده است، به چند متقاضی هم مجوز و پروانه کار در آن اراضی داده شده است که باید هرچه زودتر در اراضی مربوطه پنلهای خورشیدی ایجاد شود.
استاندار البرز با اشاره به لزوم ساماندهی مشکلات مربوط شهرک صنعتی اشتهارد، گفت: تصفیهخانه شهرک صنعتی اشتهارد هرچه سریعتر باید راهاندازی شود و مشکل حفر چاه آب در شهرک صنعتی کوثر هم تا ۲۰ روز دیگر باید عملیاتی شود.
او تأکید کرد: بهمنظور رسیدگی به مشکلات ایجاد شده برای صنعتگران در ۱۰ روز گذشته از سوی شرکت توزیع نیروی برق استان باید اقدامات لازم پیگیری شود و لازم است برای مدیریت خاموشیها در روزهای اخیر هم کنترلهای لازم اعمال شود.