به گزارش قطعات خودرو به نقل از بازار، سعید محمدیپور معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت استان تهران اظهار کرد: گشت مشترک بازرسی با حضور دستگاههای نظارتی برای مقابله با توزیع کالای تقلبی و قاچاق در حوزه لوازم یدکی و مصرفی خودرو (۵۵ قلم لوازم یدکی خودرو) از (چهارشنبه، ۱۹ مرداد) در استان تهران آغاز شد.
وی با بیان اینکه این طرح در زمینه اجرای کامل طرح رصد کالاها و ثبت تعاملات در سامانه جامع تجارت آغاز شده، گفت: با توجه به اهمیت موضوع ثبت اطلاعات بنگاههای اقتصادی فعال در زمینه لوازم یدکی و مصرفی خودرو در سامانه جامع تجارت برای جلوگیری از قاچاق کالا، این بنگاهها موظفند به واحدهای تحت پوشش خود اعلام کنند تا برای جلوگیری از تبعات قانونی، از خرید کالای بدون کد رهگیری از شرکتهای تولیدکننده و واردکننده خودداری کنند.
به گفته این مقام مسئول تولید و واردات لوازم یدکی خودرو در ماههای گذشته ملزم به دریافت شناسه کالا شده و عرضه این اقلام از ۱۵ مرداد مستلزم دریافت شناسه کالا شده است؛ بنابراین توزیع و تولید این کالاها بدون ثبت در سامانه جامع تجارت و دریافت کد رهگیری، قاچاق محسوب شده و به شدت با آن برخورد میشود.
طرح جمعآوری باتری و کمک فنر قاچاق و تقلبی از روز ۱۵ فروردین ماه در چند استان آغاز شد و به تدریج به استانها و اقلام دیگر رسید. طبق گفتههای مسئولان ستاد مقابله با قاچاق و ارز و وزارت صمت، برآورد شده که حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد کل بازار لوازم یدکی خودرو سهم فعالیتهای قاچاق و کالاهای تقلبی است.
همچنین بر اساس گزارش وزارت صمت در مورد سهم تخلف در قطعات مختلف خودرویی، بیشترین تخلف با سهمی معادل ۷۲ درصد، مربوط به سیستم تعلیق و جلوبندی خودرو است، سهم لاستیک و موتور یا قوای محرکه و گیربکس هر کدام به تفکیک پنج درصد تعیین شده و یک درصد هم مربوط به باتری خودرو برآورد شده و مابقی یعنی سهم ۱۶ درصدی در اختیار سایر قطعات مرتبط با خودرو است.