به گزارش قطعات خودرو به نقل از پدال، رولزرویس، برند ۱۱۸ سالهی بریتانیایی است که امروزه با مالکیت بیامو اداره میشود. طی سالهای اخیر، پیشرانههای ۱۲ سیلندر آلمانی با قدرتی حدود ۶۰۰ اسب بخار، محرک رولزرویسهای مدرن بودند و البته برند انگلیسی را از احتمال ورشکستگی در اوایل قرن ۲۱ نجات دادند. رولزرویس هماکنون، خودروسازی سودآورد با انواع مدلهای سدان و شاسیبلند است که برای عرضهی خودروهای جدید با فناوریهای مدرن نیز تلاش میکند.
توجه به کاهش مصرف سوخت و رعایت استانداردهای مرتبط با آلایندگی خودرو در اروپا، مهمترین مشوق رولزرویس برای تولید مدلهای برقی هستند. شاید هواداران قدیمی این برند، علاقهمند پیشرانههای قدرتمند بنزینی باشند؛ اما نکات مثبت پرشمار در موتورهای برقی جدید، عرضهی رولزرویسهای الکتریکی را توجیه میکنند. تولید قدرت و گشتاور بالا به محض نیاز به شتابگیری، صدای کمتر نسبت به موتورهای بنزینی و همچنین عدم تولید گازهای آلاینده، فواید رولزرویس اسپکتر خواهند بود.
مهمترین چالش رولزرویس برای تولید اسپکتر، کنترل وزن و فرمانپذیری خودرو است. مدلهای V12 فعلی، به دلیل امکانات متنوع و نیاز به ادوات لوکس در کابین، حدود ۲/۵ تن وزن دارند اما به لطف موتورهای توئینتوربوشارژ بیامو، شتابگیری بسیار خوب ارائه میکنند. در سمت دیگر ماجرا، رولزرویس اعلام کرده است که باتریها و سیستم شارژر داخل اسپکتر به تنهایی، ۷۰۰ کیلوگرم وزن دارند.
طراحی رولزرویس اسپکتر، برگرفته از تنها خودروی دودر کوپه شرکت سازنده است. حالت بدنه شباهت زیادی به ریث (Wraith) و تکنمونهی ۱۹ میلیون دلاری سوئیپتیل (Sweptail) دارد. در نمای اصلی اسپکتر، چراغهای بسیار باریک با ۲۲ عدد LED برای نورپردازی جلوپنجره دیده میشود. این خودروی پهنپیکر برقی با توجه ویژه به ایرودینامیک ساخته شده است. حتی مسجمهی اسپریت آو اکستازی (Spirit of Ecstasy) طرحی مخصوص این خودرو دارد تا کمترین مقاومت را در برابر هوا داشته باشد. اسپکتر، بهترین خودروی تاریخ رولزرویس با ضریب درگ ۰.۲۵ محسوب میشود.
هنوز اطلاعات دقیق از تواناییهای فنی اسپکتر منتشر نشده اما بنابر اخبار موجود، مجموع قدرت ۵۷۷ اسب بخار با گشتاور ۹۰۰ نیوتنمتر خواهد داشت. زمان لازم برای سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر برساعت، مشابه رولزرویس ریث، ۴/۴ ثانیه پیشبینی شده، درحالیکه توان پیمایش اسپکتر با یک شارژ، ۴۱۸ کیلومتر است.
مدیران رولزرویس اعلام کردهاند که هدف از تولید اسپکتر، عرضهی یک سوپرلوکس برقی با عملکرد فنی اسپرت یا مصرف انرژی بهینه نبوده؛ بلکه راحتی عالی و احساس مورد نیاز خریداران رولزرویس، مورد توجه است. فنربندی و سیستم تعلیق اسپکتر، فراتر از دیگر تولیدات رولزرویس خواهد بود. همچنین، ابتکارات جدید مثل عملکرد مستقل هر چرخ در شرایط مختلف جاده، پیادهسازی شده است.
در فضای داخلی اسپکتر، بیشترین تجهیزات الکترونیکی ارائه شده در تاریخ این خودرو وجود دارد. در سقف و درهای ورودی به کابین، حالت ستاره شب (Starlight) با ۴۷۹۶ عدد LED قابل سفارش است. صندلیهای جلو و عقب اسپکتر نیز، متفاوت از دیگر خودروهای رولزرویس طراحی شدهاند.