به گزارش قطعات خودرو به نقل از دنیای اقتصاد، به گفته این مقام وزارت صمت، خودروهای یاد شده بر پایه پلتفرمهای جدید و بهروزرسانی شده، خط تولید خواهد شد. واریانت یکی از این خودروهاست که توکلی لاهیجانی میگوید اولین خودروی اقتصادی سایپا نیز هست. این خودرو بر پایه پلتفرم خودروی اقتصادی مشترک سایپا و ایران خودرو تولید خواهد شد. خودروی دیگری که قرار است سال آینده در سبد خودرویی کشور قرار بگیرد، خودروی ریرا تولید شرکت ایران خودرو است که بر پایه کراساوور پلتفرم اختصاصی این شرکت خواهد بود.
اطلاعاتی که پیش از این از خودروی ریرا منتشر شده نشان میدهد که این خودرو با موتور ارتقا یافته TU۵ راهی بازار خواهد شد، نسخهای که ۱۱۳ اسب بخار قدرت دارد. این خودرو هم جثه با پژو ۲۰۰۸، نیسان جوک، سیتروئن C۳-XR است. ریرا از نظر طراحی در نمای جلو، ظاهری نزدیک به سانتافه جدید و در نمای عقب، خط و خطوطی نزدیک به پژو ۲۰۰۸ دارد که در واقع مدل پایه این خودرو محسوب میشود.
خودروی اختصاصی پارس خودرو p۹۰ خودروی دیگری است که به گفته توکلی لاهیجانی سال آینده وارد خط تولید خودروسازان میشود. به گفته این مقام وزارت صمت این خودرو بر پایه پلتفرم بهروز شده ال۹۰ و قطعات کاملا بومی خواهد بود. پارس خودرو P۹۰ یک سدان در کلاس C محسوب میشود. انتظار میرود پیشرانه این خودرو دارای قدرتی بیش از ۱۱۰ اسب بخار و گشتاور ۱۵۰ نیوتنمتر باشد. قدرت تولید شده از این موتور توسط گیربکس ۵ سرعت دستی به چرخها منتقل خواهد شد. چهارمین خودروی این لیست خودروی آریای اتومات بر پایه مگا پلتفرم اختصاصی سایپاست. آریا یک کراس اوور تک دیفرانسیل با یک موتور ۵/ ۱لیتری هشت سوپاپ توربو به قدرت ۱۰۸ اسب بخار محسوب میشود. خودروی TF۲۱ بر پایه پلتفرم بهروزآوری شده ایران خودرو، دیگر خودروی تولیدی در سال آینده است.
این خودرو در زمینه امکانات ایمنی دارای تجهیزاتی اعم از سیستم کنترل پایداری الکترونیکی ESC، پایش فشار باد تایرها TPMS، راهنمای تعویض دنده (سیستم GSI)، سنسور نور و سنسور باران است. خودروی اطلس بر پایه پلتفرم بهروزآوری شده ایکس ۲۰۰ سایپا، خودروی دیگری است که در این لیست قرار دارد. خودروی اطلس سایپا ۴ سیلندره و ۸ سوپاپ و قدرت موتور آن ۸۸/ ۴۴ تا ۸۹/ ۷۲ اسب بخار است. سهند دیگر خودروی مورد اشاره نیز بر پایه همان پلتفرم ایکس ۲۰۰ است.
وانت آریسان ۳ شرکت ایران خودرو و وانت اختصاصی گروه سایپا نیز که بر پایه استانداردها و فیس لیفتهای محصولات جاری است هم آخرین خودروهایی هستند که در لیست تولید سال آینده قرار میگیرند. اینطور که لاهیجانی تاکید کرده تولید این خودروها در ادامه مسیر پوستاندازی پلتفرمی در خودروسازی کشور است. این موضوع البته در سند تحول صنعت خودرو که توسط وزارت صمت فاطمیامین تدوین شده بود نیز مورد تاکید قرار گرفته بود. لاهیجانی در نشست دیروز خود تاکید کرده چهار پلتفرم کلیدی برای دستیابی به محصولات باکیفیت با مقیاس اقتصادی تولید مدنظر قرار گرفته است.