خودروهایی که دیگر وارد نمی شوند، نگاهی به وضعیت خودروهایی ممنوعه بازار ایران

به گزارش قطعات خودرو به نقل از خودروبانک، بازار خودرو کشور از سال 97 تا همین امروز با یک زلزله 10 ریشتری طولانی مدت با نام “ممنوعیت های واردات” مواجه است. زلزله‌ای که علاوه بر قدرت زیاد تا همین امسال با قدرت ادامه دارد و وضعیت آشفته بازار خودرو کشور و قیمت‌های عجیب و غریب آن‌ها گواه این مدعاست.

در سال گذشته با شروع زمزمه‌های واردات خودرو این امید در دل تمام ایرانی‌ها ایجاد شد که با بازگشایی واردات خودرو، قیمت‌هایی که در گذر این سال‌ها با رشد عجیب چند صد میلیونی و چند میلیاردی افزایش پیدا کرده‌اند و همچنین چندین برابر قیمت جهانی به فروش می‌رسند کاهش پیدا کرده و همچنین شاهد عرضه خودروهای با کیفیت و معتبر جهانی در کشورمان باشیم تا خلع شدید عدم عرضه خودرو را پر کند.

در ادامه این روند پس از کش و قوس‌های فراوان قانون واردات خودرو در هماهنگی مجلس و دولت پس از ماه‌ها بررسی تصویب و ابلاغ شد. این موضوع باعث شور و شعف در میان عموم مردم و علاقمندان به صنعت خودرو شد اما متاسفانه با گذشت زمان و با مشخص شدن مفاد این قانون، امیدها تا حدود زیادی تبدیل به یاس شد. جایی که سقف ارزی در نظر گرفته شده برای واردات خودرو و همچنین تعرفه‌ها و سازکار فروش عجیب در بورس کالا همه از غیرکاربردی بودن وضعیت جدید واردات و عدم تاثیر مثبت آن بر روی بازار آشفته خودرو خبر می‌داد.

متاسفانه از تصویب قانون واردات خودرو چندین ماه می‌گذرد و روند رشد قیمتی خودروها در دراز مدت رو به افزایش است. مقاطعی از این چندماه به دلیل اخبار مختلف و تغییرات قیمتی دلار شاهد بازار نزولی بودیم اما روند صعودی دراز مدت غیرقابل انکار است مگر اینکه حجم بالایی از خودرو وارد کشور شود که این نیز با توجه به تمایی اخبار منتشر شده غیرممکن بنظر می‌رسد

 

خودروهای ممنوعه، منتظر واردات چه خودروهایی نباشیم؟

با قرار دادن سقف 20 هزاریورویی برای واردات خودرو، عملا حجم بالایی از خودروهای با کیفیت از برندهایی از جمله ب ام و، بنز، لکسوس، ولوو، پورشه و… از لیست محصولاتی که می‌توانست وارد شود خارج گردیده و همین موضوع به افزایش قیمت این خودروها منجر شد. تاجایی که این خودروها در درازمدت از قالب خودرو سواری خارج و به کالایی سرمایه‌ای تبدیل شده است. حتی بررسی نشان داده است که این عدم عرضه، باعث کرده که ارزش خودروهای لوکس از دلار نیز بالاتر رفته و در بلند مدت خرید آن‌ها سودآوری بیشتری را در بازار ما ایجاد کرده است.

در حال حاضر با توجه به قانون واردات و سقف دلاری و همچنین وضعیت تحریم‌های بین المللی ، در بخش برندهای آلمانی امکان واردات محصولاتی مانند پورشه (ماکان، کاین، پانامرا، 911، 918 و…)، ب ام و (X1,X2,X3,X4,X5,X6 ، ب ام و سری 2، سری 3، سری 4، سری 5، سری 6 و سری 7و…) ، انواع مدل‌های مرسدس بنز( سری اس، سری E، سری C و …) و برند سوئدی پرطرفدار ولوو با مدل‌های XC90 و… وجود ندارد و این موضوع به افزایش قیمت روزافزون این خودروها دامن زده است.

همچنین متاسفانه متقاضیان از امکان خرید مدل‌های روز این خودروها برخوردار نبود و به قول معرف دست‌ها کوتاه است و مجبور به خرید نسخه‌های صفر یا کم کارکرد موجود با نگاه سرمایه‌گذاری هستند.

 

خرید خودروهای لوکس، فرصتی برای سرمایه گذاری؟

خودروهای لوکس و البته خاص در همه کشورهای دنیا فرصتی برای سرمایه‌گذاری بوده است اما در کشور ما به دلیل عدم عرضه، این موضوع شدت بیشتری دارد. به طور مثال از 5 سال پیش قیمت دلاری خودروهای لوکس داخل ایران به دلیل عدم عرضه به قیمت‌هایی در سطح سوپر اسپرت‌های جهانی رسیده است و متاسفانه این موضوع با توجه ممنوعیت عرضه مطمئنا ادامه دار خواهد بود. البته موضوع سرمایه‌گذاری در بخش خودروهای لوکس مانند تمام سرمایه‌گذاری‌های دیگر نیازمند آگاهی و هوشمندی است و خریداران باید با در نظر گرفتن تمامی جوانب و با آگاهی کامل اقدام به خرید کنند.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *