با وجود این، هم مهرعلیزاده هم همتی پالسهایی را به سمت اردوگاه اصلاحات میفرستند تا شاید بتوانند نگاه حمایتی این جریان را به سمت خود بچرخانند. مهرعلیزاده مدعی تشکیل دولت سوم خاتمی است و همتی هم صریحا از اصلاحطلبان خواسته که از او حمایت کنند.
او اخیرا در جلسهای که در کلاب هاوس برگزار کرد رسما اعلام کرد با بزرگان جریان اصلاحات رایزنی و گفتوگو خواهد کرد. از سوی دیگر، خبر میرسد حزب کارگزاران که معتقد به حضور در انتخابات و عرصه قدرت در هر شرایطی است تلاش برای تبدیلکردن همتی به کاندیدای اصلاحطلبان در انتخابات را کلید زده است. این حزب پیش از انتخابات نیز همتی را در لیست پنجنفره خود قرار داده بود، ولی همتی موفق به راهیابی به لیست نهایی جبهه اصلاحات نشد.
آیا رایزنیها و تلاشهای حزب کارگزاران به نتیجه خواهد رسید؟
آیا بزرگان اصلاحات که این روزها منتقد جدی ردصلاحیتها هستند تن به حمایت از همتی یا مهرعلیزاده میدهند؟
آیا اصلاحطلبان به صحنه انتخابات بازمیگردند یا با سکوت از کنار انتخابات عبور میکنند؟ و… .
طبیعی است همتی به سمت اصلاحطلبان بیاید
محمدعلی ابطحی، چهره سیاسی اصلاحطلب درباره اظهارات عبدالناصر همتی از کاندیداهای ریاستجمهوری مبنی بر گفتوگو با خاتمی و تلاشش برای رایزنی با اصلاحطلبان برای حمایت از وی به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «طبیعتا آقای همتی جزء کاندیداهای پیشنهادی احزاب اصلاحطلب به جبهه اصلاحات ایران _که مجموع آن کاندیداها هم ردصلاحیت شدند_ نبودهاند، اما در شرایط فعلی به این دلیل که اصلاحطلبان مشارکت غیرفعال خواهند داشت طبیعی است که هر کسی ممکن است به بخشهایی از آنهایی که میخواهند در انتخابات شرکت کنند و رأی بدهند نزدیک شوند؛ آقای همتی هم یکی از آنهاست.»
او در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد کارگزاران از آقای همتی حمایت کنند یا خیر گفت: «در اینباره نمیتوان اظهارنظر دقیقی ارائه داد، اما به هر حال از نگاه بنده، آقای همتی نیروی قابل توجهی است. البته نمیدانم الان در کارگزاران حضور دارند یا خیر، قبلا از اعضای شورای مرکزی کارگزاران بودند.»
وی در پاسخ به این سوال که با وجود اعلام اصلاحطلبان مبنی بر اینکه کاندیدایی در این دوره از انتخابات ندارند، برخی اصولگرایان بر این باورند که اصلاحطلبان به صورت چراغ خاموش و پنهانی عمل میکنند یا مظلوم نمایی میکنند، گفت: «بنده نمیدانم چه کسی اینها را گفته، اما شاید مجموعه احزاب اصلاحطلبی که ۱۱ کاندیدا داشتند و هیچکدام از آنها مورد پذیرش قرار نگرفتند خودش مظلوم است و نیاز ندارد مظلومنمایی کند.»
ابطحی ادامه داد: «طبیعتاً کسانی که بعد از این اقدام شورای نگهبان، علاقهمندند در انتخابات شرکت کنند به آرای مختلف اعم از آرای سفید و غیره تقسیم میشوند و در نهایت سبد آرا به سمت یکی از کاندیداها خواهد رفت.»
همتی چهره شناخته شده و معتبری است، اما…
او در پاسخ به این سوال که آیا مطرحشدن بحثهایی چون FATF، آزادیهای اجتماعی و رفع حصر از سوی آقای همتی، برای جلب توجه اصلاحطلبان است، گفت: «مهم این است که احزاب اصلاحطلب پس از ردصلاحیت شدن کاندیداهایشان، بخواهند تصمیم جدیدی بگیرند. طبیعتاً اگر تصمیم جدیدی از نظر محتوایی بگیرند هیچ مشکلی با آقای همتی ندارند. آقای همتی چهره شناختهشده و معتبری است که حتما چهارچوب ذهنیاش مقبول تفکر اصلاحطلبی است، اما اینکه کاندیدای اصلاحطلبان است یا خیر بحث دیگری است.»
ابطحی درباره اظهارنظر علیزاده طباطبایی مبنی بر اینکه کارگزاران در حال رایزنی با جبهه اصلاحطلبان و راضیکردن آنهاست تا از یکی از دو کاندیدا حمایت کنند، اظهار کرد: «بنده از تصمیم مجموعه جبهه اصلاحات ایران(نهاد اجماعساز) چندان مطلع نیستم.»
نشانی از رشد مشارکت دیده نمیشود
او در پاسخ به این سوال که پیشبینی شما از میزان مشارکت چقدر است و اینکه میتوانیم شاهد یک شگفتی باشیم یا خیر، افزود: «همهچیز ممکن است، اما من نشانهای از رشد مشارکت نمیبینم. نظرسنجیها نیز نشان از رشد مشارکت ندارد. حال باید ببینیم روزهای آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد.»
این چهره سیاسی اصلاحطلب عنوان کرد: «به هر حال مشکل اصلی عدم مشارکت است.» ابطحی این را هم گفت که صرف اینکه یک کاندیدا خود را از قبل، پیروز انتخابات ببیند نقطه منفی تعیینکنندهای است.