به گزارش قطعات خودرو به نقل از اقتصادآنلاین ، پس از بالا گرفتن منازعه بر سر “برگ سبز خودرو” و مقاومت دفاتر اسناد رسمی برای اجبار مالکان وسایل نقلیه برای ثبت نقل و انتقال خودرو در دفاتر، در نهایت صدور بخشنامه دادستانکل کشور مبنی بر رسمی بودن برگ سبز خودرو و اختیاری بودن ثبت در دفاتر اسناد رسمی، تقریباً از اواسط سال گذشته مراجعات مردمی به دفاتر برای ثبت نقل و انتقال خودرو به حدود صفر رسید. اما در این میان، با توجه به عدم ثبت نقل و انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی، مسئله دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو که قبلاً بههنگام ثبت در دفاتر اخذ میشد، تبدیل به یک مسئله شد؛ در راستای حل این مسئله و بر اساس تفاهم نیروی انتظامی و سازمان امور مالیاتی، مقرر شد که از ششم فروردینماه جاری، مالکین وسایل نقلیه پیش از مراجعه به مراکز تعویض پلاک، ملزم به پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو معادل یک درصد ارزش خودرو برای خودروهای داخلی و ۲ درصد ارزش خودرو برای خودروهای وارداتی شوند!
مکانیزم اجرای این شیوه اخذ مالیات نقل و انتقال خودرو هم به این صورت تعبیه شده است که در زمان حاضر برای اخذ نوبت اینترنتی برای تعویض پلاک، ابتدا باید وارد درگاه سازمان امور مالیاتی شوید و مبلغ کامل مالیات نقل و انتقال خودروی خود را بهصورت برخط پرداخت کنید و در ادامه با مراجعه به سامانه نوبتدهی تعویض پلاک ناجا بهآدرس nobatdehi.epolice.ir، مرکز تعویض پلاک و زمان موردنظر خود را انتخاب کنید.
با این شیوه جدید اخذ مالیات نقل و انتقال خودرو، عملاً بدون پرداخت مبلغ مالیات خودرو، دیگر امکان اخذ نوبت تعویض پلاک در هیچ مرکزی در کشور وجود نخواهد داشت(!) یعنی بهخلاف آنچه طی این مدت، کانون سردفتران مدعی بود بر کاهش درآمد مالیاتی دولت بهدلیل حذف دفاتر اسناد رسمی از فرایند نقل و انقال خودرو، درآمد دولت از ناحیه نقل و انتقال خودرو بهشدت افزایش خواهد داشت چرا با این شیوه جدید، تمام کسانی که قصد خرید و فروش خودرو و تعویض پلاک دارند باید قبل از هر نقل و انتقالی، مالیات خودرو خود را بهصورت تمام و کمال پرداخت کنند!
اما حالا ببینیم یک تعویض پلاک ساده با رویه جدیدی که از ششم فروردینماه جاری به اجرا درآمده است، برای خریدار و فروشنده خودرو چقدر آب میخورد!
بهعنوان نمونه، یک “کوئیک سریS مدل ۱۴۰۰” را در نظر میگیریم؛ با مراجعه به درگاه پرداخت مبلغ نقل و انتقال خودرو در پرتال سازمان امور مالیاتی و وارد کردن پلاک خودرو، مبلغ یکمیلیون و ۲۲۴ هزار تومان بهعنوان مالیات تعیین میشود!
با مراجعه به مرکز تعویض پلاک، مبلغ ۱۷۰ هزار تومان هم بابت عوارض شهرداری سال ۱۴۰۱ اخذ میشود (با فرض تسویه بودن عوارض این خودرو تا ۱۴۰۰)، همچنین مبلغ ۳۷۰ هزار تومان هم برای این مدل خودرو بابت خود پلاک از شما دریافت میشود!
یعنی در مجموع با احتساب مبلغ مالیات پرداختی، عوارض شهرداری و هزینه پلاک خودرو، یک تعویض پلاک ساده برای خودرویی مثل کوییک مدل ۱۴۰۰ که در زمان حاضر بهای کارخانه آن حدود ۱۵۵ میلیون تومان است، برای شما یکمیلیون و ۷۶۴ هزار تومان آب خواهد خورد!