به گزارش قطعات خودرو به نقل از بازار، میزان تولید خودروسازان در مقایسه با آمار مدت مشابه سال قبل (تولید ۶۴ هزار و ۲۷۹دستگاه خودرو) افت ۲۹.۳ درصدی نشان میدهد. برپایه این گزارش، در فروردینماه امسال گروه صنعتی ایرانخودرو ۲۵ هزار و ۴۱ دستگاه خودرو تولید کرد.
این گروه صنعتی توانست در این مدت ۱۷ هزار و ۳۶۸ دستگاه در گروه پژو، سههزار و ۱۸۸ دستگاه در گروه سمند، یکهزار و ۶۹۸ دستگاه دنا، یکهزار و ۷۷۲ دستگاه رانا، ۴۷۷ دستگاه تارا، ۵۳۴ دستگاه هایما و چهار دستگاه وانت تولید کند.
برپایه این گزارش، جمع تولیدات آبیپوشان جاده مخصوص در ماه نخست امسال در همسنجی با پارسال (۳۳ هزار و ۸۱۹ دستگاه) افت ۲۵.۹ درصدی داشته است.
برپایه آمارهای سامانه کدال خودروسازان، در این مدت گروه سایپا موفق به تولید ۱۵ هزار و ۴۴۳ دستگاه خودرو شد که شامل ۱۱ هزار و ۹۰۲ دستگاه خودرو از خانواده ایکس ۲۰۰ (مشتمل بر تیبا، کوئیک و ساینا)، یکهزار و ۶۲۶ دستگاه شاهین و یکهزار و ۹۱۵ دستگاه وانت ۱۵۱ بود.
این میزان تولید از سوی نارنجیپوشان جاده مخصوص در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ (تولید ۲۱ هزار و ۳۹۴ دستگاه خودرو) کاهش ۲۷.۸ درصدی نشان میدهد.
در این زمینه «محمدعلی تیموری» مدیرعامل سایپا اعلام کرد: شاخص تولید اقتصادی هر بنگاه، «نرخ عبور مستقیم» است.
وی گفت: سال گذشته میانگین نرخ عبور مستقیم این خودروساز تنها ۲۰ دستگاه بود، این در حالی است که بهمن و اسفندماه پارسال ۹۴ هزار دستگاه خودرو تحویل مشتریان داده شد.
تیموری خاطرنشانکرد: در فروردینماه امسال به ۹۰ درصد تحویل محصول دست یافتیم و ۱۶ هزار دستگاه خودروی موجود در کف پارکینگ سایپا تکمیل و جمعآوری شد.
وی تاکید کرد: سایپا همین مسیر را ادامه خواهد داد، زیرا تولید خودروی ناقص به معنای بدهی به قطعهساز و بدهی به مردم است و هزیههای زیادی از جمله هزینه پارکینگ برای خودروساز به دنبال دارد.
بر اساس این گزارش، از ابتدای امسال تا پایان فروردینماه همچنین پارسخودروییها موفق به تولید چهار هزار و ۹۱۲ دستگاه خودرو شامل ۲ هزار و ۷۹۴ دستگاه در گروه کوئیک (کیو ۲۰۰)، ۱۹۴ دستگاه کوئیک اس، یکهزار و ۴۳۲ دستگاه کوئیک معمولی دندهای، ۳۱۲ دستگاه کوئیک اتومات پلاس و ۱۸۰ دستگاه در گروه ساینا شدند.
این میزان تولید در مقایسه با مدت فروردین ۱۴۰۰ (تولید ۹ هزار و ۶۶ دستگاه خودرو) افت ۴۵.۸ درصدی نشان میدهد.