جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

کلاهبردارانی که تخصص‌شان فروش خودروهای تصادفی است!

به گزارش قطعات خودرو به نقل از «اخبار خودرو»،همیشه حواشی بسیاری درباره خودرو وجود دارد و متاسفانه در بسیاری مواقع افرادی را درگیر و خسارت مالی قابل توجهی نیز به آنها وارد می‌کند. یکی از این موارد، کلاهبرداری در حوزه خودرو است که روزبه‌روز بر آمار این معضل افزوده می‌شود و هر بار به‌دلیل پیشرفت و رشد تکنولوژی، شاهد کلاهبرداری جدیدی در این زمینه هستیم. یکی از مهم‌ترین عوامل کلاهبرداری در حوزه خودرو، افزایش تقاضای خرید خودروهای کارکرده و خودروهای تصادفی نسبت‌به خودروهای صفر به دلیل قیمت پایین‌تر آنهاست. اما آشنایی با ترفندهای کلاهبرداری در حوزه خودرو که امروزه نسبت‌به گذشته بیشتر دیده می‌شود، می‌تواند راه‌حلی مناسب برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی باشد.

نکاتی که هنگام خرید خودرو دست‌دوم باید رعایت کنید!

اگر قصد خرید یک خودرو دست‌دوم را دارید، باید هنگام خرید به نکاتی توجه داشته باشید. اگر چه خرید خودرو دست‌دوم دارای مزایایی نسبت به مدل‌های صفر است (مانند قیمت پایین‌تر، عدم نیاز به آب‌بندی و …) اما در کنار این مزایا معایبی هم دارد که باید آنها را در نظر بگیرید.

برای مثال برخی فروشندگان ممکن است خودرویی را معرفی کنند که تصادفی یا چپی است ولی از شما پنهان کنند. در این صورت باید بدانید که یک خودرو تصادفی را چگونه باید تشخیص داد. خودروهای تصادفی بعد از سانحه دچار صدمات و آسیب‌های جدی می‌شوند و هرچه شدت آسیب‌ها بیشتر باشد ارزش خودرو هم پایین می‌آید.

به‌همین‌دلیل خریدوفروش خودروهای تصادفی جرم محسوب نمی‌شود اما باید در این خصوص وجدان و اخلاق کاری لحاظ شده باشد؛ چراکه قیمتی که برای این خودروها در نظر گرفته می‌شود باید معادل هزینه‌ تعمیر خودرو باشد. درنتیجه در این نوع فروش امکان کلاهبرداری و تقلب در خرید و فروش بسیار بالاست و می‌توان گفت شکایت از فروشندگان خودرو بیشتر شامل این افراد است.

یکی از نشانه‌های سالم یا چپی بودن خودرو، سقف آن است. با بررسی سقف خودرو می‌توانید متوجه شوید آیا دارای شیب، ناهمواری یا فرورفتگی است یا نه! البته شاید سقف خودرو به طور کامل تعویض شده باشد. این موارد نشان می‌دهند خودرو احتمالا تصادف کرده یا واژگون شده است.

البته تشخیص تصادفی بودن خودرو با استفاده از بررسی سقف آن کار هر کسی نیست و شاید به کمک یک مکانیک نیاز داشته باشید. زیرا فروشندگانی که چنین نقایصی را از مشتریان پنهان می‌کنند هرگز نمی‌توانند آن را از چشم یک مکانیک ماهر پنهان کنند. با این حال این موضوع نمی‌تواند نشانه تصادفی بودن خودرو باشد.

برای مثال اگر فقط سقف خودرو رنگ یا تعویض شده، احتمال دارد شیء سنگینی روی آن افتاده باشد. در این صورت باید نشانه‌های دیگر (رنگ خودرو، قطعات تعمیری یا تعویضی، شاسی خودرو، اسکلت خودرو، سند خودرو و….) را بررسی کنید.

با نحوه فروش خودروهای تصادفی از طریق کلاهبرداران بیشتر آشنا شوید!

چندی قبل سرهنگ کارآگاه سیدعلی شریفی گفت:«خرداد امسال پرونده‌ای با موضوع کلاهبرداری مبنی‌بر فروش خودرو پژو 207 تصادفی به جای خودرو سالم و فاقد رنگ، در اختیار دایره مبارزه با جعل و کلاهبرداری پایگاه دوم آگاهی این پلیس قرار گرفت.»

وی عنوان کرد: «مالباخته که با فروشندگان خودرو از طریق سایت‌های اینترنتی خریدوفروش کالا آشنا شده بود، پس از انجام معامله و واریز مبلغ 3میلیارد و 300 میلیون ریال، متوجه تصادفی بودن خودرو شده بود اما پس‌از تماس با فروشندگان که زن و مرد بودند، کسی پاسخگو نبود.»
رئیس پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران با اشاره به اینکه هویت و مخفیگاه متهمان شناسایی شد، بیان کرد: «متهمان پس از دستگیری در تحقیقات تکمیلی به 5فقره کلاهبرداری به همین شیوه اعتراف کردند.» این مقام انتظامی در پایان با تاکید بر اینکه قبل از پرداخت هر گونه وجه؛ ابتدا اصالت مدارک و سالم بودن مورد معامله بررسی شود، اضافه کرد: «کارشناسان ارزش ریالی کلاهبرداری‌ها را 10میلیاردریال برآورد کردند.»

به‌گفته سرهنگ شریفی تاکنون هر 5 مالباخته شناسایی شده‌اند و کشف جزییات پرونده و سایر جرایم احتمالی متهمان در دستور کار قرار دارد. در این خصوص چندی قبل نیز سرهنگ کارآگاه کیانوش ناصری رئیس پایگاه پنجم پلیس آگاهی تهران بزرگ اظهار کرد:«5فقره پرونده مشابه به پایگاه پنجم پلیس آگاهی ارجاع شد.

شاکیان پرونده اعلام کردند قصد خرید خودرو کارکرده مدل بالا داشتند، با متهمان در سایت‌های اینترنتی آشنا و پس از معامله متوجه شدند خودروها تصادفی بوده و کلاهبرداران خودرو تصادفی را به قیمت خودرو سالم به آنان فروخته‌اند.»

وی تصریح کرد: «در بررسی‌های اولیه کارآگاهان مطلع شدند فردی سابقه‌دار با همدستی3 نفر از همدستانش ضمن درج آگهی فروش خودروهای مدل بالا در یکی از سایت‌ها با خریداران در میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران برای بازدید خودرو قرار گذاشته و با معرفی خود به‌عنوان غرفه‌دار، اعتماد خریداران را جلب و در همین لحظه سایر همدستان متهم به عنوان خریدار جدید و کارشناس وارد معامله شده و با انجام مانورهای متقلبانه، مالباختگان را به خرید خودرو ترغیب می‌کردند و بدون تنظیم مبایعه‌نامه در دفترخانه حاضر و خودرو را به خریداران انتقال می‌دادند.»

رئیس پایگاه پنجم پلیس آگاهی تهران با بیان اینکه پس از هماهنگی قضایی، سرکرده این باند در مخفیگاهش در تهرانپارس دستگیر شد، تصریح کرد: «متهم به 5 فقره کلاهبرداری با همکاری 3 همدستش اعتراف کرد و سایر اعضای این باند در عملیات های جداگانه دستگیر شدند و به جرایم خود اعتراف کردند.» وی با بیان اینکه کارشناسان ارزش ریالی اموال کلاهبرداری‌شده را 15 میلیارد ریال اعلام کرده‌اند، افزود: «با تکمیل تحقیقات پلیسی، هر 4متهم با صدور قرار مجرمیت روانه زندان شدند.»

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار