به گزارش قطعات خودرو، ابراهیم رئیسی و اعضای هیات همراه در بدو ورود در پایگاه هوایی نورخان، از سوی ریاض حسین پیرزاده، وزیر فدرال مسکن دولت پاکستان، رضا امیری مقدم، سفیر ایران در پاکستان و جمعی از مسئولان سیاسی و نظامی کشور میزبان مورد استقبال قرار گرفتند. استقبالی که نقدهایی را به همراه داشت و منتقدان تاکید داشتند سطح استقبال پاکستان متناسب با سطح سفر صورت گرفته به این کشور نبوده است.
مراسم ورود هیات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران و استقبال از سید ابراهیم رئیسی به صورت مستقیم از تلویزیون ملی پاکستان پخش شد.
در اولین دیدار پس از استقبال فرودگاهی؛ وزیر امور خارجه پاکستان به دیدار سید ابراهیم رئیسی رفت و از مواضع تهران در منطقه به ویژه در حمایت از فلسطین قدردانی کرد.
در ادامه سفر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به اسلام آباد، مراسم استقبال رسمی از سوی محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در کاخ نخست وریزی پاکستان انجام شد. سپس مقامات ارشد دو کشور نهال به نشانه دوستی دو ملت کاشتند و پس از آن دیدار دو جانبه هیات بلندپایه دو کشور به ریاست سران دولت های ایران و پاکستان برگزار شد.
پس از آن نشست خبری مشترک و در ادامه هشت سند همکاری در بخشهای مختلف تجارت، علم و فناوری، کشاورزی، بهداشت، فرهنگ و مسائل حقوقی قضایی بین مقامات عالی رتبه ایران و پاکستان در حضور دکتر رئیسی و محمد شهباز شریف به امضا رسید.
ایجاد مناطق آزاد تجاری در گذرگاههای مرزی، همکاری در بخش سینما و رسانه، همکاری در بخش بهداشت دامی، همکاریهای امنیتی، همکاری در بخش تعاون و رفاه اجتماعی، همکاری در بخش استاندارد و همکاری در بخش حقوقی و معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری از مهمترین اسناد همکاری میان دو کشور بود که از سوی وزرای راه و شهرسازی، دادگستری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد کشاورزی و روسای سازمانهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و استاندارد با همتایان پاکستانی موضوعات این ۸ سند همکاری است. در این سفر قراردادی به امضا نرسید.
زمینه های مساعد همکاری ها
رئیس جمهور کشورمان در ادامه برنامه های سفردو روزه خود به پاکستان عصر روز گذشته با “آصف علی زرداری” همتای پاکستانی خود دیدار و با تشریح برخی زمینههای مساعد برای گسترش همکاریها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، بر اهمیت امنیت بهویژه در مرزهای مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی تأکید کرد.
رونمایی از یادمان نامگذاری یکی از بزرگترین و اصلیترین خیابانهای شهر اسلامآباد به نام «ایران» از دیگر برنامه های هیات عالی رتبه ایران در روز نخست سفر به پاکستان بود.
در ادامه رئیس جمهور به کراچی پرجمعیتترین شهر پاکستان رفت، این شهر دارای بنادر مهم بوده و به عنوان قلب اقتصادی این کشور شناخته میشود. پس از استقلال پاکستان کراچی اولین پایتخت آن بود.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ و تشکیل حکومت جمهوری اسلامی، پاکستان اولین کشوری بود که آن را به رسمیت شناخت. ایران هم اولین کشوری بود که بعد از استقلال پاکستان در سال ۱۹۴۷ میلادی، این همسایه خود را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخت. این موضوع مهم، به عنوان یک پیشینه و پشتیبان بزرگ برای روابط سیاسی دوستانه تهران – اسلامآباد به شمار میرود.