جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

دندان طمع سفته بازان برای قیمت پراید 111 / فعلا سراغ خرید پراید نروید

به گزارش قطعات خودرو به نقل از خودروتک، قیمت پراید باوجود گذشت بیش از یک سال از توقف تولید آن همچنان در بازار خودرو اهمیت دارد. علت اهمیت قیمت پراید نیز کف قیمت خودرو بودن آن در بازار است. قیمت پراید به دلیل همین کم شدن عرضه صفر کیلومتر آن در بازار اکنون بیشتر سلیقه ای شده است. به این معنی که مثلا در سایت های خرید و فروش قیمت پراید بالاتر از نمایشگاه ها درج می شود.

وقتی دلالان برای قیمت پراید دندان تیز می کنند

با آغاز سال 1401 قیمت خودرو در شرایطی در شیب افزایش قیمت قرار گرفت که قیمت دلار و بازار ارز در آرامش به سر می برد. پیش از این فروشندگان خودرو برای افزایش دادن قمیت ها ، قیمت دلار را بهانه می آوردند. با این حال در شرایط کنونی به نظر می رسد بازار به دلیل کمبود عرضه بیشتر تحت فشار است. در این شرایط کسانی که خودرو پراید 111 صفر کیلومتر را هنوز دارند بدشان نمی آید آن را در محدوده 200 میلیون تومان بفروشند و به همین دلیل بررسی چند سایت آگهی خودرو نشان می دهد که در دو روز اخیر تنها یکی دو دستگاه خودرو پراید 111 صفر کیلومتر برای فروش آگهی شده است.

تقریبا می توان یقین داشت که بعد از گذشت 2 سال از توقف تولید پراید 111 اگر کسی هنوز صفر کیلومتر این خودرو را نگاه داشته یا کلکسیونر خودرو است یا برای کسب سود از افزایش قیمت این کار را انجام داده است.

به این ترتیب به نظر می رسد خودرو غیر ایمن و از رده خارجی مانند پراید در شرایط کنونی گزینه مناسبی برای خرید نیست و خریدار قدرت مانور و چانه زنی زیادی ندارد چرا که عرضه این خودرو بسیار کم است. در واقع رفتن به سراغ خرید خودرویی که عرضه آن بسیار کم است، سیگنال افزایش تقاضا برای آن خودرو را خیلی زود صادر کرده و زمینه افزایش قیمت بیشتر و غیرمنطقی آن را صادر می کند.

قیمت پراید در محدوده 200 میلیون تومان

در برخی صفحات شبکه های اجتماعی از 200 میلیون تومانی شدن قیمت پراید 111 خبر داده اند. اما هنوز این قیمت برای پراید رقم نخورده است و در این هفته قیمت پراید 111 بین 191 تا 194 میلیون تومان داده می شود. هر چند فعالان بازار خودرو روی این نکته تاکید دارند که تعداد فایل های پراید صفر کیلومتر در بازار بسیار کم شده و خرید و فروش چندانی هم صورت نمی گیرد.

به خصوص در روزهای پس از تعطیلات نوروز 1401 که روند بازار خودرو یکسره صعودی بوده و همین مساله موجب شده تا خریداران فعلا از بازار عقب بکشند. نبود تقاضا در بازار خودرو عاملی است که از شتاب افزایش قیمت خودرو می کاهد و اساسا نمی توان گفت که در شرایط کنونی قیمت پراید به 200 میلیون تومان خواهد رسید.

قیمت پراید پارکینگ پراید

قیمت پراید دیگر شاخص بازار خودرو نیست

اما باید توجه داشت که اگر چه پراید چند دهه در ایران تولید شد و هم اکنون بیش از 4 میلیون پراید در دست مردم است اما توقف تولید این خودرو موجب شده تا دیگر نتوان به پراید به عنوان شاخص قیمت خودرو در بازار استناد کرد. همانگونه که گفتیم توقف تولید که به منزله توقف عرضه است ، قیمت پراید را از حالت تعادلی در بازار خارج کرده است.

در سال های گذشته تیراژ بالاتر پراید نسبت به دیگر خودروها موجب می شد تا این خودرو از نظم و ثبات قیمت بهتری در مقایسه با دیگر خودروهای تولید داخل برخوردار باشد. به همین دلیل از آن به عنوان شاخص قیمت خودرو در بازار هم یاد می شد.

پراید از کجا آمد

تولید خودرو کیا پراید به دورانی باز می گردد که شرکت کیا موتورز کره جنوبی اعتبار و شهرت امروزی را نداشت و آوازه این شرکت خودروساز به زحمت از مرزهای کره جنوبی بیرون می آمد.

اولین عرضه کیا پراید در سال 1987 میلادی بود. کیا پراید را به صورت تغییر برند تولید کرد. کاری که اکنون هم در برخی کشورها از جمله کشور ما با خودروهای چینی انجام می شود. کیا موتورز که پتانسیل و توانایی امروزی را نداشت، خودرو فورد فستیوا را که یک سال قبل از آن معرفی شده بود به طور کامل از فورد خریداری کرده و به تولید رساند. فورد فستیوا در ابتدا برای بازار آمریکا طراحی شده بود اما در دهه 80 خودروهای کوچک بازاری در آمریکا نداشتند و عرضه فورد فستیوا خیلی خیلی محدود انجام شده و در مدت زمان کوتاهی هم شکست خورده و متوقف شد. اما سرنوشت برای فورد فستیوا خواب های دیگری دیده بود.

همزمان که کیا ، فورد فستیوا را با نام کیا پراید تولید کرد، مزدا هم این خودرو را از فورد خریداری کرده و با نام مزدا 121 به بازار فرستاد. برخلاف فورد فستیوا، این دو خودرو در کشورهای خود و بعد بازارهای صادراتی با موفقیت زیادی همراه شدند. پس از آن هم شرکت سایپا با کیاموتورز همکاری کرده و برای نزدیک به 3 دهه کیا پراید را در ایران تولید کرد که در طول این دوران علاوه بر پراید با نام های دیگری از جمله ، صبا ، نسیم ،  سایپا 141 ، سایپا 111 ، سایپا 132 و غیره تولید شد. کیا پراید در ایران حتی با طراحی وانت هم عرضه شد و نام سایپا 151 را به خود گرفت که در میان عموم مردم به وانت پراید شهرت دارد.

خط تولید پراید

مجموعا چند دستگاه پراید در ایران تولید شد

پراید روزی که آمد نماد خودرو لوکس بود و روزی که رفت نماد خودرو غیرایمن. داستان پراید با همه فراز و نشیبش بالاخره در 31 تیرماه 99 به پایان رسید. پراید به مدت 27 سال روی خط تولید بود و هر چند در طول این مدت از نظر ظاهری و گاهی هم فنی تغییراتی داشت اما در نهایت نتوانست پراید نباشد و به استانداردهای روز صنعت خودرو و ایمنی دست پیدا کند.

پراید اگر چه نتوانست از نظر طول مدت حضور در خط تولید، رکورد 38 سال پیکان را بشکند اما از نظر تیراژ ، عنوان پرتیراژترین خودرو کشور را کسب کرد. طی 27 سال گذشته 6 میلیون و 292 هزار و 20 دستگاه خودرو پراید تولید شد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار