به گزارش قطعات خودرو به نقل از پدال، آیا میدانید میزان مجاز سیبزمینیای که میتوانید حمل کنید چقدر است؟ به احتمال زیاد اصلاً نیازی به دانستن این موارد ندارید زیرا هیچ محدودیتی در محل زندگی شما برای این کار وجود ندارد اما اتوکار می گوید حمل میزان مشخصی از سیبزمینی قبلاً یک نگرانی بزرگ و با عواقب زیاد برای رانندگان در نیو ساوت ولز استرالیا بود. قوانین رانندگی یک کشور تحت تأثیر خودروها، رانندگان و محیطی خواهد بود که از این وسایل نقلیه استفاده میکنند.
اگرچه تقریباً در تمامی کشورها رانندگی با سرعت غیرمجاز و تحت تأثیر مشروبات الکلی و مواد مخدر غیرقانونی است اما به نظر میرسد برخی کشورها قوانین عجیبی دارند. به این ترتیب بود که قانونگذاران در سراسر جهان مجبور شدند سیبزمینی، هدفون و گل پخش کن را هم در نظر بگیرند! در ادامه عجیب ترین قوانین رانندگی دنیا را از نظر خواهید گذراند. با ما همراه باشید.
استرالیا: خودروی خود را قفل کنید
در برخی ایالتهای استرالیا همچون نیو ساوت ولز، رانندگان باید خودروهای را سریعاً پس از ترک کردنش قفل کنند. حتی اگر راننده چند متر هم از خودروی خود دور نشود باید این قانون را رعایت کند. همچنین بر اساس این قانون رانندگان باید شیشهها را ببندند به این معنی که شیشه یا بهصورت کامل بسته باشد و یا اینکه از حد معینی پایین نیاید. البته این قانون شامل خودروهایی که فاقد قفل یا شیشه نیستند نمیشود. از جمله این خودروها میتوان به مینی موک یا جیب رانگلر بدون سقف اشاره کرد.
استرالیا: سیبزمینی خود را ثبت کنید!
قانون بازاریابی سیبزمینی کشور استرالیا که در سال ۱۹۴۶ تصویب شد رانندگانی را که عضو شرکت بازاریابی سیبزمینی نیستند از حمل بیش از ۵۰ کیلوگرم سیبزمینی منع میکند. این موضوع یکی از عجیب ترین قوانین رانندگی دنیا به شمار میرود. البته پلیس این کشور نیازی به حمل ترازو ندارد زیرا مجوز تخمین زدن وزن سیبزمینی حمل شده را دارند. افرادی که در دهه ۴۰ میلادی این قانون را میشکستند با جریمههای سنگین مواجه میشدند.
بحرین: به زندان برو!
در بحرین پلیس میتواند رانندگان را تقریباً برای هر تخلفی بازداشت کرده و به زندان بفرستد. رانندهای که از چراغقرمز عبور کند شاید با حداکثر ۶ ماه زندان و جریمه حدود ۱۰۰۰ پوندی مواجه شود. آسیب زدن به دیگران در زمان عبور از چراغقرمز میتواند ۱ سال زندان و جریمه حدود ۶۱۰۰ پوندی به همراه داشته باشد.
چین: لاتاری برای رانندگی
یکی از عجیب ترین قوانین رانندگی دنیا در چین دیده میشود. مقامات چینی فروش خودروهای جدید در این کشور را بر اساس نوع سوخت محدود میکنند تا آلودگی هوا و ترافیک شهری کاهش یابد. در سال ۲۰۱۹ کمیسیون حملونقل پکن مجوز حضور ۶۰ هزار خودرو با قوای محرکه جدید و ۴۰ هزار مدل پیستونی را صادر کرد. رانندگان در یک سیستم قرعهکشی یا لاتاری شرکت کردند تا مجوز خرید خودرو را به دست آورند. شانس برنده شدن در این لاتاری ۱ به ۵۰۰ بود.
قبرس: قبل از رانندگی غذا بخور
در قبرس رانندگان از نوشیدن پشت فرمان منع شدهاند حتی اگر این نوشیدنی یک بطری آب باشد. خوردن غذا در زمان رانندگی هم ممنوع است زیرا رانندگان باید دو دست خود را همواره روی فرمان بگذارند؛ و همانند بسیاری از کشورهای اسکاندیناوی، قبرس از رانندگان میخواهد چراغهای جلوی خودروهای خود را همیشه روشن نگه دارند.
فرانسه: دستگاه تست الکل خود را بیاورید!
یکی دیگر از عجیب ترین قوانین رانندگی دنیا در کشور فرانسه دیده میشود. رانندگان فرانسوی از سال ۲۰۱۳ به بعد میبایست دستگاه تست الکل استفاده نشده را در خودرو داشته باشند. افرادی که این کار را انجام ندهند با ریسک جریمه حدود ۱۰ پوندی یا ۱۱ یورویی مواجه خواهند شد. پلیس راهنمایی این کشور بر اجرای این قانون تأکید دارد و از دستگاه تنفس رانندگان برای بررسی میزان الکل خون آنها استفاده میکند.
فرانسه: گواهینامه نداری؟ مشکلی نیست!
رانندگی بدون داشتن گواهینامه در فرانسه کاملاً قانونی است. البته نکته مهم این است که شما باید سن بالاتر از ۱۴ سال داشته و مجوز نشستن پشت فرمان یک وسیله نقلیه چهار چرخ را نیز گرفته باشید. خودروهای بدون نیاز به گواهینامه حداکثر قدرت ۸ اسب بخاری و سرعت ۴۵ کیلومتر در ساعتی دارند. سازندگان این وسایل نیز باید محدودیتهای وزن مدنظر را رعایت کنند. این وسایل نقلیه کوچک، پر سر و صدا و کند به وفور در جادههای فرانسه دیده میشوند.
آلمان: باک بنزین خودروی خود را پر نگه دارید
یکی از عجیب ترین قوانین رانندگی دنیا در آلمان وجود دارد. تمام کردن بنزین در شبکه اتوبانهای آلمان غیرقانونی بوده و مقامات این کشور تمام شدن بنزین را مشکلی قابلپیشگیری میدانند. آنها میگویند توقف در حاشیه اتوبانهایی که معمولاً محدودیت سرعت ندارند بسیار خطرناک خواهد بود. جریمه تمام کردن بنزین در این کشور میتواند به ۷۰ یورو برسد.
ژاپن: وقتیکه جاده خیس است مواظب باش!
رانندگان ژاپنی باید قبل از رانندگی در خیابانهای دارای گودال خوب فکر کنند. در قوانین این کشور آمده که خودروها باید دارای گل پخشکن باشند و رانندگان پیش از رسیدن به مسیر دارای چاله پر از آب سرعت خود را کم کنند تا مانع پاشیدن آب و گلولای به عابران شوند.
ژاپن: در خودروی راننده مست ننشین!
ژاپنیها رانندگی در حالت مستی را بسیار جدی میگیرند. رانندگی در شرایط تحت تأثیر الکل غیرقانونی بوده اما نکته عجیب اینجاست که سرنشینان اگر با رانندهای مست همراه شوند با ریسک حداکثر ۳ سال زندان و جریمه حدود ۳۵۰۰ پوندی مواجه خواهند شد.
مغولستان: هر طور میخواهی بران!
این هم جزو عجیب ترین قوانین رانندگی دنیاست. ساکنان این کشور از سمت راست جاده رانندگی میکنند اما حدود ۴۸ خودروی موجود در مغولستان از نوع فرمان راست هستند. این رقم در پایتخت یعنی اولان باتور به ۵۵ درصد میرسد. واضح است که چنین ترکیبی مشکلساز خواهد بود و مقامات این کشور نیز محدودیتهایی را برای واردات خودروها در نظر گرفتهاند.
اسپانیا: نه به هدفون!
رانندگی با هدفون در هر جای دنیا خطرناک خواهد بود اما این موضوع در اسپانیا صرفنظر از گوش دادن به موسیقی یا مکالمه موبایل غیرقانونی است. تنها در صورتی میتوان از هدفون در زمان رانندگی استفاده کرد که در حال اخذ گواهینامه موتورسیکلت باشید و بخواهید به آموزشهای مربی گوش دهید.
آفریقای جنوبی: اگر خودروی شما خراب شد پیاده نشوید!
اگرچه این موضوع را نمیتوان خیلی قانون دانست اما مقامات برخی نواحی آفریقای جنوبی به رانندگان توصیه میکنند در صورت خرابی خودرو از آن پیاده نشوند. ماندن در داخل خودرو و درخواست کمک بسیار ایمنتر از پیاده شدن و طعمه سارقان شدن خواهد بود.
روسیه: پلاک خودروی خود را تمیز نگهدار!
شاید شنیده باشید که رانندگی با خودروی کثیف در روسیه ممنوع است اما این درست نیست. در مسکو رانندگان اگر پلاک خودروی خود را تمیز نگه ندارند با جریمه مواجه خواهند شد. نکته جالب اینکه پلیس این کشور گاهی اوقات از مزیت شایعه یاد شده برای جریمه رانندگانی که خودروی خود را چندین هفته نشستهاند استفاده میکند. این موضوع به حدی گسترده شده بود که چندین کانال رادیویی در این کشور حقوق رانندگان را به آنها یادآوری میکرد.
سوئد: چراغهای خودرو را روشن نگهدار!
در سوئد تمامی خودروها باید چراغهای جلو را صرفنظر از نوع جاده یا شرایط آب و هوایی بهصورت ۲۴ ساعته روشن نگه دارند. البته تا زمان تاریک شدن هوا نیازی به روشن کردن چراغهای عقب نیست بنابراین رانندگان خودروهای مدرنتر میتوانند از دیلایت ها استفاده کنند.
سوئیس: خودرو را در خانه نشور!
یکی دیگر از عجیب ترین قوانین رانندگی دنیا در سوئیس دیده میشود. رانندگان اجازه شستن خودروی خود در جلوی خانه را ندارند. اگرچه این کار غیرقانونی نیست اما در کل الزامی بوده ولی دولت علیه رانندگان خاطی اعلامجرم نمیکند. برای شستن خودرو در سوئیس میبایست به نزدیکترین کارواش مراجعه کرد تا با استفاده از تجهیزات ویژه خودرو شسته شود.
تایلند: در زمان رانندگی حتماً لباس بپوش!
تایلند آب و هوایی گرم و مرطوب دارد اما این باعث نمیشود افراد بدون پیراهن یا تیشرت رانندگی کنند. رانندگی بدون پیراهن در خودرو، اسکوتر و حتی دوچرخه غیرقانونی بوده و مقامات این کشور در سال ۲۰۱۴ به توریستها هشدار دادند که قانون یاد شده شامل حال آنها نیز میشود.
آمریکا: نه به بررسی و معاینه فنی!
ایالتها و شهرهای آمریکا این اختیار را دارند که تصمیم بگیرند آیا خودروها نیازی به پاس کردن بررسیهای منظم ایمنی و آلایندگی دارند یا خیر. برخی ایالتها، خودروهای خاص را بر اساس سن یا استایل بدنه از این بازرسیها معاف میکنند درحالیکه برخی بخشها به کلی این تستها را حذف کردهاند. میشیگان، مونتانا و داکوتای شمالی کاملاً بدون بازرسی ایمنی و آلایندگی هستند.
آمریکا: سوار کردن افراد به پشت وانت مشکلی ندارد!
این هم یکی دیگر از عجیب ترین قوانین رانندگی در آمریکاست. در هاوایی شما میتوانید افراد را پشت وانت خود سوار کنید. البته برخی نکات باید رعایت شود از جمله اینکه فرد سوار شده حداقل ۱۲ سال سن داشته باشد و تمامی صندلیهای داخل کابین نیز باید پر باشند. برخی افراد میگویند سوار شدن افراد به پشت وانت مشکلی ندارد و به سنتی در هاوایی تبدیل شده اما برخی افراد نیز آنها را بسیار خطرناک میدانند.
آمریکا: لاستیکهای خودرو را ساکت نگهدار!
اگر لاستیکهای خودروی خود را در دربی کانزاس دود کنید شورشی خواهید بود! این شهر ۲۵ هزار نفری برن اوت را ممنوع کرده است. هر فردی که این کار را انجام دهد با ریسک جریمه ۵۰۰ دلاری یا ۳۰ روز زندان مواجه خواهد شد.
فرانسه: چراغهای زردرنگ
برای چندین دهه، خودروهای پلاک شده در فرانسه باید از چراغهای جلوی زردرنگ استفاده میکردند. ریشه این قانون به سال ۱۹۳۶ بازمیگردد. ظاهراً در آن زمان سربازان با این قانون میتوانستند خودروهای فرانسوی و دشمن را در زمان جنگ تشخیص دهند. البته برخی افراد نیز میگویند این قانون ربطی به جنگ ندارد و چراغهای زرد برای جلوگیری از کور شدن آنی رانندگان روبرو الزامی شدند. بههرحال استفاده از چراغهای جلوی زرد تا سال ۱۹۹۳ در فرانسه الزامی بود.
ژاپن: دو سوئیچ
به آخرین بخش از عجیب ترین قوانین رانندگی دنیا میرسیم. در اوایل قرن ۲۰ میلادی، استفاده از یک سوئیچ که چراغها را کنترل کند برای خودروهای بازار ژاپن غیرقانونی بود. سوئیچ روی داشبورد میتوانست چراغهای جلو را روشن کند اما خودروسازان باید سوئیچ دوم و جداگانهای را در پشت خودرو و برای چراغهای عقب نصب میکردند. ایده اصلی این بود که اگر رانندگان مجبور به پیاده شدن از خودرو و روشن کردن چراغهای عقب میشدند آن موقع میتوانستند بفهمند که چراغهای عقب کار میکند یا خیر.