جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

کیفیت حلقه گمشده صنعت خودرو / فاصله ۵۶ درصدی طراحی خودرو با کیفیت مطلوب

به گزارش قطعات خودرو به نقل از اانجمن صنایع همگن،مرکز پژوهش های مجلس در تازه ترین گزارش خود هدف اصلی این گزارش را بررسی زنجیره شکل گیری کیفیت در صنعت خودروسازی کشور با رویکرد آسیب شناسانه به منظور دستیابی به راهکارهای بهبود و ارتقای کیفی در این صنعت اعلام کرده است. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که «استفاده از پلتفرم های قدیمی و عدم استفاده از بازخوردهای مشتریان» به عنوان مهم‎ترین چالش حوزه طراحی، موجب افول کیفیت ذاتی خودرو شده است. از طرفی، «عدم وجود استانداردها و جامعیت دستورالعمل های اجباری ناظر بر قطعات تولیدی» و «عدم وجود دستورالعمل های مشخص تحت نظارت قاطع» و همچنین «صدور مجوزهای ارفاقی به دلیل ارجحیت تولید بر کیفیت» به ترتیب ازجمله مهم‎ترین چالش های حوزه تأمین قطعات و حوزه مونتاژ هستند. همچنین ازجمله مهم ترین چالش های حوزه فروش و خدمات پس از فروش می توان به «عدم نظارت بر اجرای دقیق دستورالعمل های موجود» و «عدم توانایی در پیش بینی نیازهای مشتری» اشاره کرد. ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که ارتباط مالی مستقیم بین شرکت های بازرسی و شرکت خودروساز نیز از چالش های اساسی حوزه نظارت در این صنعت عنوان شده است.

در بخشی از این گزارش آمده، براساس آیین نامه ارتقای کیفیت خودروهای سبک مصوب وزارت صمت همه عرضه کنندگان خودرو موظفند به گونه ای اقدام کنند که میزان رضایت مشتریان از کیفیت دوام نسبت به کیفیت اولیه هر محصول بیش از ۵ دصد کاهش نیابد این در حالیست که نتایج بررسی و گزارش شرکت بازسی کیفیت و استاندارد ایران نشان می دهد در بیشتر خودروهای مورد بررسی در مردادماه ۱۴۰۱ میزان رضایت مشتریان از کیفیت دوام نسبت به کیفیت اولیه هر محصول بیش از ۵ درصد به طور متوسط ۹.۵ درصد کاهش داشته است.

در بخشی از این گزارش به وضعیت ایمنی موجود خودر های ساخت داخل پرداخته شده است.‌در این گزارش آمده بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی هزینه تصادفات جاده ای در بیشتر کشورها معادل سه درصد از تولید ناخالص داخلی آنها است که این میزان در کصور ما ۶ تا ۷ درصد برآورد شده است. امروزه در کشور میزان کشته شدگان تصادفات رانندگی با سهم ۶.۵ درصد از کل متوفیان، جایگاه سوم دلایل مرگ و میر را در کشور به خود اختصاص داده است . در شرایطی که بیصار تولیدات خودروسازان مطرح در دنیا ۴ تا ۵ ستاره ایمنی یا بالاتر دارند امتیاز متوسط خودروهای ساخت داخل کشور در بهترین حالت کمتر از سه ستاره ایمنی از ۵ستاره آن هم برای برخی از خودروهای تازه تولید شده، تخمین زده می شود.

در این گزارش تاکید شده طی هفت سال اخیر (۱۳۹۴الی ۱۴۰۰) مشتریان صنعت خودرو در سال ۹۸ بیشترین میزان نارضایتی از خدمات پس از فروش خودروسازان را به ثبت رساندند . اگرچه این نارضایتی در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ رو به کاهش گذاشته اما هنوز میزان نارضایتی مشتریان از خدمات فروش با وجود کاهش هدف گذاری وزارت صمت بیش از ۱۰.۵ درصد فاصله دارد.

نتایج ارزیابی از ۴۲ شرکت عرضه کننده خودرو در سال ۹۹ نشان می دهد که سیستم خدمات پس از فروش در دز هیچ یک از شرکت های تحت ارزیابی با الزامات آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو انطباق کامل ندارد. عمده ترین پارامترهای مغفول مانده در حوزه سیستم خدمات پس از فروش در انطباق با قوانین می توان به عدم پرداخت خسارت خواب خودرو، عدم تعویض خودرو در صورت تکرار عیب و عدم اثربخش بودن برخی فرایندهای اجرایی حوزه ستادی خدمات پس از فروش اشاره کرد. عمده دلایل بروز توقف خودرو مربوط به نارسایی های موجود در فرایند سفارش گذاری و تامین قطعات یدکی بوده است.

در این گزارش وضعیت موجود کیفیت در پنج مرحله مختلف زنجیره شکل گیری صنعت خودرو ( برحسب درصد) به صورت خلاصه منتشر شده است.در هریک از این پنج مرحله حد مطلوب کیفیت برابر عدد ۱۰۰ در نظر گرفته شده براین اساس وضعیت کیفیت در طراحی در صنعت خودرو ۴۴ درصد برآورد شده که ۵۶ درصد با آستانه کیفیت مطلوب فاصله دارد.

وضعیت تامین قطعات ۵۶ درصد، وضعیت خط تولید ۵۸ درصد، وضعیت فروش ۵۷ درصد و وضعیت خدمات پس از فروش ۶۰ درصد برآورد شده که همه این موارد با وضعیت مطلوب فاصله چشمگیری دارند.

همچنین براساس این گزارش، طراحی در فاصله ۵۶ درصدی نسبت به سایر مراحل بیشترین فاصله را از حد مطلوب داشته و در عین حال بیشترین اهمیت و تاثیرگذاری را در کیفیت خودرو داراست.همچنین مرحله تامین قطعات در فاصله ۴۴ درصدی نسبت به وضعیت مطلوب قرار دارد و دومین مرحله تاثیرگذار و حائز سهم بالا در کیفیت نهایی خودرو است. خط تولید محصول در فاصله ۴۲ درصدی نسبت به وضعیت مطلوب قرار داشته و سومین مرحله تاثیرگذار در کیفیت نهایی خودرو تعیین شده است.دو مرحله خدمات فروش و خدمات پس از فروش نیز به ترتیب در فواصل ۴۳ و ۴۰ درصدی نسبت به وضعیت مطلوب قرار دارند.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار