جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

رسانه اهل فن

انتقادات مجلسی‌ها به شیوه عرضه خودرو

به گزارش قطعات خودرو به نقل از خانه ملت : رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه تجربه دوماهه عرضه خودرو در بورس نشان داد این روش منجر به افزایش چشم‌گیر قیمت خودرو می‌شود، گفت: باید روشی اتخاذ شود که فقط مصرف‌کنندگان واقعی امکان خرید از بورس را داشته باشند یا سیاستی به کار گرفته شود که افزایش قیمت خودرو در بورس بیش از ۱۰درصد قیمت پایه نباشد.

 

 

 

حجت‌الله فیروزی درباره عرضه خودرو در بورس گفت: مجلس قانون و مصوبه‌ای درباره عرضه خودرو در بورس ندارد. درواقع عرضه خودرو در بورس روش جدیدی بود که دولت به منظور متعادل شدن قیمت و جلوگیری از برخی رانت‌ها انتخاب کرد؛ اما با توجه به اینکه میزان تولید و عرضه خودرو متناسب با تقاضا نیست، متاسفانه این سیاست موجب افزایش سرسام‌آور قیمت شده است.

 

 

نماینده فسا در مجلس شورای اسلامی افزود: از آنجا که بورس کالا عرصه رقابت است و قیمت‌ها در آن تا زمانی که رقابت وجود داشته باشد، افزایش می‌یابد، نمی‌توان انتظار داشت در شرایط فعلی عرضه خودرو در بورس به ارزانی بینجامد.

 

وی اضافه کرد: در‌حال‌حاضر که تعداد متقاضیان خرید خودرو بیشتر از تعداد خودروهای عرضه‌شده در بورس است، امکان تعادل‌بخشی به قیمت‌ها از طریق عرضه خودرو در بورس وجود ندارد و قیمت‌ها نه‌تنها منطقی نمی‌شود بلکه سیر صعودی را نیز تجربه می‌کند.

 

این نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه از سازوکار بورس کالا به منظور شفاف‌سازی و رقابت‌پذیری کالاها استفاده می‌شود، اما باید به این نکته توجه کرد که این روش باید زمانی به کار گرفته شود که عرضه به میزان کافی باشد، ادامه داد: ازآنجاکه در حال حاضر عرضه خودرو بسیار کمتر از تقاضاست، بورس با توجه به تجربه به دست آمده طی دو ماه گذشته، عرصه خوبی برای عرضه خودرو نیست؛ مگر اینکه بتوان سازوکار آن را اصلاح کرد.

 

 

وی در تشریح اقدامات موردنیاز برای اصلاح عرضه خودرو در بورس گفت: باید روشی اتخاذ شود که فقط مصرف‌کنندگان واقعی امکان خرید از بورس را داشته باشند یا سیاستی به کار گرفته شود که افزایش قیمت خودرو در بورس بیش از ۱۰درصد قیمت پایه نباشد از سوی دیگر در صورتی که این روش‌ها استفاده نشود مابه‌التفاوت قیمت خودرو در بورس با بهای پایه به‌علاوه سود منطقی به‌جای اینکه به جیب خودروساز رود در محل دیگری هزینه شود تا خودروساز انگیزه‌ای برای مهندسی ارائه خودرو در بورس کالا نداشته باشد.

 

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه تجربه دوماهه ارائه خودرو در بورس نشان داد این روش منجر به افزایش چشم‌گیر قیمت خودرو شد، تصریح کرد: زمانی که مطرح می‌شود قرعه‌کشی برای خودرویی حذف شده، این موضوع به این معناست که تولید خودروی مذکور به میزانی است که تمامی متقاضیان هر زمانی که اراده کنند، امکان خرید آن خودرو از کارخانه را داشته باشند.

 

 

در این شرایط حتی خودروسازان می‌توانند خودروی مذکور خود را تحت شرایطی و با تسهیلات به مشتریان ارائه کنند نه اینکه خودرو در بورس ارائه شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار