مصوبات جلسه 177 ستاد هماهنگی اقتصادی دولت
به گزارش«قطعات خودرو» محمد نهاوندیان طی ابلاغیه رسمی مصوبات جلسه 177 ستاد هماهنگی اقتصادی دولت را به 7 وزیر ابلاغ کرد. در این ابلاغیه که رونوشت آن نیز برای 10 وزیر، معاون رئیس جمهور و روسای سازمانها و ستادها ارسال شده تا همه آن چه موجب یکپارچگی و خروج از بلاتکلیفی های صادرکنندگان و واردکنندگان است، بیان گردد.ایت ابلاغیه پیوست های فرهنگی و انتظامی، امنیتی و نظارتی هم دارد و در صورت عملکرد صحیح مخاطبین آن که دولت و بخش خصوصی است موجب تامین،تنظیم و ثابت بازار و آرامش عمومی خواهد شد.
وظایف وزارت صمت
- وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان مسئول تجارت خارجي کشوراست. بنابراین مدیریت ثبت سفارش، اولویت بندی کالایی و مدیریت سامانه جامع تجارت به صورت برخط (آنلاین) بر عهده این وزارتخانه است.
- تامین ارز : بر مبناي برآورد درآمد ارزي کشور که در ستاد هماهنگي اقتصادي دولت تعیین ميشود. این برآورد مبنایکار وزارت صمت در اولویت بندی واردات خواهد بود.
- منابع ارزی:
- سامانه نیما ( ارز حاصل از صادرات که توسط صادر کننده فروخته میشود)
- نفت و گاز برای واردات کالاهاي اساسي، ضروري، مواد اولیه و تجهیزات تولید،
- تهاتر کالای صادر شده با واردات توسط صادر کننده (روش جاري تهاتر تحت مدیریت سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنایع معدني ایران (ایمیدرو) با هماهنگي بانک مرکزي ادامه ميیابد.
- مبادله ارز کالای صادر شده با واردکنندگان در صورت تعهد طرفین به واردات کالا و ثبت درسامانه جامع تجارت
- سرمایه گذاری خارجی برای واردات ماشین آلات و مواد اولیه
- بیع متقابل نفتي یا روشهاي اعتباري مرسوم، طبق IPC
وظایف بانک مرکزی و گمرک:
- بانک مرکزي باید در کوتاهترین زمان ممکن بر مبناي ثبت سفارشهاي دریافت شده نسبت به صدور گواهي ثبت آماري در سامانه جامع تجارت اقدام نماید.
- ارز حاصل از صادرات، باید ظرف چهار ماه از زمان صدور، به چرخه اقتصادي کشور باز گردد. موارد استثناء توسط وزارت صمت تعیین ميشود.
- واردات مواد اولیه به صورت ورود موقت، صرفاً پس از انجام ثبت آماري در سامانه جامع تجارت و اعلام ارزش و مقدار آن توسط گمرک جمهوري اسلامي ایران مجاز است.
- گمرک موظف است، پروانههاي صادراتي از سرزمین اصلي به مناطق آزاد تجاري، صنعتي و ویژه اقتصادي که براي مصرف در منطقه استفاده ميشوند را از گزارش آماري صادرات کشور حذف کند و دارندگان این پروانهها حق واگذاري آن را ندارند. در صورت صادرات از سرزمین اصلي به مناطق یاد شده و از آنجا به خارج از کشور، صادر کننده متعهد به بازگشت ارز حاصله به چرخه اقتصادي کشوراست.
- به استثناء مواردي که مطابق قانون مجاز تعیین شده است، گمرک فقط باید به آن دسته از کالاهاي وارداتي که ثبت سفارش آنها داراي اعلامیه تامین ارز ميباشد، اجازه ترخیص دهد.
- واردات در مناطق آزاد، تجاري، صنعتي و ویژه اقتصادي مطابق قوانین و مقررات جاري صورت ميپذیرد.
وظایف سایر نهادها:
- نهادهاي نظارتي، انتظامي و امنیتي، ضمن شناسایي، با دلالان و واسطههاي غیرمجاز در تمامي بازارها به ویژه بازارهاي مجازي و همچنین انبارهاي عمده نگهداري کالاهاي قاچاق برخورد جدي داشته و متخلفان را به قوه قضائیه معرفي نمایند.
- مرکز اطلاعات مالي و مبارزه با پولشویي، موظف است بر اجراي کامل و موثر قانون مبارزه با پولشویي و مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کل کشور توسط کلیه اشخاص مشمول از جمله بانکها، مؤسسات مالي، شهرداريها، ثبت اسناد و …نظارت کامل و دقیق اعمال نماید.
- وزارت نفت مکلف است با همکاري وزارتخانههاي صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزي، -بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، بانک مرکزي جمهوري اسلامي ایران، سازمان برنامه و بودجه کشور، خزانهداري کل کشور و گمرک نسبت به تدوین مقررات لازم براي تهاتر نفت خام و میعانات گازي با کالاهاي اساسي، ضروري، مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز براي تولید اقدام نماید.
- وزارت امور خارجه با همکاري بانک مرکزي و سایر دستگاههاي ذیربط برای آزادسازي منابع مسدودي ارزي در خارج از کشور به طور جدي تلاش مستمر نماید.
- سازمان صدا و سیماي جمهوري اسلامي ایران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و مرکز ملي فضاي مجازي با توجه به شرایط جنگ اقتصادي، ضمن ایجاد فضاي رسانهاي مثبت و مناسب، نسبت به اطلاع رساني لازم در جهت کاهش التهاب در بازارهاي ارز و کالا و تشویق سرمایهگذاري و اشتغال اقدام و از هرگونه القاء کمبود کالا و بي ثباتي قیمتها خودداري نمایند.
- تبادل هر گونه اطلاعات در فرآیند تجارت خارجي با واردکنندگان و صادرکنندگان توسط کلیه دستگاههاي مسئول، صرفاً از طریق سامانه جامع تجارت صورت گرفته و این سامانه باید اطلاعات مورد نیاز دستگاههاي مربوطه را به صورت برخط و سیستمي ارسال و دریافت نماید