جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

رسانه اهل فن

موتورسیکلت های اسپرتی که از فراری سریع‌تر هستند

به گزارش قطعات خودرو به نقل از پدال، می‌توان با هزینه‌ای به‌مراتب کمتر، همین شتاب و سرعت را در موتورسیکلت‌ ها تجربه کرد زیرا برخی موتورهای اسپرت بازار حتی از بعضی مدل‌های فراری هم سریع‌تر هستند. به‌عنوان‌مثال، روما به‌عنوان محصول پایهٔ فراری با ۶۲۰ اسب بخار قدرت و قیمتی در حدود ۲۵۰ هزار دلار، نمی‌تواند در شتاب حریف موتورسیکلت‌ هایی شود که در ادامه معرفی خواهیم کرد. روما ظرف ۳.۲ ثانیه از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و با بررسی چندین موتورسیکلت پرفورمنس بازار، مدل‌هایی را پیدا کرده‌ایم که از این سریع‌تر هستند.

 

 

۱۰-سوزوکی GSX-R1000

شتاب صفرت ۹۶ کیلومتر: ۳.۱ ثانیه

پیشرانه ۹۹۹ سی‌سی ۴ سیلندر
قدرت ۲۰۰ اسب بخار
گشتاور ۱۱۷ نیوتن متر

 

سوزوکی همیشه به ساخت موتورسیکلت‌هایی با رانندگی آسان شهرت داشته است حتی در هیولاهای کلاس یک لیتری که از فراری روما سریع‌تر هستند. هرچند پیشینهٔ پیشرانهٔ GSX-R1000 به مدل K5 سال ۲۰۰۵ بازمی‌گردد اما هنوز هم یک‌دهم ثانیه زودتر از فراری به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

 

 

۹-یاماها R1

شتاب صفرت ۹۶ کیلومتر: ۳.۱ ثانیه

پیشرانه ۹۹۸ سی‌سی ۴ سیلندر
قدرت ۱۹۸ اسب بخار
گشتاور ۱۱۲ نیوتن متر

 

 

موتورسیکلت یاماها R1 از پیشرانهٔ چهار سیلندر خطی CP4 برگرفته از موتوجی‌پی استفاده می‌کند که ۱۹۸ اسب بخار قدرت و ۱۱۲ نیوتن متر گشتاور دارد.R1 برای مدل ۲۰۲۳ نیز به دریچه گاز برقی و ترمز و تعلیق بهبودیافته مجهز شده است. یاماها R1 یک سوپربایک افسانه‌ای است که با گذشت بیش از دو دهه از زمان معرفی، به تکامل رسیده است.

 

 

۸-تریومف اسپید تریپل

شتاب صفرت ۹۶ کیلومتر: ۳.۱ ثانیه

پیشرانه ۱۱۶۰ سی‌سی ۳ سیلندر
قدرت ۱۵۱ اسب بخار
گشتاور ۱۱۲ نیوتن متر

 

 

جدیدترین نسخهٔ موتورسیکلت  تریومف اسپید تریپل چهار حالت اصلی شامل باران، جاده، اسپرت و پیست را در اختیار راکب قرار می‌دهد. علاوه بر این، با یک دکمه امکان تنظیم الکترونیکی نرمی یا سفتی تعلیق هم وجود دارد. این موتورسیکلت با تحویل قدرت نرم و پیشرانهٔ سه سیلندر، شتاب سریع‌تری را نسبت به روما ارائه می‌کند.

 

 

۷-هوندا CBR1000RR

شتاب صفرت ۹۶ کیلومتر: ۳.۱ ثانیه

پیشرانه ۹۹۸ سی‌سی ۴ سیلندر
قدرت ۲۱۴ اسب بخار
گشتاور ۱۱۳ نیوتن متر

 

 

برخی کشورها با نام فایربلید عرضه می‌شود، به دلیل ارتقاء سطح سوپربایک‌ها، جایگاهی افسانه‌ای به دست آورد. هرچند سازندگان اروپایی در سال‌های اخیر به بهترین‌های این بخش تبدیل شده‌اند اما CBR1000RR کنونی هنوز هم شگفت‌انگیز است. این سوپربایک با تجهیزات الکترونیکی مدرنی مثل سیستم تعلیق نیمه فعال، سیستم ABS پیچیدن و سیستم سنجش اینرسی (IMU) ارائه می‌شود که امکان تنظیم انتقال قدرت، ترمز موتور و کنترل کشش را در هنگام حرکت برای راکب فراهم می‌کند.

 

 

۶-ب‌ام‌و S 1000 RR

شتاب صفرت ۹۶ کیلومتر: ۳.۱ ثانیه

پیشرانه ۹۹۹ سی‌سی ۴ سیلندر
قدرت ۲۰۵ اسب بخار
گشتاور ۱۱۲ نیوتن متر

 

 

ب‌ام‌و S 1000 RR با وجود تمرکز روی پیست، همیشه از امکانات قابل‌توجهی برخوردار بوده است. این موتور ۲۱۰ اسب بخار قدرت را از پیشرانهٔ چهار سیلندر خطی ۹۹۹ سی‌سی بیرون کشیده و آن را در سینهٔ بدنهٔ آیرودینامیکی قرار داده است که در سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت ۱۷ کیلوگرم داون‌فورس تولید می‌کند. این ب‌ام‌و یکی از کاربردی‌ترین سوپربایک‌های تاریخ محسوب می‌شود.

 

 

۵-دوکاتی پانیکال V4

شتاب صفرت ۹۶ کیلومتر: ۳.۰ ثانیه

پیشرانه ۱۱۰۳ سی‌سی V4
قدرت ۲۰۸ اسب بخار
گشتاور ۱۲۲ نیوتن متر

 

دوکاتی مدل پانیکال خود را اصلاح کرد تا هم پرفورمنس بهتری داشته باشد و هم با راکب مهربان‌تر رفتار کند. بهبود ارگونومی، ترمز، تعلیق، الکترونیک و آیرودینامیک، پانیکال V4 را به خواستنی‌ترین سوپربایک پرچم‌دار بازار تبدیل کرده است. این سوپربایک همچنین دودهم ثانیه سریع‌تر از فراری روما به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

 

۴-دوکاتی استریت‌فایتر V4

شتاب صفرت ۹۶ کیلومتر: ۳.۰ ثانیه

پیشرانه ۱۱۰۳ سی‌سی V4
قدرت ۲۱۰ اسب بخار
گشتاور ۱۲۳ نیوتن متر

 

ساخته‌های این موتورساز ایتالیایی حتی در کلاس نیکد هم از فراری روما سریع‌تر هستند. پیشرانهٔ قابل‌احترام V4 دوکاتی صدا و قدرتی را ارائه می‌کند که پیش‌ازاین در موتورهای نیکد ندیده بودیم و استریت‌فایتر را به یکی از سریع‌ترین و قوی‌ترین موتورهای تاریخ تبدیل کرده است. این مدل از همان پیشرانهٔ پانیکال استفاده می‌کند اما اینجا خبری از پانل‌های بدنه نیست و همه‌چیز نمایان خواهد بود.

 

۳-کاوازاکی نینجا H2R

شتاب صفرت ۹۶ کیلومتر: ۲.۹ ثانیه

پیشرانه ۹۹۸ سی‌سی ۴ سیلندر سوپرشارژ
قدرت ۳۱۰ اسب بخار
گشتاور ۱۶۵ نیوتن متر

 

H2R به لطف پیشرانهٔ چهار سیلندر سوپرشارژ بدون شک یکی از سریع‌ترین موتورسیکلت‌های روی کرهٔ زمین محسوب می‌شود. وقتی این کاوازاکی به ورودی هوای سفارشی رم ایر مجهز شود، ۳۱۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کند یعنی نصف قدرت فراری روما. تفاوت در اینجا است که کاوازاکی بیش از یک تن وزن کمتری دارد درحالی‌که تمام قدرت خود را از طریق یک چرخ به آسفالت منتقل می‌کند.

 

۲-سوزوکی هایابوسا

شتاب صفرت ۹۶ کیلومتر: ۲.۸ ثانیه

پیشرانه ۱۳۴۰ سی‌سی ۴ سیلندر
قدرت ۱۸۸ اسب بخار
گشتاور ۱۴۹ نیوتن متر

 

جدیدترین نسخهٔ هایابوسا نیز به همان اندازه وحشی است و در ۴۰۰ متر به‌راحتی فراری روما را پشت سر می‌گذارد. بااین‌حال، هایابوسا توانایی‌هایی بیش از مسابقات درگ دارد. این موتور درحالی‌که شتاب یک سوپربایک را دارد، درعین‌حال گشتاور بالایی در حد هوندا گلدوینگ را ارائه می‌کند. هایابوسا درحالی‌که راحتی بیشتری نسبت به دیگر سوپربایک‌ها دارد اما جایگاه افسانه‌ای که از زمان معرفی در دو دهه پیش پیدا کرده را همچنان حفظ کرده است.

 

۱-کی‌تی‌ام ۱۲۹۰ سوپر دوک R

شتاب صفرت ۹۶ کیلومتر: ۲.۷ ثانیه

پیشرانه ۱۳۰۱ سی‌سی V2
قدرت ۱۸۰ اسب بخار
گشتاور ۱۴۰ نیوتن متر

 

موتورسیکلت کی‌تی‌ام جدیدترین نسخهٔ آن را با تکنولوژی‌های بیشتری ارائه کرده است. این یعنی سوپر دوک حالا تمام تکنولوژی‌هایی که در سوپربایک‌ها می‌بینیم مثل سیستم تعلیق نیمه فعال، سیستم ABS پیچیدن، کنترل کشش و حالات رانندگی را با قدرتی ارائه می‌کند که اکثر راکبان نمی‌دانند باید با آن چه کنند. به همین دلیل است که سوپر دوک از لحاظ پرفورمنس در لیگ کاملاً متفاوتی نسبت به فراری روما قرار دارد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار