رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

رسانه اهل فن

واردات بی نام و نشان؛ تقلب قانوی در سایه نبود نظارت موثر

🔸 سیداحمد حسینی رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران در گفت‌وگو با رادیو اقتصاد از رشد کیفیت تولیدات داخلی سخن گفت و در عین حال نسبت به واردات گسترده قطعات بی‌نام و نشان به کشور هشدار داد. او تأکید می‌کند که «امروز بسیاری از قطعات ایرانی از مشابه چینی خود کیفیت بالاتری دارند، اما همچنان شاهد ورود گسترده قطعات بی‌هویت و تقلبی از مبادی رسمی کشور هستیم.»

🔸 حسینی با اشاره به ضعف‌های نظارتی در ورودی‌های گمرکی کشور افزود: «ما معتقدیم که باید در مبادی ورودی نظارت دقیق‌تری صورت گیرد. این کالاهای بی‌نام و نشان، مصداق بارز تقلب هستند و متأسفانه در بسیاری از موارد، از طریق مسیرهای کاملاً قانونی وارد کشور می‌شوند اما با جعل برندهای معتبر در بازار عرضه می‌شوند.»

🔸 وی با استناد به ماده ۱۳ قانون حمایت از حقوق مصرف‌کننده گفت: «طبق این قانون باید کشور سازنده کالا مشخص باشد و بررسی‌های لازم انجام شود. اما متأسفانه در عمل شاهد ضعف جدی در اجرای این قانون هستیم.»

🔸 رئیس اتحادیه همچنین به پدیده «تولیدکننده‌نماها» اشاره کرد که با سوءاستفاده از رانت ارزی، اقدام به واردات کالاهای نیمه‌ساخته می‌کنند و آن‌ها را پس از بسته‌بندی در داخل کشور، با نام تجاری خود عرضه می‌نمایند. او در این‌باره توضیح داد: «برخی از این افراد صنعتی نیستند، اما در سبد کالایی خود ۲۰ نوع محصول دارند! این افراد با واردات قطعات نیمه‌تمام و عرضه آن با برند شخصی‌شان، از تفاوت نرخ ارز سود سرشاری به‌دست می‌آورند.»

🔸 حسینی با انتقاد از چرخه توزیع موجود در بازار قطعات خودرو تأکید کرد: «اگر چرخه توزیع معیوب بازنگری نشود، خسارت‌های جبران‌ناپذیری در انتظار بازار خواهد بود. ما بارها هشدار داده‌ایم که برای سامان‌دهی بازار، باید از خبرگان صنفی در حوزه‌های مختلف، از جمله قانون‌گذاری استفاده شود.»

🔸 او همچنین از افزایش نگران‌کننده تعداد کارت‌های بازرگانی صادرشده در سال‌های اخیر سخن گفت و گفت: «در دو سال گذشته، به‌اندازه ده سال گذشته کارت بازرگانی صادر شده است. این موضوع نشان می‌دهد که برخی افراد تنها با هدف استفاده از تفاوت نرخ ارز و بدون در نظر گرفتن کیفیت کالا، وارد حوزه تجارت شده‌اند.»

🔸 در پایان این گفت‌وگو، حسینی بار دیگر بر لزوم حرکت به‌سوی بازرگانی تخصصی تأکید کرد و افزود: «تنها راه برون‌رفت از شرایط کنونی، افزایش نظارت و همزمان حرکت به‌سوی تخصص‌گرایی در واردات و توزیع قطعات خودروست. مصرف‌کنندگان نیز باید کالاهای موردنیاز خود را فقط از محل‌های معتبر تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، موضوع را به کمیسیون شکایات اتحادیه گزارش دهند.»

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار