قطعات خودرو

توقیف امدادخودروهای غیرمجاز توسط پلیس راهور

کمتر کسی هست که خودرویش خراب نشده و صابون تعمیرکار سیار و  امداد خودروی غیر مجاز و متفرقه به تنش نخورده باشد. زیرا اکثریت کسانی که درگیر خرابی خودرویشان شده اند، جدا از رقمی که از آنان بابت تعمیر و یا حمل خودرو (البته برخلاف قیمت های مصوب) خواسته شده، از نحوه‌ی کار تعمیرکار و امداد خودرو های غیر مجاز رضایت ندارند. برهمین اساس  روز یکشنبه مورخ ۲۵شهریور ۱۴۰۳ جلسه‌ای با حضور مسئولان مربوطه و پلیس راهور، وزارت صمت، سازمان صدا و سیما، سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، معاونت حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری تهران، تعزیرات حکومتی تهران، اتاق اصناف، امدادخودرو سایپا و ایران‌خودرو و اتحادیه‌ی صنف تعمیرکاران، جرثقیل سیار و ثابت و مکانیک‌داران تهران در محل دادستانی تهران برگزار شد تا در این خصوص که موجب نارضایتی زیادی شده تصمیمات لازم اخذ شود.

دادستانی تهران در این مصوبه از اتحادیه ها خواسته تا شماره‌ی پلاک امداد خودروهای غیرمجاز را به پلیس راهور اعلام کنند تا نسبت به توقیف این خودروها توسط پلیس راهور فاتب اقدام شود.

همچنین امدادخودروهای ایران‌خودرو و سایپا باید تعداد نیرو، توانمندی‌ها و ساعات حضور آنها در راه‌ ها را به پلیس راهور فراجا  دقیقا اعلام کنند. در خصوص سایر امداد خودروهای دارای مجوز نیز مشخصات آنها و سایر اطلاعاتی که در خصوص امدادخودروهای ایران و سایپا ذکر شد، ظرف یک‌هفته ازسوی اتحادیه‌ی مربوطه به پلیس راهور اعلام خواهد شد.

امدادخودروهای ایران‌خودرو، سایپا و کانون جهانگردی باید ظرف یک‌هفته جهت اخذ مجوز از اتحادیه‌ی امدادخودرو مطابق موارد ۲ و ۹۱ قانون نظام صنفی اقدام نموده و سازمان بازرسی استان تهران نیز بر روند این امور نظارت کند. بر اساس دستورالعمل استانداردهای فنی و چگونگی ارائه خدمات سیار و امدادخودرو سال ۱۴۰۲، کلیه‌ی امدادخودروها باید دارای چراغ‌گردان، جی‌پی‌اس و بغل‌نویسی از سوی پلیس راهور بوده و امدادخودروهای فاقد این شرایط، مطابق با نظر نماینده محترم معاونت تجارت و خدمات وزارت صمت، غیرمجاز تلقی می‌شود. بنابراین حسب توافق وزارت صمت، اتحادیه‌ی امدادخودرو و پلیس راهور، خودروهای فاقد شرایط فوق توسط پلیس راهور توقیف خواهند شد. اتحادیه‌ی امدادخودرو کلیه‌ی خودروهای دارای مجوز که فاقد شرایط فوق هستند را برای دریافت بغل‌نویسی و جی‌پی‌اس و چراغ گردان، به پلیس راهور معرفی خواهد کرد.

همچنین اطلاعات مراکز مجاز حوزه‌ی امدادخودرو، باربری‌ها و یدک‌کش‌ها، توسط سازمان صداوسیما بر اساس توافق با اتاق اصناف ایران منتشر می‌شود. سازمان صدا و سیما نیز موظف شده تا نسبت‌به برگزاری برنامه‌های آموزشی و زیرنویس در شبکه‌های پربازدید به صورت مستمر اقدام کند. در صورت نیاز به همکاری سایر سازمان‌ها نیز این بخش‌ در قالب برنامه‌های مشارکتی مکلف به همکاری هستند.

اتحادیه و اتاق اصناف ایران و سازمان بازرسی استان تهران باید نسبت‌ به صدور کارت شناسایی رانندگان امدادخودرو و خودروبر براساس گواهینامه‌ی صادره از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، اقدام و نظارت لازم را انجام دهند. طبق توافق شهرداری تهران و اتحادیه‌ی امدادخودرو، این اتحادیه اقدام به ساماندهی امدادخودروها در محدوده تهران و حاشیه شهر و همچنین استقرار آنها نموده و  هنگام بروز تصادفات، همکاری لازم را با پلیس راهور داشته باشد.

بر اساس این توافق، اماکن غیرمجاز و کلیه‌ی صفحات‌ غیرمجاز فعال در این خصوص در فضای مجازی، با معرفی اتحادیه بسته و پلمپ شده (حسب مورد) و  در صورت نیاز و ضرورت توقیف وسایل الکترونیکی، اقدامات لازم توسط پلیس فتا انجام خواهد شد.

در صورت نیاز به حمل خودرو، کلیه‌ی امداد خودروهای مجاز، خودروها را باید به تعمیرگاه‌های مجاز منتقل کنند.

وظیفه‌ی ارائه‌ی آموزش و نظارت برعهده‌ی اتحادیه مربوطه خواهد بود و اتحادیه‌ها و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان موظف شدند تا به فعالان غیرمجاز حوزه‌ی صنفی زیربط اعلام دارند تا ظرف دو هفته نسبت‌ به اخذ مجوز اقدام کنند، در غیر این صورت طبق ضوابط با آنها برخورد خواهد شد.

شرکت‌های امدادخودرو ایران‌خودرو و سایپا باید ظرف یک‌هفته برای استقرار نیرو در جاده‌ها با سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای جهت معرفی محل‌های استقرار مکاتبه نموده و سازمان مذکور نیز در مذاکره با سرمایه‌گذار بخش خصوصی برای دریافت تخفیف هزینه‌ی استقرار، اقدام کند.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *