چو دانی ؛ توانی

امروز : سه‌شنبه 18 مرداد 1401

  • درباره ما
  • آرشیو ماهنامه
  • آگهی
منو
  • درباره ما
  • آرشیو ماهنامه
  • آگهی
  • صفحه نخست
  • اختصاصی قطعات خودرو
  • قطعات خودرو TV
  • بنگاه‌های قطعات خودرو
  • خودرو تجاری
منو
  • صفحه نخست
  • اختصاصی قطعات خودرو
  • قطعات خودرو TV
  • بنگاه‌های قطعات خودرو
  • خودرو تجاری

http://ghatatnews.ir/?p=3136

خانه » وعده گازسوز کردن خودروهای عمومی!

  • علی محمد اخوان
  • 23 اسفند 1399

آدرس کوتاه:

http://ghatatnews.ir/?p=3136

وعده گازسوز کردن خودروهای عمومی!

به گزارش «قطعات خودرو»:

مدیر طرح‌های سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به این که کل خودروهای ثبت‌نامی برای تبدیل رایگان در سامانه ۲۶۴ هزار و ۴۲۳ خودرو بوده است، گفت: «از این تعداد ۱۱۶ هزار و ۶۶ خودرو واجد شرایط استفاده از طرح تبدیل رایگان خودروهای عمومی بوده‌اند.»

اعمال دور جدید تحریم‌ها علیه اقتصاد ایران، افزایش تولید بنزین در داخل، تلاش برای افزایش سهم خودروهای دوگانه‌سوز از سبد خودرویی کشور و البته صادرات گسترده بنزین از مبدأ ایران، اضلاع یک چندضلعی بودند که در سال‌های اخیر، حول‌وحوش صنعت خودرو کشور شکل گرفتند. برآوردها نشان می‌دهند درآمد ایران از محل صادرات بنزین (به‌دلیل پیشی گرفتن عرضه از تقاضا) به ابعاد میلیارد دلاری رسیده، این در حالی است که هم‌زمان، تلاش‌ها برای افزایش تعداد خودروهای دوگانه‌سوز در ایران نیز شدت گرفته‌اند.

وزارت نفت پیش‌تر اعلام کرده بود مطابق برنامه‌ریزی، با تبدیل رایگان حدود ۱.۵میلیون خودرو عمومی، علاوه‌بر آنکه حجم بیشتری از سوخت مایع آزاد خواهد شد، حدود ۱۰میلیون مترمکعب به مصرف سی‌ان‌جی در کشور نیز اضافه خواهد شد. درحالی‌که آمارها نشان می‌دهند ظرفیت جایگاه‌های سی‌ان‌جی در کشور حدود ۴۰میلیون‌مترمکعب در روز است اما مصرف این سوخت ۲۳میلیون‌مترمکعب برآورد می‌شود که نشان‌دهنده ظرفیت خالی حدود ۵۰درصدی در این حوزه است.

ازآن‌سو، کارنامه سال ۱۳۹۹ در زمینه گازسوز کردن رایگان خودروهای عمومی، به حدود ۸۴ هزار دستگاه محدود می‌شود؛ یعنی تحقق تنها ۵درصدی وعده و برنامه‌ریزی وزارت نفت. ازآن‌سو، درحالی‌که در سال ۱۳۹۹ و تا پایان دی ، حدود ۲۸هزار دستگاه خودرو دوگانه‌سوز در مجموعه صنعت خودرو کشور تولید شده (افزایش ۸۸درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۸)، تمایل خودروسازان برای تولید این خودروها، به دلیل قیمت‌گذاری دستوری ازسوی شورای رقابت و زیان دهی بر سر تولید هر یک دستگاه خودرو دوگانه سوز، رو به کاهش است.

  کارنامه ۹۹ گازسوزها

مدیر طرح‌های سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اعلام تبدیل رایگان ۸۳هزار و ۸۰۲ خودرو عمومی از بنزین‌سوز به گازسوز گفت: «طرح تبدیل خودروهای مسافربر اینترنتی و آژانس‌ها نیز از هفته‌های گذشته آغاز شده است.»

محمدحسین باقری با بیان اینکه مسافربرهای اینترنتی و آژانس‌ها برای استفاده از تسهیلات بلاعوض دولتی برای گازسوز کردن خودروها باید منتظر پیامکی از سوی وزارت کشور باشند، به ایرنا گفت: «از آنجا که شناسایی خودروهای مسافربر اینترنتی و آژانس‌ها از سوی وزارت کشور انجام‌ می‌شود، بنابراین پیامک دعوت به تبدیل این خودروها از سوی وزارت کشور ارسال می‌شود.»

وی افزود: «ثبت‌نام این خودروها آغاز شده و قرار است دولت حدود ۷۵ تا ۸۰درصد منابع مالی مورد نیاز برای گازسوزکردن مسافربرهای اینترنتی و آژانس‌ها را در قالب وام بلاعوض تامین کند و مالکان خودرو تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد هزینه را پرداخت می‌کنند.» 

وی ادامه داد: «لیست خودروهای مسافربر شخصی و آژانس‌های موردتایید وزارت کشور، در سایت ثبت‌نام قرار دارد. البته خودروهایی مشمول این طرح می‌شوند که پلاک آنها در فهرست وزارت کشور موجود باشد.»

مدیر طرح‌ های سی‌ان‌جی افزود: «در زمینه هوشمندسازی جایگاه‌های سی‌ان‌جی نیز اقدامات لازم انجام شده و متقاضیان می‌توانند از ۱۵فروردین سال آینده اسناد مناقصه را بارگذاری کنند و پس از آن نیز برندگان اعلام خواهند شد.»

باقری با اشاره به این که کل خودروهای ثبت‌نامی برای تبدیل رایگان در سامانه ۲۶۴ هزار و ۴۲۳ خودرو بوده است، گفت: «از این تعداد ۱۱۶ هزار و ۶۶ خودرو واجد شرایط استفاده از طرح تبدیل رایگان خودروهای عمومی بوده‌اند.»

رشد تولید دوگانه‌سوزها در سایه تعطیلی این حوزه

اما تولید خودروهای دوگانه‌سوز در کارخانه‌های خودروسازی در سال جاری چه سمت‌وسویی داشته است؟ آمارهای منتشرشده توسط وزارت صمت نشان می‌دهد شرکت‌های خودروساز تا پایان دی سال جاری، درمجموع حدود ۲۸ هزار دستگاه انواع محصولات دوگانه‌سوز تولید کرده‌اند که رشد بیش‌از ۸۸ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۸ نشان می‌دهد. 

بر این اساس، خودروسازان کشور، سال گذشته در همین بازه زمانی ۱۵ هزار و ۹۷۰ دستگاه از محصولات دوگانه‌سوز خود را نهایی کرده بودند.  تلاش وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزارت نفت برای افزایش سهم خودروهای گازسوز از سبد خودرویی کشور در حالی صورت می‌گیرد که خودروسازان برای تولید خودروهای گازسوز، زیان می‌دهند.

به‌عبارت ساده‌تر، به‌ دلیل نرخ‌گذاری دستوری، تولیدکنندگان این خودروها ناچار به عرضه خودروهای دوگانه‌سوز به قیمت پایین‌تر هستند، حال آنکه تولید خودرو دوگانه‌سوز، به‌دلیل به‌کارگیری برخی قطعات وارداتی و داخلی نسبت به محصولات بنزین‌سوز گران‌تر تمام می‌شود حال آنکه نرخ‌گذاری شورای رقابت هزینه تولید این خودروها را پوشش نمی‌دهد.

  • ایران, ایران خودرو, تعرفه اینترنت, دلار, عمومی, گازسوز
قبلیقبلنوسازی سه تجاری ساز کشور
بعدیچرا مشکلات ما حل نمی شود؟بعدی

اخبار زنجیره تامین، توزیع و خدمات خودرویی

بیش‌از ۸ میلیون حلقه تایر در کشور تولید شد
محمدامین الهی 17 مرداد 1401
بحران قطعه در خودروسازی پاکستان
مجتبی علوی 16 مرداد 1401
تشرح دلايل کمبود روغن موتور در بازار
محمدامین الهی 15 مرداد 1401
با ممنوعیت عرضه بدون شناسه لوازم یدکی خودرو صورت می گیرد: پایان سوداگری در تولید و توزیع لوازم یدکی قاچاق
حسین پورمحمد 15 مرداد 1401

تکنولوژی، خودروهای برقی و تجاری

ناکارآمدی ایستگاه‌های شارژ، مانع گسترش استفاده از خودروهای الکتریکی
محمدامین الهی 17 مرداد 1401
فیس‌لیفت ون داچیا داستر 2023 با لوگوی جدید داچیا معرفی شد
سارا رستگار 17 مرداد 1401
با بزرگترین پروژه شرکت هیوندای آشنا شوید، ساخت یک ابرشهر آینده
علی محمد اخوان 17 مرداد 1401
معضل بزرگ برای خودروسازان لوکس
مجتبی علوی 16 مرداد 1401

تاریخ خودرو

تاریخ خودرو : نخستین خودروی چکر ساخته شد

حسین توکلی 17 مرداد 1401

تاریخ خودرو : ای.ال.کورد شرکت کورد را تاسیس کرد

حسین توکلی 16 مرداد 1401

تاریخ خودرو : مدارکی برای ادغام شرکت فورد

حسین توکلی 15 مرداد 1401

تاریخ خودرو : استارت مدرن برای خودروها به ثبت رسیده است

حسین توکلی 14 مرداد 1401

بانک خودرو

از 2023 در اروپا: فولکس‌واگن تایرون در نمایی تازه

حسام مهجور

سانگ‌یانگ متحول شده / نگاهی به سانگ‌یانگ تورس

حسام مهجور

اولین گام از تاثیر تحریم‌های روسیه / لادا نیوا به بازار روسیه برگشت؟

مرصاد رنگرز
آئودی Q6

بزرگ‌ترین اتومبیل آئودی در خیابان‌های چین / آئودی Q6 معرفی شد

حسام مهجور

آموزشی

این بوها در خودرو یعنی خبر بدی در راه است

محمدامین الهی 17 مرداد 1401

چه مواردی را در هنگام بنزین زدن بهتر است رعایت کنیم؟

مرتضی مهدوی 15 مرداد 1401

تعمیر شیشه‌ بالابر خودرو: روش‌ها و راهکارها و هرآنچه باید بدانید

سارا رستگار 14 مرداد 1401

چرا چراغ سرویس خودرو روشن می شود؟ چطور آن را خاموش کنیم؟

مجتبی علوی 14 مرداد 1401

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قطعات خودرو TV

سیداحمد حسینی: صدای ما شنیده نمی‌شود / اصناف در همه حوزه‌ها پیشتازند

مرصاد رنگرز 13 مرداد 1401

گزارش تصویری کمیسیون مالیاتی با هیات مدیره جدید

مرصاد رنگرز 08 مرداد 1401

گزارش تصویری از اهدا لوح یادبود به کمیسیون اقتصادی اتحادیه

مرصاد رنگرز 06 مرداد 1401

گزارش تصویری جلسه کمیسیون اقتصادی اتحادیه لوازم یدکی -1

مرصاد رنگرز 06 مرداد 1401

همراه با قطعات خودرو

از 2023 در اروپا: فولکس‌واگن تایرون در نمایی تازه
15 مرداد 1401
تولیدکنندگان صنفی تحت پوشش اتحادیه قرار می‌گیرند
15 مرداد 1401

اخبار صنعت خودرو

ناکارآمدی ایستگاه‌های شارژ، مانع گسترش استفاده از خودروهای الکتریکی
تاریخ خودرو : نخستین خودروی چکر ساخته شد
توسط معاون اول رئیس جمهور: عوارض جدید خودروها تصویب شد + جزییات
بازار خودرو چشم انتظار مذاکرات وین /5 خودرو گران شدند
۴ پیش‌بینی از قیمت خودرو در آینده
این بوها در خودرو یعنی خبر بدی در راه است
فیس‌لیفت ون داچیا داستر 2023 با لوگوی جدید داچیا معرفی شد
صافکاری خودرو را بیش از حد جدی بگیرید
نسخه ارزان قیمت MVM ایکس 55 با نام Lada Xray مدل 2022-2023 در روسیه
بیش‌از ۸ میلیون حلقه تایر در کشور تولید شد
رونمایی چری از کراس اوور اکسید AtlantiX
نمایندگی شرکت آمیکو در زنجان افتتاح شد
از کاهش صدای کابین تا بهبود ارگونومی صندلی‌ ها و رفع نقص شیشه‌ بالابرها: سه تغییر خودرو شاهین از اردیبهشت ۱۴۰۱
فردا 511 مدل N-Sport ، تیونینگ اختصاصی
با بزرگترین پروژه شرکت هیوندای آشنا شوید، ساخت یک ابرشهر آینده

برترین‌های قطعات خودرو

معرفی شرکت سرکان فیلتر
بانوی کارآفرین در حوزه تولید تجهیزات تعمیرگاهی / سام صنعت پارس
حضور موفق شرکت دانش‌بنیان دیجی خودرو در اولین نمایشگاه «اتومکانیک سپاس»
مدیر بازاریابی بالین تک: محدودیت واردات خودرو انگیزه رقابت را در واحدهای قطعه‌سازی از بین می‌برد
مدیرعامل نوین پارت: هیچ‌کس از عدم ثبات قیمت ارز سود نمی‌برد
ابوالفضل کریمی مدیرعامل سانیار صنعت: به تولید کالای با کیفیت و به‌روز متعهدیم
خیز بلند سیل‌گسترسالاران برای کسب 25 درصد بازار اورینگ کشور
اصلش پلاس تکسه
خرید مطمئن لنت ترمز ژرمن تکس
فولاد آذین سهند

وب‌گردی

بستن