قطعات خودرو

طراحی و ساخت انواع شارژر خودروهای برقی در ایران

به گزارش قطعات خودرو به نقل از بازار، عادل دمشقی درباره زمان شارژ خودروهای برقی افزود: زمان شارژ سریع مناسب برای خودرو، ۲۰ تا ۴۵ دقیقه و زمان شارژ ک‌ُند، ۴ تا ۵ ساعت است و راننده با توجه به پیماش و با استفاده از نرم افزار می‌تواند زمان حضور خود را در ایستگاه برنامه ریزی کند.

 

معاون مدیر عامل در کسب و کار برقی سازی مپنا گفت: میزان برق مصرفی برای شارژ یکبار خودروی برقی، معادل میزان برق مصرفی کولر گازی است که در شبانه روشن است.

وی ادامه داد: درون هر خودروی برقی، یک شارژر برقی قرار گرفته، تا راننده در جاهای مختلف، بتواند با جریان خیلی پایین برق، خودروی خود را شارژ کند که البته الزاماتی در حوزه برق در نظر گرفته شده است، همچنین دارندگان خودروی برقی، می‌توانند یک دستگاه شارژ دیواری در پارکینگ ساختمان نصب کنند و بر اساس نرم افزار و برنامه ریزی، خودروی خود را شارژ کنند که البته باید ساختمان مسکونی الزامات آن را داشته باشد.

دمشقی گفت: فارغ از ایستگاه‌های شارژ عمومی، دو شارژر در خودرو قرار دارد تا راننده از آن‌ها در جاهای مختلف استفاد کند، راننده می‌تواند با برنامه ریزی درست زمانی، حتی از ایستگاه‌های شارژ سریع استفاده نکند و با هزینه کمتری، استفاده از برق شهری منازل را برای پیماش خود برنامه ریزی کند.

معاون مدیر عامل در کسب و کار برقی سازی مپنا افزود: البته بر اساس استاندارد جهانی در استفاده از شارژ پرتابل یا همراه باید سیستم اِرت منازل کاملا برقرار باشد تا از برق گرفتی از طریق خودرو یا شارژ جلوگیری شود.

دمشقی ادامه داد: جریان شارژرهای همراه، پایین‌تر و خطر برق گرفتگی در مقایسه با شارژرهایی که توان بالاتری دارند کمتر است البته در شارژرهای دیواری که در ساختمان‌ها نصب می‌شود حتما باید ارت ساختمان وصل باشد.

وی گفت: فراتر از این الزام، در ساختمان‌هایی که شارژ برقی خودرو نصب می‌شود باید کنترل‌های جداگانه‌ای نصب شود تا برقِ مورد نیاز، تامین شود.

دمشقی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه، اگر مصرف برق شارژ دیواری خودرو که در پارکینگ ساختمان نصب شده از برق مشاع باشد، در صورتیکه که ساکنی خودروی برقی نداشته باشد برق مشاع مصرفی چطور محاسبه می‌شود افزود: از طریق نرم افزار، مدیر ساختمان قادر به تشخیص میزان مصرف برق شاژر خودرو و سایر مصارف برق مشاع است ضمن اینکه می‌توان به صورت جداگانه، اطلاعات مصرف برق مشاع را به همه ساکنان ساختمان پیامک کرد.

معاون مدیر عامل در کسب و کار برقی سازی مپنا گفت: در آینده باید برای ساختمان‌هایی که شارژ برقی دیواری نصب می‌شود کنتور جداگانه‌ای در نظر گرفته شود.

دمشقی با اشاره به اینکه نخستین جایگاه شارژ خودرو و موتورسیکلت برقی کشور سال ۱۳۹۸ توسط گروه مپنا در برج میلاد به بهره برداری رسید افزود: ایستگاه شارژ برقی برج میلاد، دارای دو خط تأمین توان شارژ برای خودرو و موتورسیکلت است که در خط یک، شارژ سریع و شارژ کند نصب شده و در خط دو شارژ موتور سیکلت قرار دارد.

وی اضافه کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها تا پایان سال آینده، ۵ هزار دستگاه شارژ خودرو، طبق طرح‌های مطالعاتی دقیق در شهر تهران ایجاد خواهد شد، اخیرا هم ۱۵ جایگاه شارژ خودروی برقی در تهران به بهره برداری رسیده که ۷۳ دستگاه شارژ سریع و کُند در آن جانمایی شده است.

دمشقی گفت: از نظر تولیدی، بسترها برای رفع نیاز خودروهای برقی فراهم است، اما با گسترش خودروهای برقی، باید بسترهای تولیدی افزایش یاید ضمن اینکه هم اکنون دغدغه ایی در این حوزه وجود ندارد.

وی با اشاره به زیر ساخت‌های مورد نیاز ایجاد جایگاه‌های شارژ خودرو افزود: بخشی از زیر ساختها، مربوط به برق است، که باید میزان خودروهای برقی مشخص شود و بخشی از زیرساخت‌ها مربوط به کاربری خودروها، بخشی به فرهنگ سازی و بخشی هم مربوط به حوزه اطلاعات و مخابرات است.

دمشقی به مسئله کمبود برق در کشور که دغدغه اکثر مردم است اشاره کرد و گفت: ۲۰۰ ساعت در سال، ساعت پیک مصرف برق کشور است که در این ساعت با کمبود برق مواجه هستیم.

معاون مدیر عامل در کسب و کار برقی سازی مپنا افزود: خوشبختانه در دنیا، خودروی برقی یا برقی سازی ارتباط زیادی با دیجیتال سازی دارد، یعنی همزمان که خودروی برقی در حال گسترش است باید بسترهای ارتباطی و نرم افزاری آن هم گسترش یابد.

دمشقی ادامه داد: اگر بحث نرم افزاری گسترش یابد و همه شارژها به مرکز پایش وزارت نیرو وصل شود، در چنین شرایطی به راحتی می‌توان الگوی مصرف مردم را اصلاح کرد.

وی گفت: به این ترتیب که خودروهای سنگین در شب و تاکسی‌های برقی در طول روز شارژ شوند و مردم عادی هم به سمت شارژ با برنامه ریزی، سوق داده شوند یعنی مردم در طول روز با برنامه ریزی، خودروهای خود را در اولین فرصتی که وجود دارد با توان پایین شارژ کنند، در این روش خودروهای عادی همیشه در حالت شارژ مناسب قرار می‌گیرد ضمن اینکه مشکل کمبود برق هم نخواهیم داشت.

دمشقی افزود: بعید است برای ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار خودروی سواری و یا ۱۰۰۰ اتوبوس برقی، نیاز به زیر ساخت تولید داشته باشیم، البته در برخی از معابر و خیابان‌های شهر تهران در توزیع برق، مشکلاتی وجود دارد که باید کار تحقیقاتی و مطالعاتی انجام شود.

وی گفت: اگر برنامه ریزی درستی داشته باشیم و برای مردم فرهنگ سازی شود، تا الگوهای مصرف شان را اصلاح کنند و اگر بسترهای نرم افزاری برای ارتباطات خودرو و شارژ با مراکز پایین برقرار شود همانطور که در اروپا و چین اتفاق افتاده، مردم نباید دغدغه کمبود برق داشته باشند.

دمشقی ادامه داد: چنانچه الگو و مصرف برق خودروهای برقی مانند مصرف بنزین در خودروهای بنزینی باشد حتما دچار مشکل خواهیم شد.

وی گفت: با اشاره به اینکه چند نوع شارژ خودرو در دنیا وجود دارد گفت: یکسری از شارژها به اسم شارژ تماسی، ارتباطی یا پلاگین مطرح هستند که باید کانکتور را به خودرو وصل کرد؛ برخی از شارژها هم، بدون تماس که اصطلاحا به آن‌ها شارژ وایرلس گفته می‌شود و در پارکینگ‌ها نصب می‌شود هنوز در ایران مطرح نیست.

معاون مدیر عامل در کسب و کار برقی سازی مپنا ادامه داد: همه شارژرها که از نوع اتصالی باشند (یعنی از توان ۳ کیلووات تا توان ۶۰۰ کیلووات که اصطلاحا شارژ فوق سریع نام دارند. در ایران اتوبوس‌های برقی و یا خودروهایی که بتوانند توان دریافت این شارژ را داشته باشند) در ایران طراحی، ساخته و حتی استانداردهای بین المللی آن هم گرفته شده است؛ بنابراین مشکلی به لحاظ فناوری برای توسعه زیرساخت‌های شارژ خودرو در کشور وجود ندارد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *