رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

رسانه اهل فن

کارگران هیوندای موتور دست از کار کشیدند

اتحادیه کارگری پس از شکست مذاکرات طولانی‌مدت، اعتصاب سه‌روزه را آغاز کرد

اتحادیه کارگری هیوندای موتورز پس از شکست مذاکرات طولانی‌مدت با مدیریت بر سر دستمزدها، روز دوشنبه اعتصاب سه‌روزه را آغاز کرد. کارگران بزرگ‌ترین خودروسازی کره جنوبی که خواستار پاداش بیشتر، افزایش حقوق و افزایش سن بازنشستگی هستند، تا ۱۵ ژوئیه روزانه به مدت چهار ساعت دست از کار خواهند کشید. این اعتصاب جزئی به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که شیفت‌های روز و شب هر کدام به مدت دو ساعت تحت تاثیر قرار گیرند.

اتحادیه و مدیریت هیوندای موتورز از ماه می در حال مذاکره بوده‌اند اما به توافقی نرسیده‌اند. دور پنجم مذاکرات نیز در هشتم ژوئیه با شکست مواجه شد. یک سخنگوی اتحادیه اظهار کرد: “ما قصد داریم از دوشنبه تا چهارشنبه، خطوط تولید را به مدت چهار ساعت در روز – و شیفت‌های روز و شب هر کدام به مدت دو ساعت – متوقف کنیم.” کارگران بخش‌های فروش و تعمیر و نگهداری و همچنین کارکنان مرکز تحقیق و توسعه در شهر نامیانگ نیز با توجه به شرایط خود به این اعتصاب خواهند پیوست.

پیش‌بینی می‌شود این اقدام به زیان ۲۰۰ میلیارد وون برای هیوندای منجر شود. رهبران اتحادیه همچنین روز دوشنبه ۱۳ ژوئیه یک تحصن شبانه را آغاز کردند. معاون اجرایی هیوندای موتورز، چوی یونگ ایل، در بیانیه‌ای خطاب به کارکنان کارخانه اولسان، نسبت به این اعتصاب ابراز تاسف عمیق کرد و گفت: وقفه در تولید نباید در مقطعی رخ دهد که باید با عرضه مدل‌های جدید در نیمه دوم سال جاری، به دنبال بهبود وضعیت سودآوری باشیم.

اختلاف شدید بر سر دستمزد و مزایا

  • مدیریت هیوندای پیشنهاد افزایش حقوق پایه به میزان ۸۹ هزار وون در ماه، پاداش عملکرد معادل ۳۵۰ درصد از حقوق پایه ماهانه به علاوه ۱۰ میلیون وون و اعطای ۱۵ سهم شرکت را ارائه داد. اتحادیه کارگری این پیشنهاد را به‌طور کامل رد کرد. آنها به جای این، خواستار افزایش ۱۴۹ هزار و ۶۰۰ وونی حقوق پایه، پاداش عملکرد معادل ۳۰ درصد از سود خالص سال ۲۰۲۵، پاداش ۸۰۰ درصدی، افزایش سن بازنشستگی و بازگشت کارگران اخراجی به کار شدند.
  • فاصله بین پیشنهاد مدیریت و خواسته‌های اتحادیه، دو برابر بیشتر از نرخ افزایش حقوق پایه است. اتحادیه اصرار دارد که بدون پذیرش تمام شرایط خود، از اعتصاب دست نخواهد کشید. این موضع‌گیری سخت نشان‌دهنده ناامیدی کارگران از مذاکرات فعلی و نیاز آنها برای حفاظت از حقوق خود در شرایط دشوار اقتصادی است.

بحران خودکارسازی و آینده شغل

این اعتصابات در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده در مورد پیشرفت‌های فناوری رباتیک صورت می‌گیرد. هیوندای موتورز قصد دارد از سال ۲۰۲۸، ربات‌های انسان‌نما مانند Atlas را در کارخانه‌هایش در آمریکا به کار گیرد. این ربات‌ها توانایی انجام کارهای پیچیده و خطرناکی را دارند که تاکنون توسط کارگران انجام می‌شده است. با این حال، هیوندای هنوز برنامه‌ای برای به‌کارگیری این ربات‌ها در کارخانه‌های خود در کره جنوبی اعلام نکرده است، که این خود منبع نگرانی اتحادیه کارگری است.

کارگران می‌ترسند که تدریجی‌تر خودکارسازی به کاهش شماری کارگران، ریسک بیکاری و کاهش حقوق منجر شود. اعتصاب جاری تنها نمایندگی از این ترس عمیق نیست، بلکه تلاشی برای حفاظت از موضع معاملاتی خود در آینده‌ای نامعلوم است. کارفرمایان با خودکارسازی، زیان کارگران بالقوه را افزایش می‌دهند و کارگران سعی می‌کنند با اعتصاب، شرایط کار و حقوق خود را بهبود بخشند. اتحادیه کارگری اعلام کرد که پس از پایان اعتصاب جزئی و سه‌روزه، در تاریخ ۱۵ ژوئیه درباره اقدامات بعدی تصمیم‌گیری خواهد کرد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار