قطعات خودرو

بی انگیزگی کامل سرمایه گذاران زمینه ساز سقوط صنعت خودرو

به گزارش قطعات خودرو به نقل از روابط عمومی انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور، «امیرحسن کاکایی» تاکید کرد که در چنین شرایطی سقوط صنعت خودرو قطعیست. زمانیکه پرداختن به پروژه های توسعه ای و تولید خودروی جدید سودی برای خودروساز نداشته باشد، طبیعیست که زنجیره تامین و سرمایه گذار و خودروساز وقت و هزینه خود را برای پروژه های جدید هدر ندهد و همین راه کج را ادامه دهد.

 

کاکایی با ذکر مثالی به تایید صحبت های خود پرداخت و گفت تفاوت تیراژ تولید پژو پارس و تارا دقیقا بیانگر بی انگیزگی سرمایه گذاران است. چرا خودرویی مانند تارا تیراژ نگرفت ولی خودرویی مانند پژو پارس همچنان در تیراژ بالا تولید می شود؟ چراکه برای سرمایه گذاران و زنجیره تامین تا وقتی که عرضه خودرو زیانده باشد توجیهی وجود ندارد که به پروژه های توسعه ای خودرویی جدید بپردازند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت اظهار کرد که باید مالکیت بخش خصوصی و بازار را در ایران به رسمیت شناخت. همین دو موضوع بود که سبب شد شوروی با آن عظمت از هم فرو بپاشد. وی اشاره کرد که دلیل پیشرفت چین به رسمیت شناختن بخش خصوصی و بازار بوده که متاسفانه در ایران تمام تلاش دولت زمین زدن بخش خصوصی بوده و بازار نیز به رسمیت شناخته نمی شود.

 

وی در صحبت های خود به دشمنی دولت و مجلس با صنعت خودرو اشاره کرد که در تایید صحبت های خود به مصاحبه های متعدد مجلس در خصوص حذف موانع واردات خودرو اشاره داشت. این در حالیست که مجلس تا به امروز هیچ سنگی از جلوی پای تولیدکننده خودرو و قطعه ساز در این سالها نه تنها برنداشته، بلکه تمام تلاش خود را در ضربه زدن به صنعت خودرو کرده است.

 

کاکایی در صحبت های خود اشاره ای به داستان بورس کالا و سود حاصل از فروش خودرو در بورس داشت و بیان کرد وکلای مجلس که خود در ابتدا طرفدار عرضه در بورس کالا بودند، مدعی دریافت سود حاصل از فروش خودرو در بورس شدند. به عبارت دیگر وکلای مجلس عقیده داشتند که مابه التفاوت قیمت خودرو در بورس و کارخانه باید توسط مجلس تقسیم شود که نزدیک به ۱۵ درصد آن به خودروساز و مابقی آن در جیب دولت رفته و بخش کمی از آن در قالب وام و تسهیلات به خودروساز پرداخت می شود. پس از اینکه خودروسازان با این رویه مخالف کردند، همین وکلای مجلس که طرفدار عرضه خودرو در بورس بودند، مخالف بورس شدند.

 

کاکایی در صحبت های خود اشاره کرد که سیاست گذار در ایران به قوانین اعتنایی نمی کند و صرفا هدف خود را دنبال می کند. به اعتقاد دولت و مجلس، هدف منابع مردم و به نوعی وانمود می کنند که منافع تولیدکننده ضد منافع مردم بوده و منافع واردکننده هم راستا با منافع مردم است.

 

کاکایی معتقد است که در صورت عرضه خودرو در بورس و واگذاری کامل خودروسازی به بخش خصوصی، در کوتاه مدت می توان مشکل صنعت خودرو را حل کرد. کاکایی اشاره کرد اکنون دیگر به بورس کالا هم نیازی نیست. بلکه الان بهترین فرصت برای آزادسازی قیمت خودروست. اکنون با توجه به کاهش قیمت دلار، قیمت بازار و نزدیک شدن قیمت کارخانه به بازار، بهترین فرصت برای آزادسازی قیمت خودرو است.

 

آزادسازی قیمت خودرو چه سودی دارد؟

عضو هیات علمی دانشکده مکانیک دانشگاه علم و صنعت بیان کرد که اگر قیمت خودرو آزاد شود، بسیاری از افرادی که در قالب دلالی خودرو ثبت نام کرده اند پول خود را پس می گیرند و انصراف می دهند. در این شرایط باید خودروسازان به دنبال جذب مشتری باشند و با شرایط فروش مختلف و اقساطی بتوانند مشتریان را نسبت به خرید محصولات خود جذب کنند که این اقدام با جذب سرمایه های سرگردان محقق می شود. در این شرایط خودروساز روی ریل صحیح اقتصادی قرار می گیرد و با طی کردن مسیر درست، پروژه های توسعه ای نیز سرعت می گیرند. در این شرایط با توجه به اینکه ممکن است مشتریان نتوانند به صورت نقدی اقدام به خرید خودرو کنند، شرایط فروش لیزینگی دوباره فعال می شود و سرمایه های سرگردان موجود در بازار جذب صنعت خودرو می شوند.

سعید مدنی مدیرعامل اسبق گروه خودروسازی سایپا در خصوص آزادسازی قیمت خودرو بیان کرد که در این شرایط خودروسازان برای جذب مشتری رقابت می کنند و شاهد یک بازار سودآور و رقابتی خواهیم بود.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *