قطعات خودرو

رنج كسب و كار

اختصاصی قطعات خودرو

مَن لَم يَصبِر عَلى كَدِّهِ صَبَرَ عَلَى الإفلاسِ

امام على(ع)، فرمود: هركس بر رنج كسب وكار صبر نكند، بايد رنج ندارى را تحمّل كند.

 (غرر الحكم و دررالكلم ، ح 8987)

 

در این حدیث، امام علی علیه السلام به دو نکته مهم اشاره می‌کنند:

-اهمیت کار و تلاش

-نتیجه عدم تلاش

در واقع، امام علی علیه السلام کار و تلاش را راهی برای کسب روزی حلال و رفع فقر می‌دانند.

حدیث گهربار مولای متقیان علیه السلام، پیام مهمی برای همه انسان‌ها دارد. پیامی که از حدیث ایشان استنباط می‌شود این است که برای رسیدن به موفقیت و رفاه، باید تلاش و کوشش کرد؛ زیرا بدون تلاش و کوشش، نمی‌توان به اهداف خود رسید.

در ادامه، به شرح و تفسیر این حدیث می‌پردازیم:

اهمیت کار و تلاش

کار و تلاش، یکی از آموزه‌های مهم اسلام است. اسلام، انسان را به کار و تلاش برای کسب روزی حلال و رفع نیازهای خود دعوت می‌کند. قرآن کریم، کار و تلاش را از آموزه‌های مهم دین اسلام می‌داند و در حدود 400 آیه، به تشویق و بیان ارزش و اهمیت آن پرداخته است. همچنین، در برخی آیات، به مشاغل پیامبران الهی اشاره شده است که در کنار رسالت الهی خود، به کار و تلاش نیز مشغول بودند. این امر، نشان‌دهنده اهمیت کار و تلاش در دین اسلام است.

طبق آیه شریفه« وَأَن لَيسَ لِلإِنسانِ إِلّا ما سَعى» (نجم39) (و برای انسان بهره‏ ای جز سعی و كوشش او نيست) در دنیا «سعى» انسان است که در آخرت از آن میوه مى چیند.

کار و تلاش، علاوه بر تأمین نیازهای مادی، فواید معنوی نیز دارد. کار و تلاش، باعث رشد و تعالی انسان می‌شود و انسان را از تنبلی و بی‌کاری دور می‌کند.

نتیجه عدم تلاش

عدم تلاش، باعث فقر و نداری می‌شود. انسان بدون تلاش، نمی‌تواند به اهداف خود برسد و بدون تلاش، نمی‌تواند زندگی خود را تأمین کند. امام علی علیه السلام در این حدیث، به این نکته مهم اشاره می‌کنند که اگر کسی حاضر نباشد رنج کار و تلاش را تحمل کند، باید رنج فقر و نداری را تحمل کند.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *