قطعات خودرو

حداکثر میزان واردات خودرو از ۵ درصد بازار داخل تجاوز نکرده است

واردات خودرو

به گزارش قطعات خودرو به نقل از اخبار خودرو، علی جدی گفت: «مهلت قانونی تدوین و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی واردات خودروهای کارکرده تمام شده است.» دولت وعده داده بود آیین‌نامه واردات خودروهای دست‌دوم خارجی در کوتاه‌ترین زمان تدوین و ابلاغ شود، با گذشت ۸ ماه از تصویب طرح در مجلس، همچنان ابلاغ آیین‌نامه در انتظار تصمیم وزارت صمت است.

 

نایب‌رئیس کمیسیون صنایع مجلس همچنین گفت: «واردات خودروهای صفرکیلومتر به‌کشور شتاب قابل توجهی ندارد و بارها در این خصوص به‌وزارت صمت هشدار داده‌ایم. این وزارتخانه مدعی عرضه ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو خارجی به‌بازار است.

متاسفانه یکی از عوامل تیراژ کم واردات خودرو به‌کشور محدود شدن واردات به‌چند شرکت فعال در این زمینه است و با بررسی توان مالی این شرکت‌ها می‌توان دریافت که علت تیراژ محدود در واردات نبود نقدینگی است.»

 

وی گفت: «کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای‌اسلامی معتقد است در آیین‌نامه اجرایی واردات خودروهای صفرکیلومتر به‌کشور ایراداتی وجود دارد؛ از همین رو وزیر صمت مدعی ارائه پیشنهاد اصلاح آیین‌نامه واردات خودرو به هیات دولت است. همچنین مهلت قانونی تدوین و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی واردات خودروهای کارکرده تمام شده است؛ اما هنوز در هیات دولت و وزارت صمت خبری از آیین‌نامه مذکور نیست.»

 

علی جدی در پایان بیان کرد: «کمیسیون صنایع و معادن خانه ملت معتقد است سیاستگزاری در صنعت‌خودرو باید اصلاح شود؛ ولی متاسفانه وزارت صمت اختیار کامل اصلاح سیاست صنعت‌خودرو را ندارد. درحقیقت این وزارتخانه سیبلی برای حمله است. تولید خودرو توسط وزارت صمت برنامه‌ریزی و مدیریت می‌شود؛ اما قیمت‌گذاری آن را شورای‌رقابت انجام می‌دهد. بنابراین می‌توان گفت وزارت صمت به‌تنهایی متولی صنعت‌خودرو نیست و برای اصلاح اساسی سیاست‌های صنعت‌خودرو در کشور باید دولت تکلیف زیرمجموعه‌های خود را مشخص کند.»

 

 

در همین زمینه چندی پیش یک عضو هیات‌رئیسه اتحادیه فروشندگان خودرو تصریح کرد: «هیچ محدودیتی برای واردات خودرو به‌کشور وجود نداشته؛ اما حداکثر میزان واردات خودرو از ۵ درصد بازار داخل تجاوز نکرده است.»

 

افزایش قیمت ۳۰۰ میلیون‌تومانی ولوو XC۹۰

خودروهای داخلی ریزش و افزایش قیمت یکسان یک تا ۷ میلیون‌تومانی را تجربه کردند. جایی که پژو پارس TU۵ (۱۴۰۲) با ۷ میلیون‌تومان کاهش ۷۰۷ میلیون‌تومان و کارون (۱۴۰۲) با ۵ میلیون‌تومان کاهش ۷۸۰ میلیون‌تومان اعلام قیمت شدند. از طرفی دنا پلاس اتومات (۱۴۰۲) با ۷ میلیون‌تومان افزایش ۸۶۲ میلیون‌تومان، شاهین اتومات (۱۴۰۲) با ۶ میلیون‌تومان افزایش ۷۲۱ میلیون‌تومان و رانا پلاس پانوراما (۱۴۰۲) با ۵ میلیون‌تومان افزایش ۵۶۴ میلیون‌تومان ارزش‌گذاری شدند.

 

همچنین درمیان خودروهای چینی شاهد افزایش بهای ۵ تا ۳۰ میلیون‌تومانی برخی مدل‌ها بودیم. جایی که قیمت فونیکس تیگو ۸ پرو مکس هیبرید (۱۴۰۲) با ۳۰ میلیون‌تومان افزایش به ۲ ‌میلیارد و ۷۷۰ میلیون‌تومان، دیگنیتی پرستیژ (۱۴۰۲) با ۲۵ میلیون‌تومان افزایش به ۲ میلیارد و ۹۵ میلیون‌تومان و کی‌ام‌سی J۷ (۱۴۰۲) با ۵ میلیون‌تومان افزایش به‌یک‌میلیارد و ۴۹۵ میلیون‌تومان رسید.

 

در گروه خودروهای خارجی پریمیوم نیز شاهد افزایش قیمت ۵۰ و ۱۰۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که هیوندای سوناتا هیبرید (GLS) با ۱۰۰ میلیون‌تومان افزایش ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون‌تومان، رنو کولئوس با ۱۰۰ میلیون‌تومان افزایش ۴ میلیارد و ۳۵۰ میلیون‌تومان، نیسان ایکس‌تریل با ۱۰۰ میلیون‌تومان افزایش ۵ میلیاردتومان و تویوتا راوفور دو دیفرانسیل فول با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش ۵ میلیارد و ۶۵۰ میلیون‌تومان خریدوفروش شدند.

 

همچنین خودروهای خارجی لوکس نیز افزایش بهای ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون‌تومانی را تجربه کردند. جایی که ارزش ولوو XC۹۰ با ۳۰۰ میلیون‌تومان افزایش به ۱۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون‌تومان، لکسوس NX۳۰۰ هیبرید با ۲۰۰ میلیون‌تومان افزایش به ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون‌تومان و ب‌ام‌و ۷۳۰Li فول با ۱۰۰ میلیون‌تومان افزایش به ۱۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون‌تومان رسید.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *